Zánět prsu - kdy ATB?

809
31.5.12 20:40

zánět prsu - kdy atb?

Mám syna 4,5 měsíce, už v jeho třech týdnech jsem měla zánět prsu, vys. horečky, takže bohužel atb, ta ale rychle pomohla. Teď se mi zánět vrátil, dva dny jsem měla tvrdší prso /myslela jsem, že je to tím, že malý vydrží dýl bez jídla/ a ode dneška tam mám dva fleky a už mám 37,6 teplotu. Myslíte, že si mám jet rovnou pro atb? Nebo zkusit nějak doma sama? Vrací se mi zítra 6 leta dcera ze školy v přírodě a ráda bych byla co nejdřív fit… A taky bych nerada malému zas „cpala“ díky kojení atb, ale zas bych nerada došla do fáze co minule… Zatím mám prsa měkká, ale horká a s fleky…
Jak se léčí tím tvarohem, co jsem tu četla? Jak často a na jak dlouho? a skutečně to pomáhá? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5372
31.5.12 21:00

Měla jsem zánět prsu 7×, pro ATB jsem si byla jen jednou, protože ještě než jsem je dobrala, udělal se mi zánět v druhém prsu :roll: . Takže jsem to pak pokaždé vybojovala bez ATB. Jde to, ale dře to. V tvarohu jsem byla dost nedůsledná, prostě jsem ho tam naplcala, nechala chvilku, max tak půl hodinky, pak šla umýt. To jsem udělala párkrát denně, když byl prostě čas (= málokdy). Nejvíc se mi osvědčilo hodně kojit, při pocitu plného, tvrdého prsa ve sprše nahřát a hned odstříkat. Odstříkávala jsem při zánětech jak vzteklá, bolelo to šíleně, ale to jediné asi pomáhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
31.5.12 21:02

Jo, ještě jsem chtěla říct, že s ATB jsem byla třetí den fit (ale pak se to stejně vrátilo), bez ATB jsem byla vždy 3. den ještě taková „pošůlaná blecha“, ale už bez horeček. Takže zas tak významný rozdíl při léčeném a neléčeném zánětu nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
31.5.12 21:06

Ahoj, mam s podobnymi problemy bohate zkusenosti :? Memu synovi je 6 mesicu a takrka kazdy mesic me postihne „nabeh“ na zanet. Rozjelo se mi to jen poprve, to jsem jeste nevedela co a jak a skoncilo to 40 horeckou a malem i ATB. Nechtela jsem ale do sebe rvat tu chemii, tak jsem to nakonec nejak zvladla i bez nich…
Doporucuju hlavne casto kojit hlavne z toho postizeneho prsu (i kdyz to boli). Idealni poloha pro me byla na vsech ctyrech nad mimcem, aby se tam nemestnalo mlicko a neudelala se zatvrdlina. Tvaroh rozhodne pomaha. Ja jsem davala tvaroh, pak horkou sprchu pred kojenim a po kojeni obklad se slivovice. Tu slivovici jsem nalila na plenku a nechala treba celou noc pusobit. Po nocnim kojeni vzdy cerstvou davku :) Vyborne to zmirnuje tu horkost. Ale pozor, aby to nebylo nejake moc silne a nepopalila sis kuzi. Kdyz tak zredit vodou… Obvykle je za 2 - 3 dny pokoj.
A setri se! Me se ty zanety spousti po velke namaze (napr. gruntovani bytu) :)Preji brzke uzdraveni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
31.5.12 21:07

já měla zánět dvakrát a pokaždé jsem ho rozehnala sama - nejlepší je co nejvíc odsávat, ne často, ale spíš pořádně, i když máš pocit, že to nejde.. nahřát nejdřív prso, promasírovat a pak odsát.. a při odsávání si pomáhat masáží v místě, kde je zánět… případně jsem si na noc vzala paralen, aby se mi celkově ulevilo.. druhý den jsem byla v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
31.5.12 21:10

Myslim, ze i ibalgin by sis na noc mohla vzit… Jeden urcite neuskodi a na zanety je dobry. ATB jsou podle me uz hodne krajni vyrianta (vysoke horecky, celkova schvacenost, velke bolesti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
31.5.12 21:12

