Zápal plic u 2letého...kolik rtg?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.6.10 14:58

Zápal plic u 2letého...kolik rtg?

Prosím o radu, kdo máte zkušenosti nebo jste z oboru…
2 letý syn prodělal zápal plic…diagnostikováno dle rtg…nasazen Klacid…původně na 10 dní nakonec celkem asi na 14. Pak kontrolní rtg…výsledek prý plus minus, dle naší dr. (snad nějaká rezidua?). Nyní lékařka trvá na dalším kontrolním rtg po 14ti dnech. Není to brzy? Co když to zase nebude ok a budeme muset na další :nevim: už mi těch rtg na jednoho malého človíčka přijde nějak moc (chápu, že přístroje se od našich mladých let asi trochu změnily a snad jsou šetrnější, ale stejně :roll: ).
Budu moc vděčná za jakoukoliv radu, případně zkušenost jak to probíhalo u vás…
Kamarádce s menší holčičkou na vyhlášené klinice řekli, že po prodělaném zápalu plic není kontrolní rtg potřeba vůbec a nás čeká už třetí 8-o
Díky Jitka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
117
28.6.10 15:14

ahoj ja ti moc neporadim, jen budu drzet pesticky. nam kontrlni rtg po zapalu plic taky nedelali. jen pri diagnostice. pak uz jen Dr poslouchala a sledovala jak mala dycha. po tydnu v nemocnici nas pustili domu, jsou to 4mesice a jsme ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
28.6.10 16:31

Ahoj,
nevím, jak je to při zápalu plic, ale malá byla snímkována okolo 7. měs. 3× během 3 týdnů a teď (10 měs.) má za sebou další 3-4 snímky v jeden den… Bohužel je to třeba, takže se tím, jeslti to na ni neni velká dávka, moc nemohu zabývat a jen doufám, že jí to neublíží a že Dr. ví, co dělají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
28.6.10 16:35

Malýmu diagnostikovali lehčí zápal plic na základě RTG když mu bylo 6 týdnů, po deseti dnech šel na kontrolní RTG. To už bylo vše v pořádku, takže další podstupovat nemusel, ale strašila nás Dr., že nemusí snímek vyjít dobře, tak abysme nemuseli znovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
28.6.10 16:54

Ahoj,

Matýsek měl zápal plic v osmi měsících. Dělali mu RTG jen při diagnostice. I z toho jsem tedy měla špatný pocit, i když mi vysvětlovali, že ta dávka záření pro takhle malé tělíčko je opravdu malá.. :nevim: Pak bral Klacid asi 13 dnů a mudra ho kontrolovala už pouze poslechem a vzala mu krevní obraz.
Píši vlastní zkušenost. Nejsem doktor a tedy neposoudím, jestli je v některých případech ten opakovaný RTG nutný… Osobně by mě ale musela doktorka přesvědčit pádnými argumenty.
Jestli máš možnost, tak bych to asi konzultovala u jiného doktora, zda je to v tomto konkrétním případě nutné.
Přece jen je to RTG… Možná ale zbytečně plaším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
28.6.10 17:48

Jestli ani ten třetí snímek nebude ok, tak absorbované rentgenové záření je to poslední, co by mi na celé záležitosti vadilo. Taky by to mohlo pokračovat agresivnějšími antibiotiky, bronchoskopií a pobytem na plicním…
Držím palce, ať to dobře dopadne a s četností snímkování si nedělej hlavu, má to své opodstatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
28.6.10 20:59

Ahoj naše Vali když si ve dvou letech zlomila nohu tak byla snímkovaná během měsíce asi šestkrát a nikdo to neřešil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.10 07:06
rozumbrada píše:
Jestli ani ten třetí snímek nebude ok, tak absorbované rentgenové záření je to poslední, co by mi na celé záležitosti vadilo. Taky by to mohlo pokračovat agresivnějšími antibiotiky, bronchoskopií a pobytem na plicním…
Držím palce, ať to dobře dopadne a s četností snímkování si nedělej hlavu, má to své opodstatnění.

kdyby byl problém v poslechovém nálezu, asi bych to chápala a brala bych to jak píšeš, ale když je poslech čistý od doby co zabraly atb :nevim: tak se prostě nemůžu ubránit dojmu, že ten první kontrolní rtg byl moc brzo a proto taky ten výsledek :zed:

Jinak všem holky moc a moc děkuji za názory a zkušenosti. :kytka:

Zatím jsem to vymyslela tak a i s mudrou se domluvila, že to o něco posuneme. Takže kontrolní rtg bude, ale s odstupem. Pak dám vědět jak jsme dopadli :mavam:

Díky a hezký den
zakladatelka Jitka :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+