Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, mám takový problém. Jsem ve 30 tt a už na začátku jsem začala mít problémy s močákem. Šla jsem na gyndu, nechala si vyšetřit moč ale doktor řekl že tam nic není a doporučil mi jen nějaký brusinkový sirup. Všechno se rozjelo ale asi před měsícem a půl kdy mě začalo pobolivat v pravém boku tak jsem s tímhle problémem doktora znovu navštívila a ten mi řekl že mám zkrácený děložní čípek a že ty bolesti jsou k tomu normální
pak to tedy asi na týden bolet přestalo ale když to zas začalo tak jsem k tomu ještě dostala teploty a 4 dny jsem nedělala nic jiného než jsem spala, pak už se to nedalo vydržet tak jsem jela na pohotovost a tam mi zjistili masivní zánět močových cest. Nechali si mě tam týden abych dobrala antibiotika a už se vše zdálo v pořádku. Ale teď od středy mě to zas trošku bolí a tyhle poslední dva dny jsem měla i zvýšenou teplotu a taky jsem pořád jen spala. Dnes jsem byla u doktorky u mé praktické a ta mi akorát potvrdila že se ten zánět objevil znovu a nebo nebyl doleceny protože jsem měla nález v moči tak mě poslala na gyndu ale tam už nikdo nebyl, takže musím čekat do pondělí
a nebo myslíte že by mi pomohli třeba zas jen ty brusinky?
ale do nemocnice zpátky nechci ![]()
Brusinky jsou podpůrné prostředky, ale zánět nevyléčí. Antibiotika v těhotenství na zánět jsou třeba. Já jsem měla střevní bakterie v moči a taky mi hned nasazovali antibiotika. Prý aby se k mimču nedostala infekce.
Aha ale do pondělí to ještě počká že?
vím že atb by se měli nasadit hned ale na pohotovost už nechci :/
@domii 5178 Tak zkusit to můžeš počkat, na druhou stranu to, že nechceš jet chápu, ale v pondělí rozhodně vyraž. V těhotenství záněty jsou špatný. Jinak já měla v těhotenství antibiotika jedny za druhýma :/
Jojo to určitě už půjdu.
snad mi je dá on a neposle mě nikam :/
@domii 5178 a na jak dlouho ti předepsal na zánět močáku antibiotika? Mně třeba byly předepisovány na moč i na měsíc.
No napsali mi je na 5 dní
a k tomu jsem brala Paralen na snížení teploty a pak po dobrani mě pustili s tim že už je to v pořádku ![]()
Jojo jen 5 dnů
:/ takže mi je teď bude muset nasadit znovu ale myslím že se to dá léčit i doma s atb ne?
když to není moc akutní teda
ale není mi zas tak špatně jako před tím než jsem šla do nemocnice
akorát že si musím dělat několik přestávek než dojdu na určité místo protože když chodím tak je mi špatně :/
Já bych tedy do pondělka rozhodně nečekala. Zánět se Ti může přes víkend rozjet ještě víc a můžeš tím zbytečně ohrozit miminko. Na to bych myslela jako první, ne na to, jestli se mi někam chce nebo ne ![]()