Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosím o radu, jsem v 7 týdnu těhotenství a už týden mě trápí pálení v pochvě a trochu výtok. Byla jsem minulý týden u doktorky a ta se mrkla a prý je to mykoza, kvasinky. Dostala jsem boraxové globule a mastičku clotrimazol. Bylo to lepší, ale zase se to přihlásilo. Hodně jsem tím před těhotenstvím trpěla, jenže jsem měla i různé bakterie, na které jsem brala i autovakcínu. Chci se zeptat jestli by gynekoložka neměla třeba vzít kultivaci a zjistit jestli kromě kvasinek to nemůže být něco jiného? Máte zkušenosti? A kdyby to byla bakterie, jak moc je to nebezpečné pro těhotenství. Díky moc
Ahoj, já měla kvasinkové záněty celé těhotenství, nikdy předtím a po šestinedělí už taky ne… Prý to způsobuje změněná hladina hormonů, miminko to nijak neohrožuje, akorát je blbý, že jak ti nemůžou dát nic silnější, opravdu jsou topořád dokola ty bobule a za chvíli se to zase vrátí… Nebo aspoň mě. ![]()
Tak ať tě to moc netrápí…
Jinak žádná další vyšetření mi kvůli tomu nedělali, prý je to v těhotenství opravdu běžné.
Vegisko já jsem na mykozy občas trpěla i před těhu a teď si to také užívám
Už jsem dobrala bobule 2×, jelikož se mi to po čtrnácti dnech vrátilo ![]()
Holky a jak se Vám to projevovalo? Jen svěděním nebo i pálením? Protože mě dole spíš pálí, ale i sem tam svědí. To dokonce někdy i konečník. Omlouvám se za detaily. Jinak díky za reakce
Taky je důležité přeléčit i partnera. A radí se omezit sladké (což je někdy těžké
)
Ahojky, taky trpím na kvasinku, chytla jsem ji v minulém těhu a od té doby se to se mnou táhne. Teď jsem v 8. týdnu a zase se mi to objevilo. Ale tentokrát mám úplně tvarohovité hrudky v pochvě a šílené svědění. Dr mi na to napsal Pimafucin a už tři dny mám pokoj, jen doufám, že se to už nevrátí. Je možné, že to má i manžel, protože vždy po přeléčení se mi to zase třeba za 14 dní vrátilo. A to jsme i mezi těhu brali antibiotika, protože mi zjistili mykoplazmata. Teď jsem se rozhodla jedině pro sex s kondomem. Protože mé poslední těhu skončilo potratem v 25tém týdnu bez zjevné příčiny. Prej to mohl být i nějaký zánět, ale nepotvrdilo se to. A teď se bojím všeho. Jen ať to dobře dopadne ![]()