Zapáchá mi pot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.9.12 12:31

Zapáchá mi pot a už nevím, co....

Holky, já raději anonymně, přece jen.
Víc jak půl roku mi zapáchá pot. Strašně, jsem z toho už dost nešťastná, protože co pomůže je jedině Driclor na akutní věci, ale jinak se tomu snažím vyhýbat, o to víc pak zase „voním“, když ho používat přestanu - jak když je to tam zadržené.
Napadlo mě, jestli to není tím, protože jsem ten zápach začala pozorovat poté, co jsem začala takhle občasně Driclor používat. Zadržený pot prostě může víc zapáchat. Teď ho nepoužívám tak dva měsíce a zlepšení nula.

Vyhýbám se zápašnému jídlu (koření, česnek, cibule), trochu cítím, když se napiju víno, zápach se změní. Jídlem to není, snad kombuchu piju, možná ten půlrok, celkem pravidelně. Možná to?

Léky neberu, maximálně prášek na hlavu, občas si dělám detoxikační kůry…

Pro upřesnění, není to tím, že bych se nemyla. Je to prostě „vůně“ z těla. Umeju se mýdlem, ajurvédským práškem, gelem, čímkoliv, do pár minut je to zpátky, pokud se vůbec povede, že mi to to umytí v podpaží přerazí. Prostě to cítím pořád :zed:
pít šalvěj?
Já nevím, poraďte mi prosím, není to třeba zdravotní problém?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2926
19.9.12 12:35

A jiné antiperspiranty používáš, když zrovna nemáš Driclor? Kamarádka ho používá a používá ho dlouhodobě, i když by se to asi nemělo, ale jak píšeš, bohužel bez něj je to katastrofa. :-(

Pokud máš až takové problémy, možná bych k dr. skočila, třeba tam něco zdravotního bude, protože potíme se všechny, ale s antiperspirantem by se to mělo dát zvládnout.

Držím palec, ať to nějak vyřešíš, musí to být hrozné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 12:35

Já se potila dost smrdutě po léčbě. A musím říct, že jedné, co mi pomohlo byly pánské přípravky, nejlépe Old Spice. Co zkusit toto?

• Citovat
  • Upravit
8566
19.9.12 12:37

No já teda nevím, ale pokud trpíš takovým zápachem, který ani sprcha někdy nepřebije (samozřejmě za použití mýdla atd.) tak bych navštívila dr. :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
19.9.12 12:49

Ahoj. Já se vždycky nejvíc potila v podpaží, až jsem měla mokrá kolečka i na mikině. Když jsem byla na kožním s jiným problémem, řekla jsem mu to a právě mi doporučil Driclor. Pomohl mi, už jsem se po něm vůbec nepotila. Teď si ho aplikuju jednou za čas a mám pokoj. Ono mě to hrozně štípe a budí mě to v noci. Jen teda musím poznamenat, že mi takhle pot nikdy nepáchl. Četla jsem o injekcích, které se píchají do problémových partií, ale má to omezenou účinnost a je to celkem drahá věc, myslím kolem sedmi tisíc. Ale asi bych ti doporučila návštěvu doktora, může to třeba znamenat skrytou nemoc, ne že bych tě chtěla strašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 12:52

Připadám si akorát stresovaná, tak jedině to.
A pak podezřívám tu kombuchu, ona má takovou kvašenou vůni. Zkusím ji vysadit a když to nepomůže, zkusím doktora, ač se mi teda nechce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.12 12:55

A co by se mnou ten doktor měl dělat? Kam poslat, co zkoumat?
Abych věděla…

Jinak ale pokožkou nic nevylučuju, z kůže nic necítím, ani jinde si nepřipadám „smradlavá“. Jen v podpaží a to jen, když se potím. Když je chladno nebo jsem v klidu, tak se nepotím a nejsem cítit vůbec :-(

• Citovat
  • Upravit
8566
19.9.12 13:02
@Anonymní píše:
Připadám si akorát stresovaná, tak jedině to.
A pak podezřívám tu kombuchu, ona má takovou kvašenou vůni. Zkusím ji vysadit a když to nepomůže, zkusím doktora, ač se mi teda nechce.

Kombuchu piji taky pravidelně, a pot mi nezapáchá :nevim:. A jsi kuřák? Četla jsem, že kuřákům smrdí více pot..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 13:12
@Kallkapa píše:
Kombuchu piji taky pravidelně, a pot mi nezapáchá :nevim:. A jsi kuřák? Četla jsem, že kuřákům smrdí více pot..

ne to nejsem ani náhodou :lol: :lol:
a kuřákovi smrdí celá kůže, to moc dobře znám :?

• Citovat
  • Upravit
1685
19.9.12 13:15

Jinak k těm detoxikačním kůrám jsem našla tohle… Další průvodní projevy detoxikace mohou být únava, zapáchající pot, výtok, rýma, zvýšená teplota, bolest hlavy. Tyto potíže většinou bývají přechodné a pokud máte jakékoliv pochybnosti o jejich příčině, měli byste se poradit s odborníkem. Je to vyňato z http://www.renoar.estranky.cz/…oxikace.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
19.9.12 13:17

Ahoj, chápu, je to hnus.
Napadá mě: málo piješ vodu, pot je koncentrovaný; hodně stresu; cukrovka; hormonální změny…

Já jsem měla problémy s potem v pubertě (hormony), měla jsem neustále koláče v podpaží, čím více jsem na to myslela, tím horší to bylo :roll: Teď je to samo o sobě mnohem lepší, ale stejně raději zdvojuju - tuhý deo a pak ještě deo ve spreji (Rexona, Dove).

No nakonec mě ještě napadlo, jestli už z toho nemáš psychický problém, že jsi na to tak alergická, že to cítíš pořád. Ještě se zkus někoho blízkého zeptat v konkrétní chvíli, jestli tě cítí taky a uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
3542
19.9.12 14:45

Tak já mám antritranspirtant od vichy a nedám na něj dopustit, bez něj mi též pot zapáchá, ale tomu bylo tak vždy, takže někdo holt nevodní s tím se nedá hnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 20:06

Děkuju holky. Já ještě googlila a prý strašně smrdí emoční pot, ze stresu. To by spíš odpovídalo, když se zpotím námahou, tak nesmrdím.
A je taky možný, že v tom stresu sama sebe víc cítím, jak mě tady někdo upozorňuje. Jsem od přírody citlivá na pachy a to jak jiných lidí, tak svých.
Tak asi od každýho něco.
Budu pracovat především na sobě, abych emočně nesmrděla. Tam bude asi zakopaný pes, protože když jsem se pak vrátila zpátky v čase, tak asi jo, asi ten poslední půlrok je emočně mazec.
 díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.12 21:05

Zakladatelka:
bylo to asi opravdu tou kombuchou. vysadila jsem jí a už „nevoním“…
Dokonce se ani tolik nepotím, jen při stresu a to už jsem cítit trošku jinak, ne tak příšerně, jako předtím. Díky za rady…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.12 21:05

Zakladatelka:
bylo to asi opravdu tou kombuchou. vysadila jsem jí a už „nevoním“…
Dokonce se ani tolik nepotím, jen při stresu a to už jsem cítit trošku jinak, ne tak příšerně, jako předtím. Díky za rady…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex