Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chtěla jsem se zeptat kdy chodíte k lékaři s horečkou. Syn má 2,5 roků. Ve čtvrtek v noci jednou zvracel a od pátku má horečku, když dám sirup tak to spadne a pak zase. Ráno měl 37 st. teď už zase 38,3 st.
Je čiperný, nevypadá že by ho něco bolelo tak nevím jestli s ním zítra zajít k doktorovi.
Já když si nejsem jistá, tak doktorce zavolám. Vylíčím jí situaci a ona poradí, zda přijít nebo ne.
Taky to nejdřív řešíme s doktorkou přes telefon. Mně teď holky „teplotovaly“ takhle skoro týden, ve finále se přidal kašel. Nakonec jsem k doktorce jela, abych měla jistotu, jestli nemají náběh na zápal plic nebo něco podobného.
Pokud mu to neskace do nejakych uplne silenych hodnot (pres 40 a vys) zavolala bych zitra doktorce a rekla jak to je a domluvila se. Jinak ja vetsinou jezdim po 3 dnech kdy teploty nejdou srazit.
Nám dr vždycky říkala, pokud horečky trvají 3 dny tak určitě za ní dojet na vyšetření. ![]()
Holky jeli byste na pohotovost - málá má 2.den horečky (až 39,9 - nurofen zabere max na 4 hodiny a pak to jde zas nahoru) viceména za poslední 2 dny měla nejmín 37,1 ale jinak vetsinou kolem 38 a výš.. taky říká že ji při polknutí trošku škrábe v krku.. tak nevím jestli dnes večer na pohotovost či vydržet do zítra k Dr.
Nevím co dát na srážení.. nurofen se smí po 6ti hodinách což je až za další hodinu a půl další dávku.. a ted má 39,6..
Můžeš střídat Nurofen s Panadolem po 4h, jen je potřeba hlídat, abys nepřekročila maximální množství obou látek (v Nurofeu i Panadolu) za den. Je to podle hmotnosti dítěte. Pokud má skoro 40°C a nestačil by interval 4h mezi jednotlivými dávkami, tak bych na pohotovost minimálně zavolala.
@darkblack k doktorce bych šla zítra, po zkušenostech s pohotovostí bych řekla, že ti stejně řeknou ať srážíš a jdeš k obvodní doktorce. Můžeš střídat Paralen s Nurofenem po 4 hodinách. Pokud nemá studené ruce a nohy, tak srážet pomocí koupelí a zábalů.
@darkblack píše:
@hkac nemam panadol
Nemůžeš někoho poslat do lékárny? Jestli má skoro 40°C horečku a museli byste čekat hodinu na další Nurofen, to je dost dlouho. Taková horečka hodně vysiluje
.