Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, chci se zeptat zda má některá zkušenost se zánětem středního ucha u 9 měsíčního mimi. Malej už nudlá přes měsíc. Dr. mi dala minulý týden kapky,ale nezabralo to. A asi tak třetí den si malej docela žmoulá ouško. Tak nevíme. Dnes měl zvýšenou teplotu 37,2. Tak nevím zda mám běžet k dr. A ke všemu tam je dnes opravdu ošklivo. ¨
Díky Jarka
Ahoj ono se to u takhle malejch fakt blbě poznává,ale kdyby ho to bolelo tak by vytrvale brečel většinou hlavně ze spaní.Může to nastat náhle my jsme takhle byli s klukem ráno na ušním malá tam ještě celá veselá a jen jsme přišli domu tak za hodinu jsme tam jeli s ní.nejdřív chodila a hlavu držela na stranu a pak začala hrozně brečet a byla k neutišení.
tak pláče více než normálně. Ale v noci zatím spí jako obvykle. Jen si více šahá na to ouško a rýmu má stále…už s ní bojujeme hooodně dlouho. Už tak dva měsíce při každém kojení nudlá -má ucpaný nos. Tak jsem šla do solné jeskyně, tam se mu to spustilo a pak mi dr. na to dala před týdnem Pamycon. Ale ten nezabírá. A nudle je v nose pořád. Už nevím jak se jí zbavit.
Štefko,
se záněty středního ucha mám bohaté zkušenost
.
Myslím si, že kdyby to byl zánět, že by si ouško nežmoulal, ale hodně by plakal bolestí.
Možná může mít zalehlé ouško od rýmy.
No kdo ví..u těch prcků těžko říci, když nemluví. Ale ta rýma už mě začíná děsit. Né a né se ji zbavit. OD narození to není poprvé..už je asi třetí.. hrůza…
Já to vidím taky na zalehlé ucho, kdyby to byl zánět, to by opravdu řval na celé kolo. Jo, jo, jenom rýma! Přeju brzké uzdravení. Katka
ahoj myslim ze by sla znova k usnimu.u moji nikolce cely tyden porad mela vysokou teplotu.dr.rikali ze je viroza no pak posledni tyden jsem vsimla ze mala porad stourala do ucha.tak jsem rekla dr.ze porad stoura v uchu.poslali me do usnimu.hned ji pichli ucho a druhe zanet.dali ji antibiotika a udelany hnedy kapky do nsou ono krasne zabralo ryma.boji se doktorku co mela v hlave kdyz ji pichli.no plakala i nekdy s zachvatem ze ji bolelo strasne.chudinka jak trapila cely tyden.jen si vypravim co bylo u me.myslim ze bys zasla znova at ti doporucuji jine kakpy do nosu.preji malemu brzke udzraveni. zdenna
Malá měla první zánět v 10m a měla i nad ránem(kdy běžně nemá ani 36) 39,7 teplotu, tak jsme šly a hned píchali. . . Pokud nemá vysoké horečky a vcelku v noci spí, myslím, že to nebude, ale nejsem doktor. . . Stříkat vincentku, odsát a dát kapičky. . . Pevné nervy. . .
Ahoj my máme se zánětem oušek i rýmou bohaté zkušenosti.Na rýmu je dobré mít hlavičku při spaní víš, také pomáha čaj
rýmáček a sprej s morskou solí-dělají ho i pro kojence.Dá se stříkat i preventivně.Náš malý hrozně vzdycky pláče hlavně v noci při zánětu, ale určitě bych k lékaři raději zašla když si mudlá ouško.My jsme to jednou podcenili a byli s tím pěkné problémy po očkování.Tak přeju hodně zdaru.
Mě ještě napadá nechat si udělat bakteriologický rozbor ze stěru z nosu. My jsme taky dlouho rýmovali, a nakonec při stěru zjistili synovi pneumokokovou infekci a musel být přeléčený antibioticky. A od té doby klid. Ťuk, ťuk, ťuk…
Radka a Štěpánek
My jsme zanet ucha mely uz 4krat a vzdycky to doprovazely vysoke horecky kolem 39 a vys, nejedla, malo pila a byla hodne neklidna.
Děkuji za pomoc. Zánět to asi fakt nebude - prý by opravdu hodně bulel. Ale udělala nám výtěr z nosu a ve čt si buud volat na výsledky. Tak uvidíme.
Mockráte Vám děkuji za odpovědi
Ahoj, zkus ji zatahat za ouško když ji bude bolet ma zánět.to mě poradil doktor jelikož jsme s mladym byli stale na ušním.Pak mu v 19měsíc.vzali nosní mandle a bylo po zánětech.Vždy to bylo děsny když ho to chytlo.Dnes je mu už 13let.
Ráda bych taky se svou čerstvou zkušenosti přispěla.
Malá má 6 a půl měsíce. V pátek a sobotu měla zelený hnis v levém oušku. V neděli večer začaly horečky 38,2, v pondělí ráno už 38,6, tak sme letěly k dr. zatahala za ouško, jak tady už radily výše, a bylo to jasné. Pojede se na Fakultku.
Tam nás vyšetřoval moc milý mladý pan dr., napsal nám antibiotika , tak snad to pomůže.:)
Jinak nevím, jak bych si s malou poradila, protože to samo určitě nepřejde a musí se tomu pomoct.
Ještě mám takový dotaz.:„mohla to mít z plavání v bazénku“?
děkuju a mějte se všichni moc fajn..:)
Štefka píše:
Děkuji za pomoc. Zánět to asi fakt nebude - prý by opravdu hodně bulel. Ale udělala nám výtěr z nosu a ve čt si buud volat na výsledky. Tak uvidíme.
Mockráte Vám děkuji za odpovědi