Zánět zoubků?

R21
10.7.13 15:46

Zánět zoubků?

Zdravím maminky máte některá zkušenosti co by to mohlo být? Má dvouletá dcerka má strašně nateklé krvavé dásně. Nechce nic moc jíst, protože jak do něčeho kousne začne plakat že jí bolí zoubky, ani čistit je nemůžeme. Má zvýšenou teplotu a dnes jsem ji na horním patře za zoubky objevila bakulky jak kdyby hnis, když jsem jí tam skusila přejet kartáčkem okamžitě se spustila krev. Zítra s ní letím k zubaři, ale jen kdyby se stím náhodou někdo setkal abych věděla co mě čeká…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16837
10.7.13 16:22

Ahoj taky jsme si tim prosli, ve 21 mesicich, byla to hruza protoze byla i nemocna, mela antibiotika a dotoho chytla tento zanet- dasne mela otekle, zarudle a porad jen plakala, nechtela nic jist, pila jen mliko flaskou a i toho vypila trosku protoze po chvilce zacala plakat, byli jsme s ni u doktora a ten nam tenktat rekl ze tento zanet se nijak neleci a ze to zmizne samo- nejhorsi byvaji prvni 3-4 dny pak se to zacne zlepsovat. Napsal nam na to nejaky gel na znecitliveni ale stejne to nepomahalo takze ikdyz to budes necim potirat nebo ne vyjde to skoro nastejno. Uplne pryc to bylo po 10-14 dnech- ted nevim uz presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
10.7.13 17:06

Měl to kamarádky synek, pod jednim zubem, šla s nim k dětský, dostal ATB, což mu zabralo, a po nějaký době měl problémy s čuráním, tak mu dělali různý testy a zjistili, že měl v močovým měchýři zánět z toho zubu 8o do tý doby mě ani nenapadlo že něco takovýho je vůbec možný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lasice2
10.7.13 17:13

Velmi pravděpodobně se, podle toho, jak to popisujete, jedná o herpetickou gingivostomatitidu. Je to virové onemocnění, kdy se tělo poprvé setká s virem oparu. Nemá ho u vás někdo? Virus se pak v těle „uloží“ a občas se pak dále projevuje jako klasický opar rtu.
Léčit se to nijak nedá, chce to klid, nedráždivou stravu a mírnit bolesti- Nurofen na střídačku s Panadolem. Za týden 10dní by měl být pokoj.
Držím palce!!!

• Citovat
  • Upravit
R21
10.7.13 18:19

Na opary trpí moje maminka, je možné že to malá chytla od ní. Má už třetí den horečky. To mě natom zaráží nejvíc. Mám strach aby neměla nějaký zánět

• Citovat
  • Upravit
R21
10.7.13 18:51

A u jakého doktora jste s tím byli? U zubaře nebo normálně u dětského?

• Citovat
  • Upravit
Lasice2
10.7.13 19:05

Nikde, já jsem zubařka :) Pediatři to nějak neznají a mnozí to nepoznají, taky už mi přišlo dítě, kterému to léčili ATB a jen se to zhoršilo!!!
Je to hrozně protivné, maminky jsou zoufalé, děti mrzuté a nejde dělat nic, jen to protrpět a počkat.
Zkuste zmrzlinku, ta „pomáhá“.
Ta horečka u toho být může, konec konců je to viróza. Tlumte teplotu a bolístku a obrňte se trpělivostí.

• Citovat
  • Upravit
103
10.7.13 22:01

Ahoj, taky jsme měli, byli to afty, taky od oparu..ted malej trpi na opary. Sli jsme k doktorce ta mu v pusince objevila spoustu aftu, dasne mel taky natekle, rikala cistit i do krve..Teploty presly tak po 3 dnech, ale afty byly dlouho..ja tam sla teda az po tydnu, a dostala nejakou vodicku a po ty se to hned zlepšilo. Malej hodne plakal, spal a nechtel moc jist, ale on je jedlik, tak něco snedl. Ale rikala i dat nurofen a pak se najist. Teda nevim jestli mate taky afty, ale zkus ji mrknout do pusinky, jestli tam něco neuvidíš..nas malej to mel i okolo pusinky, tak jsem to videla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lasice2
10.7.13 22:35
@pavla001 píše:
Ahoj, taky jsme měli, byli to afty, taky od oparu..ted malej trpi na opary. Sli jsme k doktorce ta mu v pusince objevila spoustu aftu, dasne mel taky natekle, rikala cistit i do krve..Teploty presly tak po 3 dnech, ale afty byly dlouho..ja tam sla teda az po tydnu, a dostala nejakou vodicku a po ty se to hned zlepšilo. Malej hodne plakal, spal a nechtel moc jist, ale on je jedlik, tak něco snedl. Ale rikala i dat nurofen a pak se najist. Teda nevim jestli mate taky afty, ale zkus ji mrknout do pusinky, jestli tam něco neuvidíš..nas malej to mel i okolo pusinky, tak jsem to videla..

Je mi to líto, ale tento příspěvěk přesně vystihuje to, co jsem psala dříve- mnozí pediatři a, bohužel i zubaři((asi zrovna chyběli na přednášce :cert: ) nepoznají nebo neznají herpetickougingivostomatitidu! Afty jsou afty a opar je opar. Tyto 2věci spolu souvisí asi tak, jako měla jsem zánět slepého střeva a teď jsem z toho těhotná…
Afty nikdy nejsou na kůži kolem rtů!
A rvát puchýře ze sliznic kartáčkem- to snad ani není možné, že nějaký lékař řekl… Ach jo…

• Citovat
  • Upravit
16837
10.7.13 22:45
@Lasice2 píše:
Je mi to líto, ale tento příspěvěk přesně vystihuje to, co jsem psala dříve- mnozí pediatři a, bohužel i zubaři((asi zrovna chyběli na přednášce :cert: ) nepoznají nebo neznají herpetickougingivostomatitidu! Afty jsou afty a opar je opar. Tyto 2věci spolu souvisí asi tak, jako měla jsem zánět slepého střeva a teď jsem z toho těhotná…
Afty nikdy nejsou na kůži kolem rtů!
A rvát puchýře ze sliznic kartáčkem- to snad ani není možné, že nějaký lékař řekl… Ach jo…

to mi taky prijde jako blbost aby diteti ktere nemuze od bolesti ani jist nasilim cistili zuby. My je cely tyden necistili protoze to fakt neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.