Zápach psů doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30556
1.11.13 08:25

Tak já mám bisony, takže chlupy skoro nejsou, ale když přijedu od našich mají CC, tak mám chlupy ještě půlroku na oblečení :pankac: proto bych už velkého psa domů nechtěla, měla jsem a hrozně mě ty chlupy chlupy stvaly…
Ad zápach, podle mě alespoň trochu smrdí každý pes, nití naší gaucaci, jenže panáčkové to už necítí ;) když k někomu přijdu a nemá tam spousty elektrických vonitek, poznám že mají psa/kočku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
1.11.13 08:26

@kudrnka89 Chlupů se bohužel nezbavíš. Já mám teďka plný barák chlupů z kocoura a králíka :lol:. Takže vysavač jede prakticky pořád. Navíc jsou oba na půl venkovní, na půl domácí. Takže dohola jít nemůžou, pač by mi venku zmrzli :mrgreen:.
Co se týče zápachu, tak zkus častěji koupat. A pokud koupeš, tak změnit šampon. Vím, že po některých ty zvířata smrdí ještě více, než kdyby se nekoupaly vůbec. A švagr i zuby čistil retrívrovi :lol:
Jinak na chlupy bys mohla napsat Ježíškovi o nějaký robotický vysavač. Na chlupy je prý dobrý a může uklízet skoro pořád :lol:. Ale osobní zkušenost nemám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
1.11.13 08:26

@kudrnka89 A ještě máme doma opatření, aby mě to taky netočilo. Pořídila jsem dětem jen světlé(máme světlého psa) oblečení na doma, světlá prostěradla-je jedno, že nám pes do postele neleze, prostě to tam nějak nalétá-, návštěvy mají zákaz k nám chodit na návštěvu v tmavém oblečení…-může být 100 uklizeno těsně před návštěvou, pes vyčesaný a když náhodou někdo dorazí v tmavých kalhotech, ten náš kudrnáč se mu jisto jistě otře o kalhoty a člověk si pak domů odnáší chlupatou nadílku. Když já odcházím někam, kam si beru společenský oděv, musím projít rituálem očisty předsíně…vyluxovat, zavřít dveře, opatrně otevřít, aby nevběhl pes, vytřít, zavřít, nalákat ho na předem zakoupenou kostičku co nejdál od předsíně, rychle, než to sežere, rozloučit se se zbytkem rodiny, vzít oblečení ze skříně a zabednit se v předsíni, oblét se a odchod. Jedině tak zamezim tomu, že si sebou neodnesu památku v podobě psa sebou. Návrat už není tak hektický, jde o rychlost a pro změnu zas záchranu punčocháčů, před skákajícím psem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
1.11.13 08:36

@kudrnka89 změnit barvu podlahy podle chlupů :mrgreen: my máme tmavý podlahy a tmavýho psa a chlupy nevidím :mrgreen:, a chodím v papučích takže ani ponožky nejsou nijak chlupatý…jako chlupů je tu dost, ale tím že je tak nevidím mě to netočí, spíš mě točí dropky co udělá syn ptž to je zase na tmavé podlaze vidět až moc :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
1.11.13 10:34

Máme teď asi týden venkovního psa vevnitř a zatím to tak nějak zvládám, co se týká čistoty. Luxuju denně, ale to jsem víceméně dělala i předtím. Po každém návratu z procházky a po každém krmení jde povinně „opadat“ na pelech. Ten klepu víckrát denně. Češu denně (drátosrstý). Nějakou práci to dá, ale čekala jsem to horší. Odpoledne, pokud to půjde, ho vykoupu, jak je venkovní, posledně jsem ho šamponovala v létě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
1.11.13 10:51

Doporučuji koupit na psy s podsadou vyčesávací hřeben Furminator. Na aukru se dá koupit za cca 250 Kč. Vyčeše to ze psa fakt všechno. Dále doporučuji na zametání koupit gumový kadeřnický smeták, co používají na zametání vlasů (obyč opět cca za 150 Kč, např. na Heureka.cz). Kombinace těchto dvou věcí činí soužití se psy (ale i kočkami) mnohem jednodušší. Doporučuji z vlastní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
1.11.13 10:57
@klafina123 píše:
@kudrnka89 Tak až vytřeš, choď s hlavou vztyčenou :)

:lol: :lol: :lol:,si me pobavila.
Tak chlupy padat budou, protoze pokud je pes doma, nemuze si udrzet stalou telesnou teplotu, tzn.,ze jde ven, kde je ted treba 8 stupnu a doma 20.Vidis ten rozdil? Ale chapu, je to sileny, ja mela posledniho psa ohromneho krizence a mohla jsem plest svetry :roll:.Denne vytirani, nejmin 2krat denne luxovani.Ale nas pes teda nesmrdel, pouze jen kdyz sem ho vykoupala, nebo zmoknul, coz je logicke. Zkuste se zamerit na stravu, to taky hodne pomaha ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
1.11.13 11:37

Jo chlupy… Jsou všude. Já nadávala jak zvíře, že jsem tu musela obden luxovat, tak jsem si po vymalování vydupala vyhazov koberce. Je to týden a mně je smutno po koberci, protože teď je to ještě horší, můžu tu zametat 2× denně a furt to tu vypadá jak v opičárně :lol: :lol: A to máme jen kocoura a jednoho psa…

@klafina123 píše:
@kudrnka89 A ještě máme doma opatření, aby mě to taky netočilo. Pořídila jsem dětem jen světlé(máme světlého psa) oblečení na doma, světlá prostěradla-je jedno, že nám pes do postele neleze, prostě to tam nějak nalétá-, návštěvy mají zákaz k nám chodit na návštěvu v tmavém oblečení… … Návrat už není tak hektický, jde o rychlost a pro změnu zas záchranu punčocháčů, před skákajícím psem. :)

A co my chudáci s dvoubarevným (černobílým) psem? :mrgreen: Navíc ten můj má nadpřirozenou schopnost pouštět chlupy v závislosti na povrchu, na který je pouští. Na bílém prostěradle jsou černé chlupy a na černých teplácích září ty bílé :lol: :lol:

Jinak punčochy sundavám na chodbě v baráku přede dveřmi. Od té doby mám punčoch mnohem víc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
1.11.13 12:07

:-) Tak koukám, že tu nejsem sama, kdo ma chlupy všude :lol: Když jeden den nevyluxuju tak kolem stěn aleje chlupů.. :evil: Stou stravou je to možné my jim dáváme granule..a třeba, když zbyde něco z oběda, sem tam těstoviny s konzervou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13883
1.11.13 18:49

Chlupů se nezbavíš… Doma jsme vždycky měli nějakého psa a zvykli jsme si na chlupy úplně všude - v jídle, v lednici, v oblečení, v cukroví, ve vaně… Prostě všude. A to je máma dost uklízecí typ, ale toho se prostě nezbavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.13 18:58

Mám doma dva psy, z toho jednoho velkýho a s podsadou, psiska jsou venitř i venku, prostě lítají kde chtějí (domek) a chlupů mám doma furt plno, ale nevadí mi to, zvykla jsem si, akorát to je fakt všude, vytahuju chlupy i z jídla když vařím, protože to lítá. Na zemi mám půl napůl dlažbu a koberce a je fakt, že když je hlaká podlaha (palubka) tak je to o hodně horší, protože se chlupy nemají kam chytat, na koberci přece jen ulpí a nelítají po celé podlaze, takže dávat pryč koberce je podle mě blbost, pak se chlupy víc pohybujou a množství je stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
2.11.13 10:07
@kudrnka89 píše:
Jo to znám..všude bílí dlouhý chlupy :mrgreen: Labrador je Monty a pitbull Gery. Máme jeste malou treperendu(17 měsíců) a od ní jsou všude hračky, malá jim to sice strká sama do pusy, ale když jí to nechtěj vratit tak křik.. :lol: No někdy si připadám jako, že mám děti tři :P

Tak počkej, až treperenda povyroste, to bude ještě vše veselejší, až ti z toho půjde hlava kolem tuplovaně :mrgreen:
Až se ti ozve věta: Dej to sem, počkej, až tě chytím, budeš mít otisky nohou až na stropě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
8.1.14 09:40

Mam dotaz spis k tomu zapachu. Mame labradorku, nesmrdi v podstate vubec, ale kdyz prijdu z venku, je citit, ze mame doma psa. Pokud s tim nejde nic delat, tak budiz, ale pokud mate nekdo radu, budu vdecna. Zkousim vic vetrat i ted v zime (naplno otevrene okno ca 15 min), obcas vysprejuju predsin, ale zadna velka zmena. Je to citit hlavne v predsini a v chodbe, kde je, kdyz nejsme doma. Jinak pokoje citit nejsou. Rada bych mela vonavy byt :)

Příspěvek upraven 08.01.14 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
8.1.14 09:46

Myslím, že stím taky moc neudělaš..maximálně nějaké vonavky a nebo jestli tam má pelech tak ten větrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
8.1.14 09:54

@kudrnka89 my jsme ji predtim sprejovali vonavkou na psi :) ale ma hodne ekzemu z alergie a nechci ji to drazdit, hlavne ted, kdyz se ji to trochu zlepsilo. Takove ty ‚vonavky‘ do bytu jsem nikdy nezkousela. Jsou schopny pohltit zapach (zasuvkove nechci)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný