Zapírá se právník :-(

Anonymní
24.11.10 17:39

Zapírá se právník :-(

Ahoj všichni,
omlouvám se za anonym, ale jedná se o velký rodinný problém… Konkrétně o nemovitost, patřící mému muži a jeho matce a malinká část dalšímu členovi rodiny. Tento člen ale zabírá více než polovinu domu, neplatí nájem, upírá nám právo vstupu do částí, ve kterých máme právo být, atd atd… Prostě strašná spousta problémů.
Vzali jsme si právníka, protistrana si také vzala právníka. Náš právník je super člověk, snaží se to řešit tak, abychom to vyřešili ke spokojenosti všech. Jenže…
Právník protistrany se začal zapírat. Když ho náš právník kontaktuje, tak mu nezvedá telefon, neodpovídá na e-maily. Dělá mrtvého brouka. Nyní náš právník pracovně na pár dní odjel do zahraničí a já se rozhodla právníka protistrany zkusit kontaktovat. Jen jsem mu zavolala na mobil - telefon 1 x zazvonil a hnedka ho zvednul. Takže žije a očividně i pracuje…
Jak se dá postupovat v takovém případě? Protistrana očividně případ úmyslně protahuje. Našeho právníka teďka nijak nezkontaktuji, takže mu ani nemohu říct, že ten druhý s ním pravděpodobně nechce komunikovat.
Jaké je řešení? To musíme čekat, než se protistrana uráčí konečně něco řešit? To by jsme se také nemuseli nikdy dočkat. A nebo se to bude muset řešit přes soud? S rychlostí našich soudů to vidím na pár desetiletí :cert: :nevim: :-(
Potřebujeme dům opravit, zrekonstruovat a takhle nesmíme vůbec nic. Několikrát kvůli tomu u nás byla policie, ale vždycky jsme se dozvěděli, že oni nic nezmůžou, pokud nemáme soudní rozhodnutí :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1648
24.11.10 17:53

hmm

vypadá to, že chce mermomocí vše dotáhnout až k soudu, postup bude vědět jen váš právní zástupce a myslím, že to tím soudem skončí, my řešili něco podobného s firemním společníkem manžela, nakonec rozhodl soud, ale až po 5 ti letech, děsný…Připravte si dobré nervy a peněženku, tohle přesně nám totiž dělal taky. Dnes konečně bručí v base, my kvůli němu málem udělali konkurz, dnes už jsem vysmátá, ale byly to děsný nervy, nikdo z nás skoro nespal, takže si dovedu živě představit co asi prožíváte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.10 18:14

Lowel,
díky za info. Moc jsi mě neuklidnila :nevim: :lol: .
S tím soudem více méně počítám. Ve finále bychom tam stejně skončili. Jenže majitel menšiny ničí všechno co může, jen aby barák co nejvíce znehodnotil. Vyřezal radiátory, vyrval podlahy, rozštípal nábytek, nechává otevřená okna, aby do baráku pršelo,… No, děs a běs. Takže než soud rozhodne, tak barák bude totálně na odpis :cry: :cry: :cry:
Potřebujeme alespoň část domu, abych si mohla konečně udělat kuchyň (zatím mám kumbálek 1×1,5 metru :-( ) a druhý pokojíček pro děti :cry:

Mám pocit, že se snaží nás dohnat k tomu, aby jsme barák prodali, protože ví, že na to přistoupíme jen v nejkrajnějším případě. A když ho manžel chtěl vyplatit, tak se mu blbeček vysmál, že nám neprodá ani kousíček :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
1648
24.11.10 18:24

hele jediný co můžu poradit je

aby jste se s vaším právníkem dohodli o dalším postupu a pohlídali si pak tříletou lhůtu od podání, vypadá to fakt, že to bude muset řešit soud a on spekuluje, že to vzdáte předem někdy jsou lidi hovada, nám zas vytuneloval za zády společník v cizině firmu a dohnal k insolvenci sice se podařilo aby seděl a náklady na soud uhradil,ale ztracené nervy a léta i kdyby jsme zažalovali, je to prd platné, dodnes nám dluží 3 500 000+ zaměstnancům platy, které jsme jim částečně uhradili my. Prostě jste narazili na bezpáteřního člověka jako my :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.10 22:26

Náš právník se příští týden vrací, tak se s ním hnedka sejdeme a pokud se s ním ani potom právník protistrany nebude chtít kontaktovat, tak to dáme k soudu :-?
Jen doufám, že se to nebude zbytečně protahovat i tam. Tu tříletou lhůtu si určitě ohlídáme :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová