Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, minulý pátek jsem si zlomila na levé ruce malíček - ne přímo prst ale kost malíčku v dlani. V sobotu jsem byla na rentgenu, dali mi to do částečné sádry, v pondělí opět rentgen a plná sádra. Zlomenina je v dobré pozici. Toto pondělí mám jít zase na kontrolní renttgen. Chci se už dalšímu rentgenu vyhnout, myslím si, že je zbytečné dělát pořád dva snímky ruky. Kdyby se zlomenina pohla, tak bych to stejně nechtěla řešit operací nebo dalším lámáním. Máte s tímto zkušenosti. Mohu odmítnout další rentgeny? Jitka
Jaké podle vás sledují lékaři úmysly? V době limitů, kdy se neví, kde ještě ušetřit, rozhodně není prostor pro zbytečné zákroky.
@Kocca odmítnout můžeš cokoliv, na to máš právo. Je třeba si uvědomit doživotní následky, pokud by se kost pohnula blbým směrem a např utlačila nerv nebo tak něco - oni to nerovnají pro svůj dobrý pocit. ![]()
My kolikrát děláme snímek i dvakrát za den. Před přesádrováním a po přesádrování. Je jasné že pokud sádrují, může se to pohnout. Pokud to u tebe nebudou sádrovat, můžeš odmítnout a nechat na příští kontrolu. Ale snímkem se kontroluje i stav hojení. Musím ale dodat, že větší dávku záření dostaneš u vysedávání u televize než z jednoho snímku ruky.
Ahoj chci se zeptat druhy tyden budu mit sadru ( mam zlomeny malicek na pravy ruce) jak dlouho pak trva to rozhybat? Diky s tou rukou se neda nic delat ![]()