Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No jestli to teče, nejspíš to samo znovu prasklo a mělo by se jí ulevit.
My jsme bývali na ORL jako doma- většinou prasklo-propíchlo se v noci jedno ouško a během dopoledne i druhé- syn hodně dlouho nebyl schopný rozeznat které ouško ho bolí.
I když to samovolně prasklo, vždycky jsme na ORL raději jeli a dobře jsme udělali- později jsme se na ORL potkali s chlapečkem, kterému díky zanedbanému zánětu středouuší, nateklo celé ucho, uzliny a musel tam zůstat na infuzích s ATB.
Pokud hnis poteče, bude bez teploty a uleví se jí, asi bych jen vyplachovala, nebo postupovala podle pokynů Vašeho lékaře, ale pokud bude teplota a bolest, jela bych raději znovu.
Pevné nervy. ![]()
@Hanulínek No jsem sama doma, bez auta
Tak teď si šla lehnout když jí to prasklo.. Počkam až se probudí a uvidí se víc
Jasné, uvidíš až se vzbudí.
Z mé zkušenosti-jestli v klidu spí, tak už to bude dobré.
Když to syna bolelo, spát nemohl, nebo spal hrozně přerušovaně a neklidně.
A pokud jsi doma sama a bez auta, klidně si pro radu na ORL i zavolej, poradí a snad Tě i uklidní.
![]()
@Hanulínek Až budu vědět tak se zase ozvu, děkuju za radu a podporu ![]()
Proto to tu funguje!
A zrovna tohle chápu- mladšího syna to trápilo od půl roku, zánět měl asi 11× a dohnalo nás to v jeho třech letech až k operaci.
Určitě pak napiš co a jak a já jdu, venčit´ dětičky. ![]()
![]()
@Hanulínek Ahojky, tak malé je líp, sice vypada, že bude nemocná nějak celkově, nebo jestli to ještě odeznívá, netušim, ale stále jí z toho vytéká hnis s krví, proplachuju borovou vodou, ta tomu mám pocit pomáhá, teplotu má sice zvýšenou, ale už nehoří..
To jsem ráda, že je trochu lépe.
Jen si nejsem jistá tou krví, náš malý měl vždycky jen hnis, tak s tímhle zkušenost nemám.
Já jsem na tohle posera, takže bych zítra to ORL raději navštívila.
Držím palce za klidnou noc a ideálně dobré a zdravé ráno.
![]()
@Hanulínek Ahojky tak můžu dnes konečně říct, že už je v pořádku, tedy doufám ![]()
@kissi To jsem ráda! A díky za zprávu. ![]()
Tak hlavně ať se to nevrací! ![]()
![]()
Dceři píchali ucho dvakrát když byla malá 1,5 a pak ve 3 letech. Nakonec se doktor rozhodl pro trubičky a byl klid, tedy do té doby než v 5ti letech jela se školkou na plavání do bazénu.
Zúčatnila jsem se chatu s odbornicí na toto téma a tady jsou některé její odpovědi-
já chlorované, či jakkoliv chemicky upravené bazeny doporučuju doopravdy až od těch 2 let, sice je voda super- tedy plavání jako pohyb- ale jen voda vodová, ne chemie v ní
chemie bazenu může dráždit nosohltanovou - nosní mandli - ta se pak zvěztšuje a dítě se i nenápadně „zahleňuje“
správně spíše tedy - prokapat nos nosníma kapkama, zlehka a správně!!! smrkat!!! otipax nebo otobacid do ucha, nurofen, antihistaminika, mukolytika
otobacid je jen analgetikum s kortikoidem, pomůže, ale nevyřeší problém, který je v nose, uši jsou jen následkem..
se všemi se loučím, dotazy mi můžete dávat dál v mé poradně na www.rodina.cz