Zánět v prstu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
321
11.7.13 19:45

@tumpach dekuju…:)
@petra_dwo me to teda uzeny nepripomina.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.12.13 21:44

Zánět v prstu a kojení.

Ahoj holky,
potřebovala bych poradit.. V pátek se mi udělal zánět v prstu. Takové ty nechutnosti o hnisu apod. Vám tady raději psát nebudu. Ale abych přešla k věci.
Má 3.měsíční dcerka se právě od pátku vůbec nechce přisát a tak bojujeme s kojením. Myslíte, že to může být tím? Navíc nevím, zda to nemám vsugerované, ale dneska mě celý den pobolívá ta ruka, kde to mám. Manžel mi říká, že s tím musím k doktorovi a straší mě tu otravou krve, ale já to nechci hrotit, přece jen to v tom prstu nemám poprvé.
Děkuji za každou radu a přeji hezký zbytek večera. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
15.12.13 21:56

Ahoj.

Já trpěla na záněty od dvou týdnů malého až do 6 měsíců. Co 14 dní se to opakovalo.

To, že malá prso odmítá může být důsledkem toho zánětu, malý také odmítal. Chce to horkou vanu a pořádně vše vymačkat a odsát. Určitě bych zašla k doktorovi, dají ti antibiotika a mají i takové při kterých můžeš kojit.

Teď nevím jestli jsem to správně pochopila…já myslela zánět v prsu (poprsí), ale ty asi myslíš prst na ruce. Přesto bych zašla k doktorovi.

Příspěvek upraven 15.12.13 v 22:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.12.13 22:00

@Popik26 To já se teda tvého muže zastanu, protože jsem to sama měla několikrát, vždycky jsem to v pohodě rozehnala višňákem, a pak jednou nezabral a byly z toho nakonec tři neděle obden na chirurgii - nejdřív řezání (v podstatě zaživa, protože přes ten zánět už injekce nezabraly, a to šla pryč půlka nehtu), čištění, drény, šití, tahání stehů, obden převazy a proplachy… Asi takhle - měla jsem císaře a ten mi připadal proti tomuhle jako vodvárek.
Běž na chirurgii, hned. Třeba je ještě šance, že ti to rozeženou zvenku. Ono procházet výše popsaným bez analgetik, když kojíš… No nevim, nevim…
A ano, zánět nebo hormonální změna v těle může být na chuti MM znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.12.13 22:02

@lendiiisek Nespletla sis prso a prst? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
15.12.13 22:08

@Bersaba zrovna jsem si toho všimla. Ono je to hned, když to spojíš s kojením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.12.13 22:29

Děkuji za radu :kytka:. Já bych si k tomu doktorovi i zašla, jenže při představě, že musím vzít s sebou obě děti, tak budu raději doufat v zázraky samoléčby ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.12.13 23:25

@Popik26 Tvoje ruka, tvoje rozhodnutí. :D Za sebe říkám, že bych v podobné situaci vyrazila třeba se čtyřma dětma, babičkou na vozíku a inkontinentním psem, jenom abych se vyhnula takovému zážitku jako tenkrát.
Drž se. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Annnii
16.12.13 14:09
@tumpach píše:
hrozně ty jo vtipný :mrgreen:, bojím se zubařů a ještě tohle jesnad hroší ty jo

Já jsem to měl už 2×. Naposledy před 3 týdny. Měl jsem to u nehtu. Koupil jsem si tu černou mast, namazal a do rána to bylo lepší. Ale dělám maséra a druhý den jsem měl na masáž celého těla pána a asi se mě tam něco dostalo z jeho kůže a bylo to horší a horší. Šel jsem na pohotovost do fakultní nemocnice u nás v Hradci Králové. Doktor na to kouknul a řekl „to říznem, sestro podržte mu ruku.“ Vzal skalpel a říznul do toho. Já jsem zařval a on říká: „Ono to bolí? Sestro máte tam nějakou anestezii?“ Sestra přinesla injekci a on mě to píchnul přímo do té rány! Myslel jsem, že omdlím. Nijak se s tím nepářou.
Takže pokud na chirurgii, tak moc nedoporučuju pohotovost. Já jsem potom šel na převaz do Sanusu a tam byl p. doktor velice slušný, ochotný, omlouval se, byl citlivý, ani to moc nebolelo. Napsal mě antibiotika, mast, desinfekci. Na pohotovosti mě nedali nic. Někdy pomůže, že se dá ten hnis vymáčknout kolem nehtového lůžka. Také jsem to tak už měl. Zatlačil jsem na to a kolem nehtu jsem ten hnis vytlačil. Bolelo to, ale ne tak hrozně jako na té pohotovosti. Pak je potřeba to vydezinfikovat a udržovat v suchu.
Tak přeji ať to dobře dopadne a moc to nebolí.

• Citovat
  • Upravit
300
16.12.13 14:37

Já byla v Hradci se zaníceným prstem taky na pohotovosti, a teda piplali se se mnou, doktor byl moc milý, umrtvili mi to, nic jsem necítila. Tak jsem jen chtěla uklidnit případné návštěvníky hradecké pohotovosti, že je to asi doktor od doktora a pohotovost tu nutně neznamená takovou hrůzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Annnii
16.12.13 15:15
@petra_dwo píše:
Já byla v Hradci se zaníceným prstem taky na pohotovosti, a teda piplali se se mnou, doktor byl moc milý, umrtvili mi to, nic jsem necítila. Tak jsem jen chtěla uklidnit případné návštěvníky hradecké pohotovosti, že je to asi doktor od doktora a pohotovost tu nutně neznamená takovou hrůzu.

To je fakt, že záleží na tom, na koho člověk narazí. Mě to dělal o víkendu takový mladý doktor. A to umrtvení, když to je v zánětu moc nezabírá. Možná by pomohlo to zrazení, jak tady někdo psal, ale myslím, že je mnohem lepší jít do nějaké ambulance, než na pohotovost.

• Citovat
  • Upravit
300
16.12.13 16:30

Tak to jsem měla fakt kliku, já se toho děsně bála a nakonec to bylo uplně v pohodě, ale dělat mi to bez umrtvení, tak se umrtvim sama :? :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.12.13 17:34

Díky za reakce. Já si zítra skočím na chíru, protože se mi to dělá opravdu dost často. Poprvé se mi to stalo přesně před rokem a od té doby se to dělá pravidelně. Zase už to vypadá o hodně lépe. V lékárně mi dneska doporučila kalciovku. Je možné, aby mi z toho bylo i špatně? Jsem unavenější a cítím se, jak kdyby na mě lezla chřipka.. Doufám, že to bude teda jen nějaká banalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
16.12.13 22:40

@Popik26 Možný to je, přeci jen když je tam zánět, to tělo nějak reaguje. Do toho ještě nervy z toho, co ti budou dělat… Tak držím palce, ono to za to stojí, chvilku to třeba i zabolí, ale ta úleva potom ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
12.11.14 06:12

[itace] @Popik26 píše:
Díky za reakce. Já si zítra skočím na chíru, protože se mi to dělá opravdu dost často. Poprvé se mi to stalo přesně před rokem a od té doby se to dělá pravidelně. Zase už to vypadá o hodně lépe. V lékárně mi dneska doporučila kalciovku. Je možné, aby mi z toho bylo i špatně? Jsem unavenější a cítím se, jak kdyby na mě lezla chřipka.. Doufám, že to bude teda jen nějaká banalita.

Ano, je mozne, aby Ti z toho bylo spatne a citila ses jako pri chripce. Na prste, v miste, kde je minimum masa, se zanet lehce dostane ke slacham a muze to rozjet otravu. Pozna se to podle nacervenaleho pruhu, ktery vede od bolaveho mista, ruka muze bolet a jsou mozne i chripkove priznaky.Je nutna navsteva chirurgie, kde to napatlaji chlumakem, zavazou a berou se antibiotika, mozna pichnou tetanovku. Rezani je nepravdepodobne, takze zadny strach.Jo a na noze se to nestava, ze by to rozjelo otravu, tam je to spise lokalne - je tam vice masa :). Jinak ten prst, pokud je tam teprve zacervenale lozisko, ktere je jen citlive na pohmat, a ostatni popsane priznaky chybi, lze namazat Betadinkou - celkem spolehlive v casne fazi zanet vytahne, ucinneji nez Framykoin, jak tu uz nekdo zminil. Ale v Tvem pripade je uz na miste lekar.
Je to sice uz dlouha doba od Tveho prispevku, ale treba se to bude nekomu hodit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí