Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
tak syn začal 24.9. tedy před měsícem chodit do školky a už stihnul 2× píchnout ouška a týden byl doma s teplotou. Včera jsme jeli opět píchnout, tentokrát obě dvě. Dnes mu z jednoho ouška pořád teče.Začínám z toho být docela šílená. Zatím řeší paragraf manžel, já jsem nastoupila do zaměstnání, tak nemám „nárok“ být doma, zaučuji se… ![]()
Bereme něco na posílení imunity, je očkovaný Pravenarem, ale MUDr. ve FN říkala, že jde o virové onemocnění, které je u školkových dětí časté. Ach jo, jen jsem si chtěla trošku postěžovat, s nástupem do školky se to dalo čekat, ale přesto mě to zaskočilo, jak je malý pořád na hromadě ![]()
Desire
zkusím jen poradit, co trochu pomohlo mému synovi. Jezdíme píchat od malička a často, ale teď už to dokážeme čím dál lépe rozehnat bez píchání. Když neměl ani rok, měl špatně doléčený první zánět ucha a pak už se to táhlo, tak až asi po půl roce neustálého píchání a antibiotik napadlo pana doktora dát synovi něco na zklidnění sliznic, aby se mu nedělala tolik rýma a následné záněty. Dostal zyrtec kapky, užíval ho snad 2 měsíce a pomohlo to. Taky vincentka v rozpračovači jako kapky do nosu, které se mohou používat pořád bez toho aniž by se poškodily sliznice, není k pročištění špatná. Ale co je hlavní, vždy když začal být syn mrzutý, šáhla jsem mu vždy první na ucho a když ucukl, tak bylo jasné, že ho zase pobolívá ucho (to ještě neuměl pořádně mluvit a říct, co ho bolí). Dnes už hned hlásí, mami bolí mě ucho. V tom případě vezmu kousek obvazu, jen proužeček, namočím do slabé slivovice (né moc silné, aby mu nespálila ucho) a ten proužek strčím do ouška. Většinou mu tam vydrží tak hodinku a pak nějak vypadne, ale už rok se nám to daří takto vždy zažehnat. Ještě mu dám brufénový sirup a většinou to všechno zaspí a pak už je fajn.
Doktor nám taky doporučil přírodní sinupo rymulky (nějaké tablety na rýmu) a dobrý byl i sanostol nebo nějak tak - to je strašně sladný vitamínový sirup pro nejmenší děti.
Letos - minulý týden nám paní doktorka doporučila zase něco imuno… na posílení imunity, ale paní v lékárně říkala, že lepší než chemické fujtajbly je hlíva ústřičná a opravdu se oní píše, že hodně posiluje celé tělo, tak uvidíme, zda letos přežijeme bez píchání … Toliko k mým ušním zážitkům
Desiré tak koukám že už odpověd máš my teda naštěstí zkušenost nemáme ale právě mě pro každý případ byla poraděna slivovice na vatičku na noc a prý je po problému.
Ahojky, moje malá má 4 měsíce a poslední dny spí špatně v noci, pořád se budí a kňourá.Ráno jsem ji našla v oušku hodně vyteklého mázku, který tak podivně zapáchal, ouško ji na dotek nebolí ani teplotu nemá, tak nevim jestli mám plašit a jít k dr. nebo jestli to může takhle normálně vytékat? ![]()