Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
to co popisuješ jsem přesně měla při spálové angíně a na to jsou nutný antibiotika
Pokud máš v krku bílé fleky, jsou to pravděpodobně čepy, tedy angina. Šup k doktorce, ukázat krk a (pravděpodobně) podle nálezu antibiotika.
tak já mám opačný problém …bolí mě v krku není to nějak moc ale už mě to nebaví
2× jsem byla na ORL protože jsem těhu dělali mi výtěr a krk čistej ,to jsem sice ráda že to není angína ale v podstatě se s tím nedá nic dělat brufen nemužu ikdyž mi ho dr napsala ale nebudu riskovat …už jsem utratila spoustu peněz za ruzná cucátka a nic nepomáhá
ani tamtu verde kloktadlo prostě nic …normálně už uvažuju o slivovici jako vykloktat
nemáte s tím někdo skušenost ![]()
Zakladatelko: Řekla bych že máš nejspíš anginu,určitě bych zašla k doktorce,není dobré takové nemoci přecházet ![]()
@KIKOLETEK píše:
2× jsem byla na ORL protože jsem těhu dělali mi výtěr a krk čistej ,to jsem sice ráda že to není angína ale v podstatě se s tím nedá nic dělat brufen nemužu ikdyž mi ho dr napsala ale nebudu riskovat …už jsem utratila spoustu peněz za ruzná cucátka a nic nepomáháani tamtu verde kloktadlo prostě nic …normálně už uvažuju o slivovici jako vykloktat
nemáte s tím někdo skušenost
A zkusila jsi čaje? Heřmánek,atd. Já piji denně jeden,proti nachlazení.
Ale nevím zda se tyto čaje mohou v těhu
také mě pořád bolelo v krku,ale zánět jsem neměla,tak jsem na radu začala pít tyhle čaje a bolest zmizela
tak heřmánek jsem nezkoušela a ani mě to nenapadlo…ale mužu skusit
ovšem jestli se muže ![]()
@KIKOLETEK píše:
tak heřmánek jsem nezkoušela a ani mě to nenapadlo…ale mužu skusitovšem jestli se muže
Já piju Babičin čaj na průdušky a nachlazení a není tam nic že by se to v těhu nemohlo
Obsahuje to např.timián,meduňku,lékořici,jitrocel,podběl.
tak jsem mrkla na googl a heřmánek se muže
jdu si ho hned uvařit ![]()
jj,může se,já teď koukala taky
Opravdu to je lepší než všelijaké léky,aspoň mě to pomáhá a příteli taky ![]()
Na krk je dobrá šalvěj. Ale nevím, jak v těhotenství. Možná aspoň ke kloktání…
@KIKOLETEK píše:
2× jsem byla na ORL protože jsem těhu dělali mi výtěr a krk čistej ,to jsem sice ráda že to není angína ale v podstatě se s tím nedá nic dělat brufen nemužu ikdyž mi ho dr napsala ale nebudu riskovat …už jsem utratila spoustu peněz za ruzná cucátka a nic nepomáháani tamtu verde kloktadlo prostě nic …normálně už uvažuju o slivovici jako vykloktat
nemáte s tím někdo skušenost
Taky muze jit o alergii..
Ja takhle litala vloni,touhle dobou.Silene me bolelo v krku,tak moc,ze jsem polykala Brufeny a to nejsem zadna cita.Litala jsem po ORL,videlo me mnoho dr a zadny v krku nic nevidel,ani zarudnuti,nic,vytery ok..Ta bolest se navic stehovala,zprava doleva,nahor,dolu
,den tady,pul den jinde,vzdycky to treba vypadalo,ze uz to je lepsi a pak zas bum.Byla jsem i na neurologii,RTG krcni patere.Nikdo nic nenasel..a pak to najednou po mesici a pul zkoncilo a uz se neobjevilo.Netusim,co to mohlo byt a proc ![]()
tak to je síla
mě se to taky jakoby stěhuje z místa na místo …ted jsem vypila hrnek heřmánku a dost se to zlepšilo …tak jsem zvědavá co bude dál a střídám to s vincentkou ![]()
Zdravím holky,
zkouším, jestli některá nebudete vědět…už od úterý mě při polykání pobolívá v krku, uvnitř mám zarudlý krční oblouk, všimla jsem si tam pár bílých flíčků, ale mandle zvětšené nemám, spíš uzliny. Střídám si od včerejška Tantum verde, ale žádná změna. Co by to mohlo být? Nějaký zánět? Nechce se mi hned hrnout k doktorovi, nevím, jestli na to budou nutný antibiotika nebo mám zkusit počkat…chjo…nemáte některá zkušenost? Moc děkuji.