Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, rozhodla jsem se s vámi podělit o moje zkušenosti se zánětem močového měchýře. Tato nepříjemnost mě doprovází snad od mých 14 let. Za ty léta jsem posbírala pár užitečných rad, které bych Vám ráda předala.
Moje domácí lékárnička, první pomoci při zánětu
Dříve do mé lékárničky patřil i algifen, ale ten od doby co mám doma blokurimu a jednorázové atb nepotřebuji.
Já mám taky často záněty a v kabelce nosím takovou malou lékárničku, abych to měla vždy po ruce. Mám tam:
Blokurima - při zvláštním pocitu
a po sexu
Urinal akut
A namísto antibiotik mi již v 90 % případech pomohou homeopatika, pokud je včas nasadim. Jsou bez předpisu, takže je mám pořád u sebe.
Doma mám ještě tinkturu z lichořeřišnice, a každé ráno a večer si dávám tabletku brusinek.
Poslední antibiotika jsem měla v lednu ![]()
@Vendullinka jaká homeo užívàš?
taky občas zánět mám…beru blokurimu. brusinky. lichořeřišnici. vše tak různě střídám po čtrvrt roce
@Mava Mercurius corrosivus 15ch 2×5 kuliček a cantharis 9ch 4×5 kuliček po dobu 3 dní při akutních potížích
@tony91 Dobry vecer, prosim vas ten urifos v tom je jeden velkej sacek a ten celej sacek se ma pouzit jen jednou? Prijde mi,ze toho je docela hodne na jedno pouziti. Mam zanet mocaku a dr mi to predepsal a nic k tomu ani nerekl
Chci se zeptat jestli je v těhotenství bezpečný lék URIFOS predepsal mi ho doktor na močové cesty nemůže mi to ublizit miminku.Dekuji za odpověď