Při kojení dej miminko bradičkou tam, kde máš ty fleky/zatvrdliny. Miminko to bude bradičkou masírovat a to taky pomáhá. A určitě si lupni ten paralen, to mimču neublíží a tobě bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
31.5.12 21:15

Rada s bradickou je dobra, ale me se ta zatvrdlina udela vzdycky uplne nahore a kdyz se otocim k mimcu jakoby vzhuru nohama, tak ho chudaka tim prsem dusim :mrgreen: Takze to u nas nelze provest :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
31.5.12 21:15

Já měla zánět a teplotu 41 stupňů, která nelezla dolů, to jsem byla nadopovaná ibalginy a paraleny. Takže to bylo fakt na umření a dostala jsem antibiotika. Nejdřív mi ovšem doktor říkal, že to mám sprchovat studenou a horkou, ale jak jsem měla tu horečku, tak jsem měla skoro zápal plic z toho sprchování prsou. Takže já bych se řídila podle teploty. Pokud máš pod 38,5, tak to zkus sama no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
31.5.12 21:33

Ibalgin nee! Cokoli na bázi paracetamolu, ale nic jiného. Paralen ideální. JInak mě pomohla sprcha tak horká, jak jsem vydržela a tam jsem si to masírovala. Brečela jsem bolestí, ale téměř před každým kojením (ne v noci) jsem to dělala. Pak nakojit, kojila jsem s horkou žínkou na prsu, a nakonec studený tvaroh na vložku do podprsenky, přes to igelit, podprda. Nechala jsem to tam do dalšího kojení. A do dvou dnů jsem měla klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
31.5.12 22:48
@79Simona píše:
Mám syna 4,5 měsíce, už v jeho třech týdnech jsem měla zánět prsu, vys. horečky, takže bohužel atb, ta ale rychle pomohla. Teď se mi zánět vrátil, dva dny jsem měla tvrdší prso /myslela jsem, že je to tím, že malý vydrží dýl bez jídla/ a ode dneška tam mám dva fleky a už mám 37,6 teplotu. Myslíte, že si mám jet rovnou pro atb? Nebo zkusit nějak doma sama? Vrací se mi zítra 6 leta dcera ze školy v přírodě a ráda bych byla co nejdřív fit… A taky bych nerada malému zas „cpala“ díky kojení atb, ale zas bych nerada došla do fáze co minule… Zatím mám prsa měkká, ale horká a s fleky…
Jak se léčí tím tvarohem, co jsem tu četla? Jak často a na jak dlouho? a skutečně to pomáhá? Díky moc.

Nečetla jsem diskuzi,já měla zánět 3× a jednou teplotu 39,ATB jsem nebrala ani jednou.dávala jsem obklady z měkkého tvarohu a brala paralen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
1.6.12 06:30

Ja jsem srab, pro ATB jsem si jela hnedka, jak jsem dostala horecku, protoze s 1-3 hodinama spanku za den rozdelene jsem byla dost grogy i tak. ATB pomohla do druheho dne, nemusela jsem se ani placat tvarohem nebo ledem. ja jsem s prvnim fakt nemela pohodu a i priprava ruznych tech obkladku pro me byla dost namahave zdrzeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
1.6.12 06:31
@Káka74 píše:
Ibalgin nee! Cokoli na bázi paracetamolu, ale nic jiného. Paralen ideální. JInak mě pomohla sprcha tak horká, jak jsem vydržela a tam jsem si to masírovala. Brečela jsem bolestí, ale téměř před každým kojením (ne v noci) jsem to dělala. Pak nakojit, kojila jsem s horkou žínkou na prsu, a nakonec studený tvaroh na vložku do podprsenky, přes to igelit, podprda. Nechala jsem to tam do dalšího kojení. A do dvou dnů jsem měla klid.

prsiumte pri kojeni se muze z NSA skoro cokoli, ja brala dokonce Diclofenac a davali nam ho i v porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
1.6.12 08:25

@Pudloslava Nepros :mrgreen: Já tedy mám jiné informace, ale to je fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
1.6.12 08:31

Skutecne… Ibalgin se nesmi akorat tusim v poslednim trimestru tehotenstvi, jinak ano. Samozrejme s mirou. Preci cloveka nenechaji umrit bolesti jen proto, ze koji :) Ja bych se bez nej neobesla, je to jediny, co mi zabira napriklad na migrenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí