Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Lidi máte někdo radu, jak na epikondylitidu (tenisový loket).
Mažu fastum gelem, obkládám priessnitzovým obkladem, ale je to pořád horší a horší… nějaká zkušenost nebo rada (i babská)?
Návštěva lékaře, následoval opich, léky proti zánětu, po měsíci další opich, potom jsem nosila epikondylární pásku, nakonec rázové vlny. Mezitím příslib lékaře, že to směřuje k operaci. Tu jsem odmítla. Obtíže ustoupily tak zhruba po roce, asi tak za 3 měsíce po serii rázových vln.
Ahoj tak já doma umírala na tenisový loket v tom mi zjistili syndrom kostrče a luxaci pravé kyčle :/ takže ta bolest do ruky a hlavy byla drsná jezdila sem na injekce k dr bylo to jediné co mi pomohlo a pak si kup v lékárně veral stojí to asi 40kč hrozně to pomáhá tak 2 najednou.. ![]()
@Nirrti nojo, já vím… asi mě to k tomu doktorovi nakonec dožene, díky za zkušenost
@Aliki Není to nic moc příjemného, samoléčbou se to zvládnout nedá. Já si ze začátku bláhově myslela, že to odejde samo, netušila jsem, že jde o tenisový loket. Až jsem pak neudržela v ruce hrnek a nemohla ani kliknout na myš bez bolestí, tak jsem mazala k mudr. Vzhledem k mému primárnímu onemocnění napřed revmalotog, pak ortoped. Hlavní léčba proběhla u ortopeda.
@Aliki Zkusila bych fyzioterapeuta, zalezi v jake fazi jste. Jinak urcite protahovat pri delsi cinnosti, urcite by pomohlo i tejpovani, pokud uz se nejedna o chroniky problem, kazdopadne je to problem, kteremu se da predchazet..
Tak jsem se objednala na úterý k ortopedovi.
Díky všem za popostrčení ![]()
Ahoj, oživuji diskuzi, chci se zeptat ty z vás co byly na opichu na tenisový loket, jak dlouho vás bolela po opichu ruka? snažím se ji mít v klidu, ale moc to nepomohlo a bolest je fakt protivná…
Čím tu bolest zmírnit..? ![]()
@Mallti píše:
Ahoj, oživuji diskuzi, chci se zeptat ty z vás co byly na opichu na tenisový loket, jak dlouho vás bolela po opichu ruka? snažím se ji mít v klidu, ale moc to nepomohlo a bolest je fakt protivná…Čím tu bolest zmírnit..?
snad tři dny, vůbec jsem takovou bolest nečekala.
@vokishka No mě říkala kamarádka že to bolí, ale že až takhle?
Nejsem schopná tu ruku zvednout, jinak okamžitá bolest.. ![]()