Zánět spojivek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Zzzuuz
20.4.14 14:18

Pokud z tvého metříku dobře čtu, tak malý má necelého půl roku, že? Neřekne ti, jestli ho očko bolí. A dceru u zánětu spojivek očko také nebolelo - jen hnisalo. Neříkám kapat stále, ale zkusit kapnout večer a do rána uvidíš. My ještě měli i mast - Ophthalmo-Framykoin. A píšu ti to z celkem nedávné zkušenosti. Taky jsem k doktorce napochodovala jen s červenými koutky (i když dcera měla postupně červené celé víčka) a doktorka mi řekla, že napřed zkoušet tyhle kapky a mast (framykoin je sice na předpis, ale doktorka věděla, že ho máme doma). A přesto jsme do dvou dnů byli zpátky pro ATB.

Příspěvek upraven 20.04.14 v 14:21

• Citovat
  • Upravit
Zzzuuz
20.4.14 14:19

I když mě napadá, jestli to malý nemá třeba jen teď z těch pylů venku…

• Citovat
  • Upravit
6594
20.4.14 14:21

@Zzzuuz Super, vyzkoušíme večer a ráno uvidím. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
20.4.14 14:22

@SarkaLo Vůbec není zač, hlavně ať je malý v pořádku a ten zánět to není.

• Citovat
  • Upravit
6594
20.4.14 14:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.9.15 20:44

takto vypada zanet spojivek u nas .....

:,( :,( :,( :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1232
4.9.15 20:56

@Lucie 25
u lékaře jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
30.5.16 20:17

Ahoj chtěla bych se zeptat malá měla zánět spojivky v jednom oku, je to už 10 dní dávala jsem jí do oka Atb mast a OcuFlash, ale stále má to oko zarudlé něněkdy méně někdy více a to k večeru, přišlo mi že už se jí to odbarvuje, ale ted mi to přijde že zase ne. jak dlouho bývá oko zarudlé u zánětu spojivek? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
30.5.16 20:55

@Markéta456 nam to za par dni zmizelo, kapal jsme ale ATB kapky a k tomu atb mast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
30.5.16 21:02

@Markéta456 Zrovna minulý týden jsme měli zánět spojivek. Kapali jsme atb kapky a na noc mazali i atb masti. Hned druhý den vypadali oči o dost lépe. Třetí den byli oči v pohodě. Celkem jsme měli 5 dni kapat a mazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sona.K8
8.3.17 16:35

No, odeznění těch symptomů je různé…:( Malá třeba měla zánět spojivek, který ji odezněl hned po vykapání ATB…Manžel ale třeba měl zánět, kapal ATB, vše odeznělo, jen ty zarudné oči zústaly další týden :( Už jsem si i myslela, že je to alergie, jak to nechtělo zmizet…

• Citovat
  • Upravit
24.4.17 11:05

No, s těma očima je to problém, no… fakt se to může jevit jako zánět a pak je to alergie nebo naopak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.12.17 17:12

Jak prosím dr pozná že se jedná o zánět spojivek a jakého je rázu? ( bakterie, vir, alergie?).
V pátek nás učitelka ve školce upozornila, že má syn zánět spojivek ( sama si udělala diagnozu ) a že teda nesmí do školky protože to je nakažlivé..oka, kapeme oftalmo..ale jak to takhle může říct? co když mu jen praskla nějaká žilka, proto má červené očka? Neztěžuje si že by ho oči pálili, štípali a podobně, ani mu neteče žádný hnis nebo se mu nedělají ospalky..prostě má jen v rozích červené oči..
Kdyby jsme s tím šli k dr..jak to pozná ona? dělá se nějaký výtěr oka, nebo se to taky odhaduje jen podle toho že dítě uvidí a ví…?

• Citovat
  • Upravit
262
9.12.17 18:23
@smurfka píše:
Jak prosím dr pozná že se jedná o zánět spojivek a jakého je rázu? ( bakterie, vir, alergie?).
V pátek nás učitelka ve školce upozornila, že má syn zánět spojivek ( sama si udělala diagnozu ) a že teda nesmí do školky protože to je nakažlivé..oka, kapeme oftalmo..ale jak to takhle může říct? co když mu jen praskla nějaká žilka, proto má červené očka? Neztěžuje si že by ho oči pálili, štípali a podobně, ani mu neteče žádný hnis nebo se mu nedělají ospalky..prostě má jen v rozích červené oči..
Kdyby jsme s tím šli k dr..jak to pozná ona? dělá se nějaký výtěr oka, nebo se to taky odhaduje jen podle toho že dítě uvidí a ví…?

Zánět spojivek může syn poznat podle pocitu „písku v očích“, řezání a vy tak, že se podíváte na spojivky, jestli jsou krvavě rudé (spojivka = tkáň spojující víčko a oko) stačí přiložit prst tak 1 cm pod oko a jemně potáhnout dolů, ať vidíte pod víčko, pokud je dostatečně velký a bojí se, tak to může udělat sám.. Rozdíl mezi zdravou a nemocnou spojivkou (vzhledově) je barva, bez zánětu je taková světle růžová, se zánětem krvavě červená.. Místo opthalmo-septonexu doporučuji OCUflash, rychleji zabírá i cena je lepší.. je za stejnou cenu jako opthalmo s tím, že v krabičce je 2× 10ml. V případě bolesti pomáhá i od ní.. I když máte jen podezření, tak pravidelně umývat ruce, nešahat si na obličej v okolí očí a po vyléčení vyměnit povlečení.. A sledujte, jestli po probuzení nemá slepená víčka, nebo na řasách/v koutcích hnis. Ale červené oči mohou taky poukazovat na alergii, srst, prach, plísně,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
9.12.17 18:59

Ja jen dodám, ze zánět spojivek rozhodne nemusi bolet - žádný “pisek v očích” ani řezání nebo svědění. Muže byt jen lehká precitlivelost na ostré světlo. Měla jsem to tak a oči jak angorak zhruba tyden. Hnis v podobě “ospalku” jen rano a velice malo. Jinak učitelka ma pravdu, ze je to vysoce infekční. Nedivím se, ze nic neriskuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí