Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Míšo zánět spojivek pálí, dře a je citlivý na světlo.. třeba ostré světlo nebo tak, tak radši zatažené závěsy, protože ostré světlo způsobuje při zánět fakt bodavou bolest.. Nevím jak dlouho kapete, ale trvá to většinou tak 2-3 dny než bolest poleví, než zmizí ten zánět úplně to nevím, tak týden asi? To už si nepamatuju..
Proplachovat očička smysl má, podle mě hlavně před kapáním, aby se odplavil hnis a kapičky se dostaly kam mají. Zaberou vetšinou za cca 2-3 dny, ale kapat se musí dál, do obou očí, jak doporučil lékař (myslím 7-10 dní). Anežka na záněty spojivek trpěla hodně často, takže zkušenosti máme velké. Taky se bránila a doktor poradil položit ji na záda, kleknout si tak, aby moje kolena přidržovala její ručičky (ona je měla podél těla a já ji měla mezi koleny). Pak jsem měla obě ruce volné na kapání.
Nejhorší na zánět spojivek je vítr, slunce a prach.
hkac píše:
Proplachovat očička smysl má, podle mě hlavně před kapáním, aby se odplavil hnis a kapičky se dostaly kam mají. Zaberou vetšinou za cca 2-3 dny, ale kapat se musí dál, do obou očí, jak doporučil lékař (myslím 7-10 dní). Anežka na záněty spojivek trpěla hodně často, takže zkušenosti máme velké. Taky se bránila a doktor poradil položit ji na záda, kleknout si tak, aby moje kolena přidržovala její ručičky (ona je měla podél těla a já ji měla mezi koleny). Pak jsem měla obě ruce volné na kapání.Nejhorší na zánět spojivek je vítr, slunce a prach.
Doktorka mi právě neřekla jak dlouho mám kpat, ale jelikož ta lahvičke není moc velká tak jí dokapeme celou. proplchovat před kapáním budu dík za radu ![]()
A jinak k tomu kapání já na něm klečím jenže má takovou sílu že se mnou hýbe
no prostě je to docela boj, stejné jsme to měli s čištěním nosu odsávačkou když měl rýmu před týdnem, myslíte, že to může souviset zánět spojivek a rýma?
Takže chození venku nepřipadá v úvahu
i když mám pro malého sluneční brýle, ale ty i okamžitě sundá stejně jako čepičku
![]()
Michaelakkk píše:
Takže chození venku nepřipadá v úvahu![]()
i když mám pro malého sluneční brýle, ale ty i okamžitě sundá stejně jako čepičku
![]()
No neměl by chodit ven - světlo, vítr.. asi to budete muset pár dní vydržet doma ![]()
že by to souviselo s rýmou si nemyslím, spíš jestli si do očiček malej něco nevetřel, bývá hodně infekční
http://www.mineralfit.cz/…a-lecba-353/
S rýmou to STOPRO souvisí. Jak se ucpe nos, zvýší se riziko zánětu spojivek. Chce to hlídat při každé rýmě (na tuhle větu si v souvislosti s Anežkou pamatuju hodně dobře).
Ven bych teď určitě nechodila. A první tři dny ať radši není v kontaktu s dětmi - je to nakažlivé. Ven pak třeba po těch 3 dnech, pokud nebude foukat a nebude sluníčko (což nevím, jestli je reálné).
hkac píše:
S rýmou to STOPRO souvisí. Jak se ucpe nos, zvýší se riziko zánětu spojivek. Chce to hlídat při každé rýmě (na tuhle větu si v souvislosti s Anežkou pamatuju hodně dobře).Ven bych teď určitě nechodila. A první tři dny ať radši není v kontaktu s dětmi - je to nakažlivé. Ven pak třeba po těch 3 dnech, pokud nebude foukat a nebude sluníčko (což nevím, jestli je reálné).
Hm takže se budeme týden otravovat doma to asi nepřežiju… Naštstí v kontaktu s žádnými dětmi není a nemůžu to chytit já?
ale má to horší než včera dne večer měl ty oči úplně rudý… ![]()
PetaP píše: že by to souviselo s rýmou si nemyslím, spíš jestli si do očiček malej něco nevetřel, bývá hodně infekční
http://www.mineralfit.cz/…a-lecba-353/
Zajímavý článek, zřejmě ten zánět mám také mám nateklá víčka a pálí mě oči, ale přisuzovala jwem to alergii kterou má celoročně tak to brouček asi dostal ode mě? budu si kapat také ![]()
Asi to chytit můžeš, ale já to ťukťukťuk od Anežky nikdy nechytila. Taky jsem si vždycky po kapání umyla ruce.
Anežce dělal největší paseku vždycky vítr. Bylo období, kdy stačilo jít ve větru sto metrů a druhý den jí očičko hnisalo
.
Ahoj Miso, tak koukam, ze si taky uzivas, hlavne at to nechytnes taky, je to hoooodne nakazlive…my jeste utirali hnis hermankem, ze to desinfikuje…
nas ceka zitra cesta na druhy konec prahy na neurologii ,,bleee ![]()
Syn má zánět spojivek, pořád mu teče z obou očíček žlutozelený hnis, pořád si je mne snažím se mu hnis odstraňovat, ale tvoří se tak rychle
Já jsem nikdy zánět spojivek neměla tak ani nevím jestli ho to bolí, pálí, dře, svědí? Jak dlouho trvá léčba? DOktorka nám dala kapičky Kanamicin mám kapat 5× denně což je horror jelikož se se mnou strašně pere a nechce otevřít oči… Myslíte že by mělo nějaký smysl mu k těmto kapičkám ještě proplachovat očíčka Opthalem? Nemslím potomco dám kapky, ale třeba po hodině. Asi je to blbost že? D9ky za rady