Zánět spojivek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1663
10.12.17 09:42
@smurfka píše:
Jak prosím dr pozná že se jedná o zánět spojivek a jakého je rázu? ( bakterie, vir, alergie?).
V pátek nás učitelka ve školce upozornila, že má syn zánět spojivek ( sama si udělala diagnozu ) a že teda nesmí do školky protože to je nakažlivé..oka, kapeme oftalmo..ale jak to takhle může říct? co když mu jen praskla nějaká žilka, proto má červené očka? Neztěžuje si že by ho oči pálili, štípali a podobně, ani mu neteče žádný hnis nebo se mu nedělají ospalky..prostě má jen v rozích červené oči..
Kdyby jsme s tím šli k dr..jak to pozná ona? dělá se nějaký výtěr oka, nebo se to taky odhaduje jen podle toho že dítě uvidí a ví…?

Jestli ma v rozich cervene oci, tak je to urcite zanet. A ten je hodne infekcni. Ja kdyz ho mela, tak ho chytla cela rodina i kamaradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.12.17 19:31

@Lenca27 u nas za dva dny teda doma nikdo jiný nechytil ( a to nedělám žádné opatření v podobě vlastního ručníku, děti se koupou spolu atd…proto se obávám že to zánět není..už jednou měl jedno oko červené, ale to byla prasklá žilka, proto mě dostala diagnoza učitelky že to je zánět a at v pondělí nechodíme..
no uvidíme zítra.. :nevim: :think: Jako nechce se mi být doma se " zdravým " dítětem. Nic ho nebolí, nic mu z očí neteče..co jsem četla tak se to nepřenáším vzduchem ale snad jen tím když někdo používá stejný ručník jako " nakažený " a to by se snad ve školce dalo ohlídat..No ale co už. když nebude zbytí.. :?

• Citovat
  • Upravit
1663
11.12.17 10:41

Tak treba neni. Ale za dva dny to u nas taky nikdo nemel, spis za tyden nebo za dva. A rucniky jsme stejne nepouzivali. Ale tak uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
13.3.20 18:19

Opakovaný zánět v očích

Zdravim maminky, neni tu nektera ktera ma zkusenost s opakovanym zanetem v ocich? Maly ma 1 rok a od narozeni to mame uz asi po 6te :(
Vzdycky jedno nebo druhe ocicko :( tedka po treti za sebou prave. Vzdy nam doktorka da bud to Kanamycin nebo Tobrex. Tobrex mame po druhe tedka. Kapeme do pondeli.
Ale porad mu ocicko slzi lehce. Vratilo se nam to po tydnu kapani Kanamycinu :( uz jsem s toho s pritelem zoufala, porad dokola. Jeden den dobry a dalsi uz mel v koutku lepivy hnis :,( :,( dekuji za zkusenosti..
asi nas ceka pondeli utery zpet a znovu k detske a ta uz nas posle na ocni :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+