Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, zajímal by mě váš názor na otázku uvedenou v nadpisu, abych to trošku upřesnila - jedná se spíš o takový dovolenkový pobyt, pronajme se chata, kde jsme jen známí a rodina, z čehož asi ani třetina lidí nelyžuje (včetně mě), takže se čas tráví na chatě, na procházkách, apod. (tedy aspoň v mém případě je to tak rok co rok). Letos bych ale byla v uvedeném termínu už ve 30 tt, takže váhám, rozhodlá zatím nijak nejsem. Těhotenství mám bezproblémové, ale přesto mám trošku strach. Vzdálenost od bydliště je asi 3 hodinová cesta autem. Takže by mě zajímal Váš názor, jeli byste nebo ne?? Díky moc za příspěvky ![]()
Tak jestli máš bezproblémové těhotenství a cítíš se na to, tak bych asi jela. Např. moje švagrová byla ve 40tém týdnu a jela v létě v těch největších vedrech sjíždět vodu a tchýně z ní byla nadšená, jak je její dcera akční a jak lítá i ve 40tém týdnu
Podle mě tohle je už fakt hodně velkej risk. Ale ve tvém případě, když píšeš, že lyžovat nebudeš a bude to odpočinkovej týden, tak bych jela.
Jela. Za sebe doporučuji Nesmyky na boty, abys sebou někde neřachla.
jestli nemas zadny potize tak proc ne..dyt do porodu mas jeste daleko ![]()
Já bych nejela.. bála bych se.. Já už si letos dvakrát namlela a to u baráku - prostě led po sněhem nevidím a ať dávám na sebe jakkoliv pozor, stejně jsem žuchla..
Takže já bych měla strach.. ale posezení s přáteli není k zahození.. ale cesta 3 hodiny.. to bych teda nedala.. nevydržím tak dlouho edět, ač mám také bezproblémové těhu .-) záleží na tobě..
Já jela asi v 28.tt na šumavu, je pravda že teda na jaře. Měla jsem rizikový těhotenství, ale projednala jsem to se svým doktorem, který řekl, že mi určitě pomůže na pár dní vypadnout z domu do přírody. Dala jsem dokonce i jednu menší túru a pak jsem trávila zbytek času převážně na chatě a v blízkém okolí. Měla jsem zjištěný, kde je nejbližší nemocnice. Cesta na chatu sice netrvala 3 hodiny, ale s naším orientačním nesmyslem jen 2,5. Asi 2× jsme zastavovali, abych si odpočinula a protáhla se.
Myslím, že pokud se citíš dobře, nehodlásš dělat výstupy na zasněžené skaliska a podobný nesmysly, tak jeď.
Jestli máš vše bez komplikací tak bych tedy neváhala
Čerstvý vzduch prospěje tobě i miminku ![]()
Já skoro na horách bydlím a je to super ![]()
Já jsem při prvním těhu byla na horách ve 27.týdnu a přesně jako plánujete vy, byli jsme v pronajmuté chatě tři rodiny a byla to paráda
Procházky, pokec s přátely, horský vzduch.. Samozřejmě jsem se snažila dávat na sebe pozor
Cesta autem také tři hodinky, dali jsme dvě přestávky i s obědem
Hlavně i kvůli dětem..
Letos u nás hory padají, jelikož mám rizikové těhu, tak to je už o něčem jiném..
Tak kdyby jsi se mě zeptala v těhotenství,tak odpovím jeď a užívej
.
Ale jelikož již mám porod za sebou,kdy těhu bylo nádherný,vše v pořádku a chodila jsem do práce ještě den před porodem..jenže jsem rodila ve 34tt.Bez nějakých příznaků mi v ráno v půl osmý rupla voda a v devět byl malý na světě.Takže teď bych ti radila,aby jsi hodně zvážila zda je tam blízko porodnice či nemocnice,jak by jsi jela v případě potřeby a tak.Sice je to brzy,ale ani já do poslední chvilky nevěděla,že už budu rodit(a to jsem byla v pátek na kontrole a v neděli už byl malý na světě) ![]()
3 hodiny cesty neni zadna tragedie,delejte prestavky a pokud se citis dobre a mas tehotenstvi v pohode tak urcite jed.
Hlavne davej pozor at nekde nespadnes,ale to muzes i u baraku ze jo ![]()
Já bych klidně jela, když se cítíš dobře. Budeš na vzduchu, když nebudeš denně chodit desítky kilometrů, tak ti procházka prospěje:-) A na horách je aspoň výhoda horské služby, která by tě v případě nutnosti dopravila do nemocnice dřív, než poplašený manžel autem
Jen jeď, hory jsou to nejlepší na odpočinek.
Asi bych jela pokud bych veděla ,že ikdyž napadne sníh ,že se k chatě dostane záchranka v přijatelné době a odveze mě v pohodě do nemocnice ![]()
já bych taky jela, jak psaly holky mít případně odvoz k dispozici. Doporučuju trekingový hůlky, tak neuklouzneš a bude to fajn. ![]()