Zánět středního ucha - jak doléčit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6263
9.8.12 10:10

Zanet stredniho ucha- jak dolecit?

Dobre rano vsem,
potrebovala bych poradit. Dcera (21m) prodelala zanet stredniho ucha. Nemela ATB, pouze analgetika a homeo, homeo stale jeste davam. Jeden den proplakala, druhy den (vcera) to prasklo a od te doby je klid, noc na dnesek uz byla dobra, ted se tvari, ze ji nic neni.
Jak se mam k tomu ousku dal chovat? Jak dlouho ji nemam vzit ven (pocasi mame celkem pekne, 20stupnu, polojasno). Muzu ji odsat rymu odsavackou na lux? Jak dlouho se takove ousko vubec hoji?

Parkrat jsem zanet ouska s detmi uz zazila, ale nikdy to nemely pichane ci praskle, proto se ptam.
A za pripadne odpovedi dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44192
9.8.12 13:44

Dcera měla zánět středního ucha třikrát nebo čtyřikrát. Jednou stačily kapky do uší, podruhé ho neměla píchané, ale dostala ATB, potřetí dr. doporučil propíchnout a já jsem souhlasila, potom ATB..

Na kontrolu jsme šli bezprostředně po dobrání ATB, potom po 6 týdnech a ještě po 3 měsících. A to vždy, i když ucho nebylo propíchlé.
V té době měla zakázané potápět se, měli jsme dávat pozor i při umývání hlavy, uši musíme chránit stále, na plavání např. nosí čepici.
Rýmu musíme odsávat a hlavně jsme ji měli co nejdřív naučit účinně smrkat a dohlížet na to..

Vy jste nebyli u dr., že nemáš informace?

Není to sranda. Moje sestra měla v útlém věku taky zánět středního ucha, jehož následné doléčení lékařka zanedbala a ani pořádně nepoučila mamku. Má trvalé následky, srůsty v uchu po zánětu, byla na operaci. Má o dost procent snížený práh slyšení i po té operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
9.8.12 13:46

A odsávat odsávačkou na vysavač můžeš, tedy nikdo mi neříkal, že bych nemohla. V prvních dnech, když byla dcerka zahleněná, tak jsme chodili odsávat speciální odsávačku na ORL do ordinace a ta zašla ještě dále a měla určitě větší tah, než ta domácí na vysavač. Na pořádné odsátí kladl dr. důraz.

Kdyby hodně foukalo, dala bych lehkou čepičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
9.8.12 14:34

Diky za odpovedi. Ja jsem si s tou odsavackou na lux rikala, aby ji to nemocne ousko nebolelo. Ale uz jsem to zkusila, chvili si stezovala, uz dobry.
V CR bych dite k DR. samozrejme vzala, ale jsem v UK a je to tu slozitejsi. Respektive vzit ji muzu, ale znamena to jen cekani a dve mozna reseni. Bud me poslou domu s paralenem nebo si vydupu ATB. S ATB je u nas problem, ze nemam jak je do dcery dostat (dobrovolne ani nahodou, podfukem jen parkrat, nasilim vzdy vyzvraci), takze je pouze na mem zvazeni, co budu delat a jak vyhodnotim stav ditete :?.

Cepicku pres ouska ji davat urcite budu. Spis nevim, za jak dlouho ji muzu zkusit vzit ven, nechci si prave s timhle zahravat a zpusobit ji nejake komplikace. Smrkat umela od malinka, ted prestala a nejak ji nemuzem donutit, aby foukla nosem, fouka jen pusou. Treba ji to boli, fakt nevim.
Jeste jednou diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
9.8.12 15:42

AHoj, náš syn měl ouško píchané na pohotovosti, tam ještě nedostal atb, jen jsme dostali instrukce, abychom ouško několikrát denně vyplachovali borovou vodou. Po pár dnech jsme šli na kontrolu na orl, tam mu lékařka sama ouško propláchla plus ještě nakonec dostal atb. Už si ale nepamatuju, jak dlouho jsme dávali tu borovou vodu :( Ven jsme šli až po dobrání atb, tak to neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
9.8.12 16:59

@luon diky, pro me kazda zkusenost dobra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
9.8.12 18:05

Náš malej prodělal zánět ouška teď v květnu, naštěstí na pohotovosti pan docent řekl, že je to malý zánět a že jsme přišli včas, akorát dostal kapky do ucha, které jsme kapali do obou 6× denně týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí