nechce otáčet hlavu doprava

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
1.9.07 08:38

nechce otáčet hlavu doprava

moje 4.měsíční dítě nchce otáčet hlavu doprava, pořád jí má doleva a nenatočí jiá ani na hračku a zvuky, jen když jí tam násilím podržím nebo ve spánku. máte s tím někdo zkušenosti?? díky moc :wink:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7366
1.9.07 09:51

Já mám zkušenost :) Ale už v porodnici mi to řekli a pak jsem kvůli něčemu musela na neurologii a tam mi to taky řekli, že je na jednu stranu furt a že ho mám polohat v postýlce. Nejprve teda otočit (furt měl hlavu na tu stranu, ze který jsme k postýlce přicházeli), tak jsme ho otočili, že tam co měl hlavu měl nohy. Prej dokad se to nesrovná tak takhle a pak jeden den tak a druhej opačnš ho dávat. Jenže se to pak už srovnalo úplně, tak už jsme neotáčeli. Ale teda začali jsme podstatně dřív, než ve čtyřech měsících :roll:

Teď mu je osm měsíců a zas se na břicho a zpět otáčí jen jedním směrem a plazí se taky porád stejnou rukou a nohou vepředu. TAk se přidávám s dotazem, je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
1.9.07 12:11

Náš malej měl taky trošku tendence preferovat jednu stranu, hlavně v poloze na bříšku. Trénovali jsme na malém polštářku ( jinak nám doporučovali overball), na něj položit na bříško mimčo, tak aby mělo hlavičku ve vzduchu a nutilo ho to pást koníky. A v téhle poloze rovnat hlavičku do osy, oni si tím dobře symetricky naposilujou zádové svalstvo.
Vůbec hodněkrát denně na chvilinku dávat na bříško, i když u toho některé dítě řve, stačí pár vteřin, ale opakovat. Pokud tam není jiný problém, určitě se to brzo srovná:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.9.07 17:28

Urcite bych na to upozornila pediatra, pokud by se zdrahal, vymohla bych si navstevu neurologa. Nas synek mel taky ntrochu tendenci k jedne strane a mel ji pak trochu slehlou :?

Vera

• Citovat
  • Upravit
338
1.9.07 20:50

Asymetrie

Ahojky!

S asymetrií mám čerstvou zkušenost. Naše Editka byla po narození něco podobného, navíc byla velmi dráždivá a pořád se prohíbala do luku. Vyhrotilo se to kolem 3 měsíce, tak jsem s ní šla na dětskou rehabilitaci, musela cvičit Vojtu, ale !!! do 2 měsíců byla naprosto v pořádku a teď je krásně symetrické miminko. Než jsme začaly se cvičení, tak už i nechávala levou ručičku jakoby za tělem a nesahala s ní po hráčkách - prostě jakoby ani nebyla.
Takže doporučuji - k pediatrovi a nechat se poslat na rehabilitaci - a pokud bude doporučeno, tak poctivě cvičit. Lépe neurologa obejít - pokud bude nezbytný, lékař na rehabilitaci vás k němu pošle. Pokud potřeba nebude, budete chodit k doktorovi navíc, další čekání, další kontroly a mnohdy víceméně zbytečná vyšetření.

Ahojky Petit + Dany 3 r. + Editka 7,5 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
1.9.07 21:23

Taky bych doporučila vymoci si vyšetření na neurologii a to co nejdřív. Nejlepší je cvičit s mimčama do 3 měsíců a pokud se to prošvihne tak prostě začít rehabilitovat co nejdřív, protože o to snazší cvíčo bude. My takhle cvičili a stále cvičíme s oba klukama a fakt jsou dost vidět jejich pokroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
11.9.07 13:57

Ahoj, zrovna řeším stejné problémy, klukovi je 2,5 měsíce. Zatím nás na rehabilitaci neposlali, čekají do 3. měsíce, jestli se to nesrovná.
Polohování už moc nepomáhá, protože se dokáže lehce překulit z jedný strany na druhou a tak si spí, jak chce.

Zatím zkoušíme metodu lítání s miminky, zatím se mu to moc nelíbí a tvrdošíjně si strká hlavu na svoji stranu a jednu ruku za záda. Ale je to jen pár dní, tak uvidím, jestli za těch 14 dní udělá nějaký pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
14.9.07 07:23

Roxa: tak naše neuroložka má opačný přístup a to sice řešit jakékoliv dysbalance co nejdřív a nečekat, co z toho bude. Prozatím bych určitě pořád trénovala problematickou stranu, tzn. přistupovat k němu z té slabší strany, dávat mu tam hračky, svůj obličej a pořád se snažit. A určitě bych se nechala na neurologii poslat. Je sice možné, že se to samo „srovná“, ale může dojít k tomu, že se s ním tato drobná nesrovnalost potáhne a třeba až ve školním věku budete mít problémy typu kulatá záda, předsunutá hlava, šmajdání, bolesti zad atd. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.4.08 17:18

My jsme lehali na bok. Syna jsem tak dávala i do kočárku a v noci spal taky většinou na neoblíbené straně. Asi po týdnu se to srovnalo, ale pak se začal otáčet zase jen na druhou stranu :) Poté jsme boky střídali a asi po 14 dnech se vše srovnalo a teď už mu žádná strana problém nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.5.08 12:57

ahojky my taky mame zkusenost a dost radnou,mala take preferovala hlavicku na jednu stranu, a moje zkusenost- nikdy necekat!ihned k fyzioterapeutovi nebo nejakemu lekari.malou cvicime od 2 mesicu a znat je to teprve ted kdy ji jsou 3 mesice.cvicime Vojtovu metodu,uprime je to pro nas dost traumatizujici,misto uzivani miminka jsme skoro porad doma a cvicime, svlikame a kojime :-(( na 3 hodky ven a supem domu cvicit,ale zaplat panbu ze pokrok je znat.neverila jsem ze je to tak desne,nejdulezitejsi je fakt zacit co nejdrive, ja taky porad cekala az se to zlepsi samo,ale ono naopak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA