Jak poznat, že ho bolí ouško? Zánět středního ucha?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
505
11.12.09 18:01

Zánět středního ucha

Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jak poznat u dvouletého dítěte, zda ho bolí ouško. Už delší dobu si sahá na ouška. Dětská doktorka nás poslala na ušní, která ouška vyčistila, měl tam víc mazu. Dnes si ale na ouško sahá víc a byl mrzutý. Manžel přišel z práce, malý po něm chtěl bonbónky, ale jsme mu řekli, že už dnes měl a od té doby začal plalat. A teď nevím zda ho bolí ouško nebo tak trucuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
354
11.12.09 18:27

Ahoj, mě dětská lékařka říkala, že mám v takovém případě zkusit zatahat za lalůček a poťukat na ten výstupek uprostřed ucha u hlavy (nevím, jak to lépe popsat) a když začne dítko víc plakat, tak to může být zánět a mělo by se to řešit. Naše malá (5 let) si při virózách občas na bolest ucha stěžuje a sahá si na něj, ale právě na tyto manipulace nereaguje bolestivě. Vždy jí v takovém případě pomohou kapky do nosu, i když ho nemá ucpaný. Po chvilce se jí uleví. Nikdy zánět středního ucha neměla, jinak ale stůně dost. Držím palce, ať máte brzy jasno a klid. S ušima je potíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
11.12.09 19:35

Myslím si, že kdyby měl opravdu zínět středního ucha, tak bude nerudný stále a plakat bude taky pořád nebo většinu času. Zánět středního ucha dost bolí, takže myslím, že bys to poznala. Vždycky když jsem ho měla to bylo k nevydržení a musela jsem si brát ibalginy a na ušní, kde ho píchli.A myslím, že trucuje, že nedostal bonbonky :-)

• Citovat
  • Upravit
12947
11.12.09 19:36

ahojky přesne jak to popsala juma zatahat za boltec všemi smery ..a uvnitř..jinak my mely uši2× ajinak u rýmy ..prokapávalo se vždy bud octobacilem, u tech lehčích stačí kysličníkem…po očkování prevenarem máme absolutní klid už přes rok tuk tuk..a ješte jedno u oušek bývái teplota :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
11.12.09 19:53

Tak teplotu nemá, volala jsem raději na pohotovost, poradili mi kapky do nosu, Ibalgin a Didhiaden. Nejdřív jsem mu kapla do nosu Nasivin, Ibalgin a Dithiaden nešlo do něho dostat. Byl ukňouraný a tulivý. Pak najednou z ničeho nic, se odtulil a šel si do pokojíčku hrát. Tak nechápu, zda nám prvně udělal takovou scénu ohledně těch bonbónku anebo zabraly nosní kapky. No uvidím jak se to bude vyvíjet dál. Trpí často rýmu, už od září ma čtvrtou a nechce mi smrkat, takže pořád odsáváme. Koupila jsem obyčejnou odsávačku v lékarně a tu trubičku strčím do trubice od vysavače a odsávám, ale teď uvažuji, zda raději nezainvestovat do odsávačky určené přímo na vysavač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
11.12.09 20:00

Me zase doktorka ukazovala, ze mam zmacknout na takovou jamku, tezko se to popisuje, jako kdyz si chces zacpat ucho, ale vic k obliceji. U ucha je takovy hrbolek tak tesne za nim. Ale jak pisou hoilky, urcite by brecel..no uvidis, drzim pesti, stredni ucho neni nic hezkyho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
11.12.09 20:31

Zkoušela jsem mu to ouško vyčistit vatovou tyčinkou a nic neprotestoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
11.12.09 20:53

Zánět středního ucha máme čerstvě za sebou. Ačkoliv jsem si jistá, že to strašně bolí (z vlastní zkušenosti), tak našeho malýho to zřejmě nebolelo vůbec. Říkal, že ho ouško nebolí. Mačkala jsem, tahala všemi směry… :nevim: A měl strašně vysoký horečky (až 39,5). Nakonec měl píchnutý obě :-( .
Snad to bylo u vás těma bonbonkama :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
11.12.09 22:54

Nás trápilo ouško loni,3×píchnuté,1×ruplo samo…teplota mírně zvýšená,ucho bez bolesti…nejlepší je při podezření zajet na ušní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
14.12.09 14:25

Syna bolelo ucho v sobotu v noci a včera prasklo samo (naštěstí). Píchaní uší je podle mě skoro týrání. Teplotu taky neměl, ale brečel a nemohl spát jak ho to bolelo. Po prasknutí už dobré. Váhám jestli s ním mám jít na ušní nebo už nemusím. Zdravotnickým zařízením je teď lepe se vyhnout :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
14.12.09 20:31

Ajjaa - já si teda myslím, že prasknutí je horší. Bylo mi jednou řečeno, že při prasknutí vzniká daleko větší jizva na bubínku a tudíž se zhoršuje jeho funkce a pružnost :nevim: . A po propíchnutí je ta úleva od bolesti okamžitá. Než ho nechat trápit až do prasknutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
14.12.09 21:27

Holky, tak jak to tak vypadá, asi to bylo trucování. Sice si občas na ouška sahá, ale jinak nic. Nebo možná pomohly ty nosní kapky. Už má týden rýmu a tá pořád ještě neustupuje. Raději bych s ním zašla na ušní, ale jak píše Ajjaa, raději se teď vyhnout zdravotnickým zařízením. Přemýšlela jsem, že tam zkusím zavolat a objednat se na určitou dobu, ať tam nesedíme s jinýma v čekárně, ale nevím zda to tak doktorka praktikuje. No nevím, na jedné straně bych chtěla mít jistotu, že je vše v pořádku a na druhé straně se bojím, aby mi tam něco nechytil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
14.12.09 21:31

Chtěla jsem se ještě zeptat, zda používaté k čištění oušek u svých malých děti nějaké přípravky? Mu se ten maz celkem hodně vytváří a nevím jak při tom čištění můžu daleko zajet vatovou tyčinkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
svetlanaS
16.12.09 22:40

Nic se nemá zanedbat. Bohužel někdy může dojít k poškození sluchu, ale nechci tady strašit. Nejlepší je se poradit s lékařem. My maminy nemůžeme poznat všechno. Já mám doma 4 letého chlapečka a trpí poměrně častými záněty středního ucha. Když to podchytíme včas, tak nám stačí brát Wobenzym( výborný proti zánětům) a vykapávat ouško kysličníkem.

• Citovat
  • Upravit
Andrea Veselá
9.4.10 13:33

Zánět středního ucha

Hezký den, já si nakupuji bylinné výrobky od české firmy a včera jsem se dozvěděla od jedné maminky, která také nakupuje tyto výrobky, a její dcerka (7 let) si stěžovala, že jí bolí ouško a tak dala na vatovou tyčinku Gel a potírala ucho zevnitř a už je to týden není problém, byla s dcerkou údajně i na pohotovosti a také nepíchali. Přitom švagrová, co vím, tak měla také zánět a na pohotovosti jí to propíchli a dali antibiotika. Moc se v tom nevyznám. Nicméně, má mladší holka taky měla bolesti ucha .. akorát jsem nevěděla co to je, taktéž jsme reagovali aplikací Gelu a druhý den byla v pohodě.
Třebas tímto textíkem pomůžu dalším dítkám, nebo i dospělákům. :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí