Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, už nevím co dělat a tak se obracím sem. Přítele trápí už docela dlouhou dobu bolest zubu, má ho jen polovinu a prostě odmítá jít k zubaři. Má celou dolní část čelisti oteklou a přijde mi že mu otýká i krk, stěžuje si na bolest hlavy, ale na pohotovost ho prostě nedostanu ani párem volů
Teď leží a spí, ale když se probudí je to peklo. Vím, že je to hloupé, ale nemáte nějaké babské rady jak na tento problém?
Už jsem přemýšlela, že zavolám snad i záchranku, ale nevím jestli by mi akorát nevynadali…
@Linettea na tohle žádné babské rady nepomůžou - buď si přestane hrát na machra a zajde k zubaři, nebo se může stát, že přijde komplet o tesáky
mmchmd, proč volat záchranku? tohle je pro zubaře, nikoliv pro záchranku - ale je fakt, že zánět se mu může dostat přes okostnici i dál. A zánět okostnice je fakt chuťovka. ![]()
@Linettea okamžitě k zubaři!!!
Pokuď se mu zánět, který už tam jistě má, dostane do nervů, může mu i ochrnout část obličeje…nebo si může uhat otravu krve!!!
Komteska80: právě proto ze zoufalosti jsem uvažovala i o záchrance, přítel si neuvěodmuje nalehavost situace… :-/ no budu se muset snažit přesvědčovat dál ![]()
@Linettea když je hloupej, ať trpí
ale záchranku nech těm, co jí fakt potřebují.
@Linettea já bych si fakt nezahrávala…ono se řekne je to jen zub, ale tohle už neni sranda.
Nemůže ti ho pomoct zpracovat i někdo z rodiny?
Zachranka neni na bolesti zubů. tu volej az se mu zanet rozsiri treba do mozku a nebude moc vstat z postele.
Okamžitě k zubařimůže to jít do kosti a dojít až k zánětu mozkových blan, o sepsi ani nemluvím!
Já pořád nechápu, jak může být někdo takhle natvrdlý a nechat to zajít tak daleko ![]()
To už neni ani lehkovážnost, ale pokus o sebevraždu ![]()
@Komteska80 píše:
Já pořád nechápu, jak může být někdo takhle natvrdlý a nechat to zajít tak daleko
To už neni ani lehkovážnost, ale pokus o sebevraždu
tak nějak.. já jsem extrémní srab, co se zubáka týče, ale radši půjdu brzo, než jednou pozdě…
@martina.se píše:
tak nějak.. já jsem extrémní srab, co se zubáka týče, ale radši půjdu brzo, než jednou pozdě…
přesně tak, nechápu jak to někdo může nechat zajít tak daleko
A prasky na bolest mu zabiraj? Pokud ma tak priserny bolesti, divim se, ze vubec usne.
Panebože, ty chlapi
tak at trpí, neřeš to za něj, upozorni ho, co si muže zpusobit, až mu budou sekat pusu, tak už to nikdy v životě neudělá, pokud mu otéká krk, tak by měl vyrazit okamžitě na pohotovost, zubař bude mít radost až ho uvidí, já bych mu ani nedala injekci na bolest, když je tak hloupej ![]()
@martina.se píše:
přesně…měla jsem zánět, který se mi začal dostávat až ke kosti nedávno.
Bohužel se mi udělal pod mrtvým zubem a bolest jsem necítila.
A když se mi to dostalo k zubu vedle a začalo to bolet a otýkat, letěla jsem k zubařce hned druhý den.
V tý době jsem byla v 8 tt a na zdlouhavou léčbu nebyl čas…oba zuby museli ven a úleva obrovská.
Neumím si představit, že bych se takhle dobrovolně trápila a týrala…stejně to člověka k zubaři dožene…a čim dřív, tim líp.