Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem.. ![]()
Na poslední kontrole po revizi mi doktor zjistil, že mám vaječník zaklíněný za dělohou, a řekl mi, že jeho návrat na správné místo nelze nijak výrazně ovlivnit. Jedině nějakým chmatem
nebo operace v případě potíží.
Nemáte tu některá podobnou zkušenost? A případně jak se vám podařilo ho „vytlačit“ nahoru?
Občas mi to způsobuje nepříjemné bolesti a mám strach z poškození vejcovodu. ![]()
Ali88 píše:
Ahoj všem..
Na poslední kontrole po revizi mi doktor zjistil, že mám vaječník zaklíněný za dělohou, a řekl mi, že jeho návrat na správné místo nelze nijak výrazně ovlivnit. Jedině nějakým chmatemnebo operace v případě potíží.
Nemáte tu některá podobnou zkušenost? A případně jak se vám podařilo ho „vytlačit“ nahoru?
Občas mi to způsobuje nepříjemné bolesti a mám strach z poškození vejcovodu.
ahoj, já mam ve zprave po operaci ze mam vaječniky za delohou oba schovane:Dtak nevim ale mam jednorohou delohu tak jeden vejcovod nemam tak jsou asi ty vaječniky blize aby ten jediny vejcovod chňapnul to vajičko i z druheho:D
jinak nevim tak je to u me , mam je proste bliz u sebe za delohou
to jsou věci.. Mě nikdy vůbec nenapadlo, že to jde a ty je tam máš dokoce oba
![]()
ale u tebe je to teda asi jiné
mě dr. říkal, že prostě jakoby zapadlý a potřebovala bych ho zase „vyklepat“ nahoru. Že nejlepší by bylo mě pověsit za nohy a počkat, až vypadne ![]()
Ali88 píše:
to jsou věci.. Mě nikdy vůbec nenapadlo, že to jde a ty je tam máš dokoce oba![]()
ale u tebe je to teda asi jinémě dr. říkal, že prostě jakoby zapadlý a potřebovala bych ho zase „vyklepat“ nahoru. Že nejlepší by bylo mě pověsit za nohy a počkat, až vypadne
aha me nerikali nic:Djen mi to oznamili:Dtak uvidíme..ps.mas jeste druhy..ne:)treba to nevadi..
cvana: druhý mám, ale nejradši bych zachovala zdravé oba. to je jasný.
a taky jde o ty bolesti. ![]()
U tebe je to asi jiné.. asi je tělo zvyklé na nějakou anomálii ![]()
Ahoj holky, my se snažíme 9 měsíců o miminko a nic, včera mi doktorka dělal další ultrazvuk a měla jsem vaječník za dělohou, nesjem ale po žádné operaci a ještě v listopadu jsem měla vše na svém místě, neříikal vám doktro, čím to může být?