Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím. Malý (4 měsíce) má zánět průdušek. Dostal léky. Ale jdu si pro tipy, čím vším se dá ulevit? Vlhký vzduch, vyvýšená poloha? Nějaké aroma olejíčky? Mám mateřídoušku, jedli… a dávali jste děti s tímhle spát ven do kočárku, nebo ho raději nechat doma? Díky.
Můžeš zkusit zábal s oleje, nahrat plenku v mikrovlnce, nesmí být horká, zabalit dítě pak na to dát fólií, a deku, nechat to 15munit, mělo by to ulevit od kašle. Dávala by jsem léky co ti doporučil doktor, zvlhčovat vzduch, mokrou plenku na postýlku, cibuli, hodně větrat, vonné oleje by jsem nepoužívala. Ven by jsem zatím nechodila
Ted to ma moje 3mesicni. Dr říkala že ven raději ne, vyvýšena poloha, spíš chladneji, častěji větrat, vlhka plena, odsavat nos, 3×denne fenistil a my dostaly ventolin
Jo, dekuju. Taky ma ventolin a jeste nejake kortikosteroidy. Ven jako na prochazku jsem ani nechtela, spis mi slo o to, jestli by se mu na vzduchu lip nedychalo. Ale jak koukam na ten vichr kolem, tak i kdyby, asi by mi odletel i s kocarkem.
no, doufam, ze to nejak dame. Blbe spi i ji, ale doktorka rikala, ze na to, jak to ma rozjete, to je jeste dobre…
@Bamace Hlavně ať pije, ono to bude chvíli trvat a je to hodně nepříjemné ale zase bude dobře