Peroxid vodíku na zánět středního ucha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
9.9.16 17:47

Dobrý den,
zhruba před rokem jsem měla eustachovi trubice, ze kterého jsme dostala zánět středního ucha, který mi byl léčený dvojí dávkou ATP, protože během zánětu středního ucha jsem dostala navíc zánět zvukovodu. Bohužel po nemoci mám stále pocit oteklého ucha, bolesti a píchaní v něm, které se projevuji hlavně po a během sportu nebo při stresu, v noci se budím s bolesti ucha. Také stále špatně slyším. Poslední dobou mám pocit, že se mi příznaky častěji objevují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9794
9.9.16 17:52

@La bruja
ahoj, trpím už od mala na časté záněty středního ucha. Určitě ti bylo doporučeno nosit ven pokrývku hlavy (hlavně přes uši). Taky mě sem tam pobolívá ucho (na pravé hůř slyším, mám hodně zjizvený bubínek), na bolest pomáhá hodně věcí: nahřát utěrku a přiložit k uchu, hodně žvýkat žvýkačky bez cukru, nepoužívat vatové tyčinky.
Jinak můžeš jít na ušní :) Doktor tě prohlédne a zjistí jestli tam není nějaký problém.
Nevím na co se přesně ptáš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.9.16 17:56

Zda má někdo podobný problém a jestli náhodou mu něco nepomohlo. Žvýkaní mi bohužel nepomáhá. A ta bolest není pobolívání, ale tak silná, že me vzbudí a nemůžu se ucha ani dotknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9794
9.9.16 18:01

@La bruja Řešila bych to asi přes doktora :D Taky tu silnou bolest znám. Poslední roky už poznám, že něco začíná a léčím to od začátku. Žádná silná bolest nevěští nic dobrého :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.9.16 18:22

Čím to léčíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9794
9.9.16 18:24

@La bruja
Paralen (pokuď mám i teplotu a jsem nastydlá), mentolová mast (kolem ucha), a dýchám výluh z bylinek…Antibiotika jsem nikdy na nic nebrala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.9.16 18:33

Tak díky za rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3103
10.9.16 18:56

@La bruja záněty středního ucha znám. jako malá jsem trpěla skoro co měsíc, to píchání ucha. Před 3 roky jsem měla obrovský zánět, píchali mi ucho a chodila jsem pravidelně (obden) na kontroly na ušní na odsávání hnisavého výpotku. Pak mi dělali i vyšetření, jestli mám stále dobrý sluch.
Od té doby mě také trápí záněty zvukovodu. Co mi pomáhá je nechytit průvan (v metru apod.), nepotápět se, celkově ty uši chránit v rámci možností (v létě čepici do tramvaje nenosím, ale překryju si alespoň vlasy přes uši). Když ta bolest přijde, pomáhá mi Apo-ibuprofen, teple nahřát ucho (suchý kapesník, vatu a zavázat jako když tě bolí zub kolem hlavy), ty klasické pomoci. Když mě to ale bolí hodně, jdu na ušní a nechám si napsat ATB kapky do ucha, jednou jsem tam dostala i drén, který byl napuštěn něčím protizánětlivým a 3 dny jsem to nesměla vyndat.
Tyto bolesti bych určitě řešila a nenechávala bych to být. Nevím, co to může být, ale ostré bolesti, které tě i budí bych nezaháněla paralenem, ale šla to řešit s doktorem a hledala přičinu. Nemáš třeba chronický nezaléčený zánět zvukovodu? Nebo nezůstalo tam něco po tom zánětu středouší? Udělala bych výtěr z ucha, poslala na rozbor - nejsem doktor, ale oni určitě něco vymyslí. Prostě bych se vydala k doktorovi. Drž se, vím jak bolí uši a je to hrůza :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
30.4.19 15:41
@Sharkinka píše:
Mám dotaz. Teď jsme se vrátili z pohotovosti z Vinohradské nemocnice, malé píchli obě uši. Nedali jí vůbec žádná antibiotika, jenom řekli stříkat do nosu nosní kapky třikrát denně, přitom my už bojujeme s rýmou snad měsíc, teď má zadní rýmu v odsávačce nic není a kapky dávám. Do ucha jí prý mám dát peroxid vodíku. Není to divný, když si představím, jak peroxid štípe na kůži, tak že ho mám dávat do ucha mi nejde na rozum. Myslíte, že je to normální postup, nedat antibiotika, ani žádný kapky do ucha jen ten peroxid?

Peroxid vodíku-POZOR 3%!! z lékárny- už kapala moje babička kapátkem do uší. Jemně to zašumí a paráda. Takto to dělala moje matka mně, já i dnes. Nikdy se nemusely píchat uši. Určitě lepší než nasazovat AB. A hlavně naučit děti co nejdříve smrkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.20 17:56

Tak s ušima taky bojujeme. Od 23.12.jsme na antibiotikach a nurofen. Nyní máme po 3.opet zánět uši, z ouška teče. Čeká nás operace jak ousek tak vyndani nosní mandle. Jen to strašně ti doktoři protahuji. Zítra budu volat na orl tak snad už se něčeho dočkáme protože už je to poměrně dost dlouhé a antibiotika též bere dlouho. Tento rok jsme už 2× byli hospitalizováni, dostaval antibiotika do zily, ale bohužel v této nemocnici syna neodoperuji, protože je malinkej (17.mesicu). Hospitalizace vždy 5 dní s tím, že je vše v pořádku. Antibiotika jsme vždy měli ještě na doma, dobrali jsme a za 3 dny opět teklo z ouška. Tak snad se už dočkáme operace ať malej chudinka už klid, protože je to už opravdu na hlavu

• Citovat
  • Upravit
77008
26.1.20 18:38

Hm? peroxid - u nás lékaři ORL doporučují slivovici, v Praze asi peroxid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.20 19:04

@stinga synovi v Ml. Boleslavi v nemocnici taky sestry na odd. Cistily ucho peroxidem

• Citovat
  • Upravit
77008
26.1.20 20:31
@Anonymní píše:
@stinga synovi v Ml. Boleslavi v nemocnici taky sestry na odd. Cistily ucho peroxidem

tak jasně, u lékaře to čistí vždy peroxidem, ale na domácí použití jako první pomoc se doporučuje ta slivovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
26.1.20 20:34

Tak peroxidem z lékárny není co příliš zkazit..
holky mi na trpěly dost jako maličké, je fakt, že to souviselo dost se smrkáním (špatně smrkaly ještě i ve školce), nakonec zjištěny opravdu mega velké nosní mandle, kratičká operace A OD TÉ DOBY SVATÝ KLID!! :potlesk: :srdce: AŤ se Vám na ně na ORL pořádně podívají, nám to ušetřilo spoustu bolesti, času, nervů, jízd na pohotovosti, píchání uší apod.
od té doby (je to už x let) ani JEDEN JEDINÝ PROBLÉM :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.20 23:01

@Lucy75 starší syn já nosní mandle venku, na sále byl se vším všudy cca 30 minut.. Je to rychle. Relativně má klid, občas rýma, ale není to takové jako před vydáním mandlí. Mladšího syna to čeká taky. Buď nám to udělají rovnou s ouškama nebo se hold budeme muset pak ještě objednat. Snad už pak chudinka bude mít klid

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA