Zánět močáku a příčiny.

209
7.10.20 12:39

Zánět močáku a příčiny

Zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti, trpím na záněty močáku i na záněty ledvin, táhne se to se mnou už rok, - jako extrémě. A snad všechny antibiotika zvracím - takže buď trpím a nebo jsem 14 dní v FN Motol :( a momentálně mi to dalo asi na 4 měsíce pokoj - beru doplnwk stravy pridodni, piju bylinkové čaje, nosim bavlnene pradlo a snad dosrzuju co se dá :zed: teď se mi to opět vrátilo a jediné co mi pomohlo naposled, je jednorázový antibiotický lék Urifos, hrozně se mi potom ale tenkrát ulevilo - chlastala bych to nejradsi preventivne :D nevím co to je za zázrak ale vím že úplně tak často to lékaři nepředepisují, nevíte proč? Jinak mám takový dotaz ještě, to řezání a pálení při močení nemám pouze při močení ale víceméně permanentně cítím dole asi v trubici řezavou a pálivou bolest, v noci i nemohu spát, je to velice nepříjemné a bolestivé, tím jak to pociťuji celý den, tak je to snad horší než to, když mi to jednorázově zařeže při čůrání.. řeknete mi prosím jestli je to normální při Z. močáku? nebo jestli třeba není špatně něco jineho? :think:
Jinak + mne zničeho nic začal svědět spodek, okolo pochvy - Někde jsem ale četla že toto normální je, tak mi prosím poraďte, k dr. Jdu na kontrolu az za tyden :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
7.10.20 12:52

Co antibiotika v jiné forme, kdyz je zvracis? A nemely by se předepisovat casto, pak vuci nim budes imunni a stejne ti nepomuzou. Me mocak zpravidla odstartuje, kdyz prochladnu, hlavne od nohou. Lek co pises neznam, tak s tím neporadim. Co se tyce rezani, kazdemu se to projevuje jinak, ale nic neobvykleho to nebude, zanet mocaku je celkove nepříjemný a bohužel jak ho mas jednou, tak se pak vraci kazdou chvili. Co se tyce spodku, muzes se nechat zkouknout na gynde, me z urologie na gyndu hnali, protoze uz nevedeli z ceho to porad mam, pak sem dostala nejake antibioticke cipky a od te doby klid. Plus taky muzes mit nejakou kvasinkovou infekci z tech antibiotik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
7.10.20 12:53

Svědění okolo může být, mně třeba můj obvoďák při zánětu mocaku automaticky předepisoval i vkládací tablety, protože se prý infekce obvykle často přenese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
7.10.20 12:54

Vyraž k doktorovi už teď, klidně na pohotovost, jestli se to horší, je nesmysl čekat týden. Nejspíš se ti přidružila i kvasinková infekce v pochvě, občas to zaviní stejnej „bacil“ a přeléčí se to rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
7.10.20 12:57

@nickanonym a dělala ti rozbor, jestli v sobě nemáš nějakou bakterii- streptokok, stafylokok, E. Coli nebo chlamydie, ono se to pak rádo vrací, pokud se nedají ATB na konkrétní bakterii, jinak při ATB a po nich můžeš mít vaginální mykozy, proto to svědění, já se s nimi teď trápím 2. měsíc po ATB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
7.10.20 12:58

Piješ dost vody? Mně to pomáhá jako prevence i léčba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
7.10.20 13:03

Zdravím, taky jsem na záněty mocaku trpěla pár roku zpět, byla ta hrůza. Za mě je zázrak BlokUrima nebo tinktura z lichorerisnice. Brala jsem to pak i měsíc v kuse na zaleceni. Jinak si musí každý najít to svoje, všichni doporučuji brusinky a mně se to po nich vždycky hrozně rozjelo.
Jinak bych před nasazením antibiotik trvala na kompletním rozboru, která bakterie to způsobuje, ať se antibiotika nestrili naslepo, ale ať jsou cílená.
Jinak já jsem zpětně zjistila, že u mě záněty způsobovala HA, prý je pak ta sliznice nachylnejsi. Po vysazení mám záněty mnohem mene (místo 5× do roka, tak teď 1× za 2 roky). Po 3 letech mi to pak začalo zlobit i u tělíska.
Jinak mě antibiotika (hlavně Augmentin) vždycky způsobily kvasinky. To svědění by mohlo být k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.20 13:05

Trpěla jsem asi rok opakovavanými záněty močáku a svěděním pochvy. Příčina byly zálety mého manžela…

• Citovat
  • Upravit
209
7.10.20 13:18

@kotaska91 ano mam E coli - tu mam vzdy a i ted.. Na chlamydie mi dělali testy v srpnu právě kvůli tady těm opakovaném problémů a všechno negativní. Nevím z čeho bych to chytila za tak krátkou dobu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
7.10.20 13:21
@Anonymní píše:
Trpěla jsem asi rok opakovavanými záněty močáku a svěděním pochvy. Příčina byly zálety mého manžela…
.

Jejda.. No já mám teda stálého přítele a tak samozřejmě o tomhle jsem teda neuvažovala :) ale pár měsíců zpátky jsem ho k lékaři taky poslala kompletně ho vyšetřily a řekli že z jeho strany to určitě není tak opravdu nevím kde je chyba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
7.10.20 13:27

@nickanonym a nejste moc divoký v sexu? ty bakterie se do močové trubice dostanou z řo a jeho okolí, zkus se po velké potřebě sprchovat, dodržuj hygienu při sexu a po něm se MUSÍŠ vždy vyčurat. preventivně si vypij každý večer sáček Blokurima, je to přírodní a lichořeřišnici si nejlépe pěstuj doma a pak si jí nalož do alkoholu a preventivně užívej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
7.10.20 13:32

@Monty1505 Myslíš že to pálení a řezání během dne je taky k tomu?
Jinak Blokurima znam - je to super, Užívala jsem preventivně po pohlavním styku a nebo na zaléčení ale když už se mi zánět močáku rozjede tak mi nepomáhá nic :? Užívala jsem preventivně po pohlavním styku a nebo na zaléčení ale když už se mi zánět močáku rozjede tak mi nepomáhá nic A vždy mi doktorka říkala že tam mám tak rychlé takové množství bakterií že je to fakt síla ;) Jednou mi pan urolog napsal antibiotika UroVaxom, sice mi dělali dobře na žaludek - jedny z mála. ale mám pocit že mi to nepomáhálo, hrozně se mi to střídalo, Jednou jsem byla 3 dny jak zdravá další 3 dny jak když ty leky vubec neberu, pak me zachranila Urofis - jsem z toho uz vycerpana :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
7.10.20 13:35
@Káťa19 píše:
@nickanonym a nejste moc divoký v sexu? ty bakterie se do močové trubice dostanou z řo a jeho okolí, zkus se po velké potřebě sprchovat, dodržuj hygienu při sexu a po něm se MUSÍŠ vždy vyčurat. preventivně si vypij každý večer sáček Blokurima, je to přírodní a lichořeřišnici si nejlépe pěstuj doma a pak si jí nalož do alkoholu a preventivně užívej

Sex normalka takze nevim, pred i po se poradne sprchuju, a chodim se po vycurat, blokurimu jsem pila je fajn ale pak se mi to stejne vratilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
7.10.20 13:49

Také jsem dost trpěla na záněty močových cest + kvasinky. Na to druhé dost pomohla prevence: nenosit parfémované slipovky, nepoužívat mýdlo, parfémovaný toaletní papír, nosit prodyšné prádlo. U prvního pak hodně pít, pít, vyčůrávat to ven, nezadržovat kvůli obav z bolesti, protože ti prevíti se tam o to víc rychleji množí. Samozřejmě pak takové rady jako udržovat se v teple - když jdu někam ven s frajerskou bundičkou do pasu a je chladno, tak nosím bavlněný pás kolem boků a ledvin. Jinak bych určitě popsané problémy konzultovala s lékařem, protože takhle radikální, jak to popisuješ, jsem to nikdy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
7.10.20 14:00

@nickanonym A cystoskopii ti urolog dělal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí