Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky
mám prosbu dnes zjistili příteli, že má zánět nadvarlete, chodíme na IVF do Podolí, nevím zda ho budou léčit antibiotiky nebo mu řekli, že je možný i chirurgický zákrok, a bylo nám řečeno že se pak nebudou v daném varleti tvořit spermie, spermiogram máme na 60% tak nevím jsem už ze všeho zoufalá. děkuji
60 % ještě není katastrofa. Nebyl jsem na tom líp a máme dva syny (mimochodem i ten zánět nadvarlete jsem si užil). První IVF, druhý tři roky nato bez cizí asistence.
Je možné zkusit tenhle vitamínový mix - nic tím nezkazíte, jen nepřekračovat dávky v přílišné snaze:
Receptík - chlapi sobě
Zlepšuje kvalitu ejakulátu a tím i plodnost.
Sice nečekejte zázrak, ale zvýšení objemu až o 80 %.
Je to individuální. Účinnek se projeví asi za dva, v plodnosti později týdny.
L-Arginin 2 x denně 1000 mg, berte po jídlu.
lecitin, denně 2000 - 2500 mg - nepřekračujte dávku
1×1000 mg vitamin C se zpožděným uvolňováním po ránu
zinek 40 - 50 mg za den - nepřekračujte dávku, jinak vám bude po týdnu zle ( bývá i s vitaminem C)
vitamín E, 1×100 mg tocoferolu
2 litry vody denně, přičemž se kafe nepočítá, je za 0 litrů vody.
Za každý stupeň nad 25 stupňů 0,2 l vody navíc.
pygeum (výtažek z kůry Pygeum africanum - slivoň africká) U nás např. v Di-prostanu.
Uvedená směs bude mít celkově pozitivní dopad na vaše zdraví, nejen na cílenou oblast.
Cvičení:
Při každém močení přerušujte aspoň 8×.
Na konci každé porce se snažte moč co nejsilněji vysříknout.
Probatum est.
(je vyzkoušené)
Na neplodnost exituje i zcela oficiální lék. Bohužel už šestým rokem není na českém trhu. Účinná látka je mesterolon, obchodní název Proviron. Snad na Slovensku.
Připadá mi to jako schválnost.
Pokud jde o tu chirurgii, tak to je pro muže opravdu dost stresující. Odsávají se spermie z nadvarlete MESE.
Pokud se to nepodaří, tak TESE z naříznutého varlete.
Obě metody jso dost bolestivé a okolí obvykle psychicky nepomáhá ![]()