Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jsem ve 27 tt minulý měsíc jsem brala ATB na zánět močáku ale to jsem ani nevědela že ho mám poznali to z moči, ale teď posledních pár dní při utření mám na papíře takový bíložlutý hlen a každou chvíli chodím čůrat a často mně bolí podbříšek. Chci se zeptat jestli by to mohl být příznak opětovného zánětu. Moje těhotenství je od začátku šílené tak už nevím co je normální a co ne
Moc díky
Ahojky. Vím je to hnusný ale mě hodně pomohly čerstvé brusinky. Ale kup si urinal ten je boží a po dvou dnech o ničem nebudeš vědět ![]()
@Kančík Může to být zánět, ale taky to může být k těhotenství - často chodit na záchod je normální a podbřišek může bolet, jak se miminko vrtí. Ale jestli tě to bolí při čůrání, bude to zánět. Nejlepší jsou brusinky, hodně pít (aspoň 2 - 3 litry neperlivé) a suché teplo, žádné koupele v teplé vodě, to by sis ještě zhoršila
@Kančík jak píšou i holky, nejlepší jsou brusinky. Já jsem měla potíže s močením ikdyž se neobjevil žádný zánět, nic… a denně piju mimo jiného půl litru brusinkové šťávy /neperlivá - nejlépe džús/. Od té doby mám klid a nevím jak je možné, ale ani to lítání na záchod není tak časté.
Nedávno běžel v tv program právě o brusinkách a účinku. Je nejen na močák ale celé trávení, brání infekcím. Když se i do zažívání dostane nechtěná bakterie, právě u častého pití brusinek je tělo odolné a bakterie se rychle zbaví.
Dneska celý den mě trápil průjem a teď na večer mě začíná bolet v podbřišku a chodím čůrat i několikrát do hodiny. Při čůrání je takový divný tlak a trochu to i řeže. Zítra se chystám k dr., ale nevím kam zda k obvodní nebo jestli je to začínající zánět močáku a jet rovnou na urologii. Trošku mi k tomu nesedí ten průjem? Taky jsem unavená a bolí mě jakoby nohy.
Holky nevíte zda se pozná zánět močáku jen u obvodní dr., že do moči strčí nějaký papírek nebo jestli to musí jít přes laboratoř?
Ahoj potřebuju pomoct pálímbe mocak furt se mi to vraci? Jsem z toho nestastna nic mi nepomaha
Mě se zánět močáku vracel 4 až 5× ročně. Pokaždé jsem skončila na antibiotikách. Letos na jaře mi uroložka poradila jakýsi Probiolact. Jsou to nějaká probiotika a měla by působit i jako prevenci. Zřejmě to zabírá. Uplynulo víc než půl roku a zatím je vše v pořádku.
Ahoj holky obnovuji.
Měla jsem zanet močaku, brala sem antibiotika ale byla na me moc silna, takze me dr doporucil vysadit včera, a to sem byla v pořadku. A dnes ted k veceru, citim divnej pocit v podbrišku a když čuram trošičku to je nepřijemny a mam to trošku ruzove ten toaleťak. Nechcu zase brat antibiotika, poradite mi prosim co bych si mohla koupiz v lekarne aby to do pondelka zmizlo? ![]()
@Daasenka13 s tím si není dobré zahrávat. Antibiotika se mají každopádně dobírat, pak to dopadá, tak jak to dopadá. Měl ti teda nasadit dle kultivace nějaké slabší. Nečekej zázraky a nech si předepsat antibiotika, lepší zaléčit, než si zpackat větší problémy. Já na záněty močáku beru antibiotika vždy měsíc.
@katerina.Tr píše:
@Daasenka13 s tím si není dobré zahrávat. Antibiotika se mají každopádně dobírat, pak to dopadá, tak jak to dopadá. Měl ti teda nasadit dle kultivace nějaké slabší. Nečekej zázraky a nech si předepsat antibiotika, lepší zaléčit, než si zpackat větší problémy. Já na záněty močáku beru antibiotika vždy měsíc.
Ahaaa no ja taky na to trpim, jenze takhle silny antibiotika to bylo desny, ja nemohla nic dělat. Bylo me po noch zle no fuj. Navic mam doma 3letou holku tak nemuzu si dovolit celej den prospat. Tedm sem si dala vanu, na spani tilko plus dalši tričko a ponožky. A urologickej čaj si ted dam, tak snad to trošku pomuže. Kdyz to bude horši jdu rano k dr. ![]()
@Daasenka13 nech si udělat kultivaci aby se zjistilo, jestli ty bakterie co způsobují zánět tam ještě jsou, jako fakt radím tohle nezanedbat, já si díky zanedbání odnesla jednou zánět ledvin.
@katerina.Tr A co to je ta kultivace? No nerada bych aby to došlo tal daleko. Achjo a to se snazime p druhe miminko a zrovna dneska by sme méi zacit
Achjo te jak naschval.
![]()
@Daasenka13 kultivaci má dělat každý poctivý doktor, přineseš moč a pošle do laboratoří, kde ti řeknou bakterie a co našly, zánět močáku způsobuje střevní bakterie E coli. Z laboratoře vyjdou i přesný výsledky citlivosti na antibiotika. Jenže bohužel ještě stále jsou doktoři, co hází antibiotika podle svého oka
@Daasenka13 ahoj, nalej do sebe naráz litr čisté neperlivé vody. nepij kafe. Kup si lichořeřišnicové kapky a dodržuj dávkování. Je to přírodní antibiotikum. Mě pomáhaji dostat i ze stavu kdy čůrám skoro jen krev. Nech si udělat tu kultivaci.