Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, náš Filípek měl zánět středního ucha 2×, okolo 1,5 roku. Pokaždé byl bez teplot a nakonec píchali obě ouška najednou. Paní doktorka řekla mačkat zepředu u ušního otvoru, ale malýmu to nevadilo. Byl mrzutý, špatně spinkal a já už nevěděla co. Zkusila jsem ušní a měl to v obou ouškách. Máme naočkováno prevenarem a skoro 3/4 roku klid (ťuk ťuk). Přestala jsem čistit vatovýma tyčinkama, jenom lehce vytírám rohem ručníku.
Ahoj holky,
nechci zakládat novou diskuzi, ale chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti:
synek (7 let) je akorát doma s oboustranným zánětem středního ucha, minulou středu mu píchli jedno, do rána obrovská bolest druhého - tak následující den mu píchli druhé ucho + dostal atb. Duomox po 8 hodinách a vyplachovat borovou vodou - 5 x denně, prostě taková asi „klasika“. Na kontrolu jdeme pozítří ve čtvrtek (čili po týdnu). Už je bez teplot, uši ho nebolí, venku samozřejmě vůbec nebyl, mám strach, když tam furt lijeme tu borovou vodu, že to musí být hrozně náchylné - kór v tomto hnusném počasí, jaké je venku.
Co myslíte - bude moct příští pondělí už do školy?? Nebo by ještě měl být doma?? Atb. dobere zítra. A jak uši „chránit“, aby se to - co možná - neopakovalo?? My s tímto vůbec nemáme zkušenost, synek sice jedno ucho měl píchlé v 7mi měsících a 2× ho měl „načaté“ ve školce, že se to vždycky rozehnalo kapkama, teď ho má píchlé podruhé, druhé ucho má píchlé poprvé, to ještě neměl, ale že by na to nějak trpěl, to se mi nezdá, tak fakt nevím. Nosní mandli má venku a nedorůstá mu - na kontroly chodíme.
U nich ve třídě je to děs
- z 28 dětí jich minulý týden chybělo 10, jsem naštvaná, protože jsem byla přesvědčená, že ve škole to už není „jak ve školce“, kdy ty děcka jsou furt „na hromadě“
- toho jsme si opravdu užili až až ve školce a kdo nezažil, tak prostě nepochopí
. Teď toho dopisování a dohánění - to je taky kapitola sama pro sebe a malý to doma dělá strašně nerad, jenomže co můžeme dělat?? Po 2 měsících ve škole skončil takhle a sezona před náma… ![]()
Holky… dělali vám děti to, že se chytali za uši, jako by si dlaně položí na uši ale nepláče nic… Kluk má rok, a už asi 14dní 3 týdny si dá vždy celé dlaně na uši prsty jakoby vzadu k hlavičce, vwwtšinou je možné, že při nějakém hlasitějším zvuku, někdy i jen tak… Nepláče u toho, nemá horečku ani rýmu. Dnes se však vzbudil a hlasitě plakal až se zajíkal a držel se za uši.. ale horečku nemá rýmu nemá.. Nevím, kdyby ho to bolelo ty ouška tak by předtím i plakal?? Usnul dens abnormálně brzy už v 5 protože spal jen přes oběd a ted váháme zda jet na pohotovost
@VerousekVra
A když zkusíš ouško zmáčknout, tak nějak reaguje? Kluci pokud měli zánět středního ucha, tak po zmáčknutí ouška plakali. Poprvé mi to radila dr. na pohotovosti.
Naříkali i když jsem jim přes hlavu svlékala tričko nebo bodýčko.
Vždy to byla souvislost s rýmou ![]()
@Nastys nene nezkousela to jsem nevedela. Spinka tak pro priste alespon budu vedet… treba to jsou zuby…Rano skocim k dr. Nasteati dosla souseda z prace ta mi dala nejake kapky kdyby to byl zanet str ucha ona je sestricka na detskem tak uvidime
@VerousekVra
Jinak ono by ho to bolavé ouško budilo… hlavně v noci.
Tak snad to nic nebude ![]()
Zoubky taky dokážou dost potrápit…
@Nastys prej má jedno ouško prosáklé říkal doktor a v druhém má moc mazu dal nám nějaké kapky…