Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A říct mu co ti řekl gynekolog? Promluvit si o tom spolu? Není to lepší. Tohle není dobrý základ vztahu… mít dítě podfukem! Bude se ti s tím žít dobře, že jsi mu lhala v tak zásadní věci? Udělej pěkný večer, uvař večeři. a řekni mu co ti lékař řekl a že to chceš zvážit, a co si o tom myslí on. A taky pak uvidíš jestli je to dobrý muž pro vztah a dobrý otec pro tvé dítě.
Jsi sfine. Jestli chceš dítě tak si s ním o tom normálně promluv.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Možná mě ukamenujete, ale je mi 27 let a léčila sem se s problémy s dělovou. Dnes mi řekl pan gynekolog ze bych si měla uspíšit jestli chci dítě. Já jsem teď zoufalámám nyní volný vztah, s chlapem co nemá dite ale chtěl by ho ale ještě úplně o tom nemluví. Jenže já jsem teď tak zoufalá, ze mám chuť přestat brát prášky a proste když otehotnim tak mu reknu ze antikoncepce selhala, nebo mu to ani neřeknu a dite si nechám a klidně na nej budu sama. Protože ta představa ze budu bezdětná mě děsí
je tu někdo, kdo tu byl v tak zoufale situace ze toto udělal?
Myslíš, že je takové pako, že ti sežere, že HA selhala? Tohle bych nikdy chlapovi a už vůbec ne dítěti neudělala. A to jsem rodila dávno po 30.
A co si udelat dite s nekym, kdo o to bude stat?? A kdo bude fakt dobry tatinek?? Nebud sobecka hyena. Dítě potrebuje otce.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Možná mě ukamenujete, ale je mi 27 let a léčila sem se s problémy s dělovou. Dnes mi řekl pan gynekolog ze bych si měla uspíšit jestli chci dítě. Já jsem teď zoufalámám nyní volný vztah, s chlapem co nemá dite ale chtěl by ho ale ještě úplně o tom nemluví. Jenže já jsem teď tak zoufalá, ze mám chuť přestat brát prášky a proste když otehotnim tak mu reknu ze antikoncepce selhala, nebo mu to ani neřeknu a dite si nechám a klidně na nej budu sama. Protože ta představa ze budu bezdětná mě děsí
no a počkej až začne být svině chlap…kopne tě do zadele, ale soudně si zažádá o to být zapsán v RL a pak ti bude přes dítě dělat peklo..
Jak moc uspíšit by si to měla, to ti gyndař nadhodil?
Hele, jako můžeš to udělat, je to tvoje svědomí…
Ale já bych do toho nešla. Získat dítě podvodem, to nikdy nebude nic dobrýho.
Ještě kdyby sis ho upíchla někde úplně mimo (neměla stálýho partnera), tak se o tom ten chlápek ani nedozví a všichni budou spokojení, ale takhle?
Pro něj tam pořád bude nějakej červík, a může vám to zbytečně rozložit vztah. Nebylo by lepší jít s kůží na trh? Jestli už jste spolu nějakou dobu a jestli už o dětech přemýšlí, tak by možná byl svolnější, než si myslíš. Říct mu to jak to je, dát mu čas a nechat to i na jeho rozhodnutí. Přecejenom bude to dítě vás obou, on vás bude živit a starat se, když budeš na mateřský a je to závazek na celej život.
Jak by ses cítila ty, kdyby chlap dělal dírky do kondomů, protože chce dítě a pak by dělal jéééé, překvapení. Já bych ho zabila…
Znám dvě, co takhle zoufalé byly - a šťastné nejsou ani jedna ![]()
Fascinuje mě, kolika ženským doktor řekne že budou mít problémy otěhotnět a že už včera bylo na dítě pozdě. A překvapení, všechny jsou hned těhotné.
@karkarka píše:
Fascinuje mě, kolika ženským doktor řekne že budou mít problémy otěhotnět a že už včera bylo na dítě pozdě. A překvapení, všechny jsou hned těhotné.
Přesně jsem to chtěla napsat… A taky to, jak pak zakládají diskuze… Nevím, co mám dělat. Jsem těhotná, prášky jsem brala, partner mě opustil ![]()
Mohla bys přesně napsat co Ti gynekolog řekl, že máš s tou dělohou???
Nízká sliznice - lze řešit, vývojová vada - dvojitá děloha, menší děloha, špatný tvar - se s věkem nehorší. Nenapadá mě žádná diagnóza ohledně dělohy, která by Tě nutila mít dítě brzy.
Popravdě si myslím, že si si nevymyslela ten správný důvod.
Ale třeba napíšeš co s tou dělohou tedy máš???
Jinak spolehlivost HAK je přes 99% (při správném užívání), takže tohle na něj fakt nezkoušej je to víc než trapný.
Jestli chceš mít dítě hned, tak se nevymlouvej na gynekologa a najdi si partnera, který ho chce taky. Myslím, že je jednodušší než tyhle lži.
Jedna má kamarádka si strašně přála dítě (je jí přes 30), jenže žije s chlapem, který už jedno dítě má a další nechtěl. Striktně a otevřeně to odmítal a řekl jí to hned na začátku vztahu. No, tak vysadila prášky a prostě mu to neřekla. A zahrála to tak, že HA selhala.
Chlap se strašně naštval, že ho dotlačila k něčemu co si absolutně nepřál. Odešel od ní a odmítá se vůbec účastnit péče a vůbec být v RL. Holka teď brečí, že neví co bude dělat, že si myslela, že bude rád.
A teď neví co bude sama dělat, jak uživit sebe, byt, dítě. Rodiče jí nemůžou pomoci, jelikož jsou sami rádi, že vyžijí. Teď toho velmi lituje, že si neudělala dítě s někým kdo by ho taky chtěl.
Takže jako, jestli chceš dítě i přes mrtvoly, tak si do toho běž. Ale připrav se na následky. Ono mít dítě je docela brutální zátěž a bez podpory se ti to bude zvládat opravdu těžko. Obzvlášť, jestli ti partner začne dělat problémy.
Daleko lepší by bylo mu to prostě říct, tak jak ti to řekl doktor a uvidíš co on na to. Když nebude souhlasit a ty přesto budeš chtít dítě, můžeš se nechat ohnout někde na zábavě… efekt to bude mít stejný.
Anonym - detaily o známých.
Já netrpělivě čekám na odpověď copak, že to má zakladatelka s tou dělohou…
???
Když je anonymní, tak by nám to mohla trochu upřesnit.
Rekni mu, co ti rekl doktor. Lzi vytvari dalsi lzi. Tady nejde jen o tebe a nejakou drobnost. Ovlivnis tim nejen svuj a jeho zivot, ale hlavne zivot toho ditete, pokud te chlap posle k sipku. Jde i o velke nabourani duvery. Promluv s nim, aspon uvidis, na cem jsi
@Pajik 76 Nejsem zakladatelka, ale tuším při endometrióze se doporučuje neodkládat otěhotnění… ![]()
@Daniela2019 No to je to je pravda, to se i léčí hormonama, aby ta tkáň co je rozesetá po těle nemenstruovala… Pravda. Ale to ani není onemocnění jen dělohy, ale celého těla, tak to by snad měla vědět proboha a napsala by to rovnou…
Tak jsem zvědavá jestli se nám zakladatelka ještě ozve.
Dobrý den. Možná mě ukamenujete, ale je mi 27 let a léčila sem se s problémy s dělovou. Dnes mi řekl pan gynekolog ze bych si měla uspíšit jestli chci dítě. Já jsem teď zoufalá
mám nyní volný vztah, s chlapem co nemá dite ale chtěl by ho ale ještě úplně o tom nemluví. Jenže já jsem teď tak zoufalá, ze mám chuť přestat brát prášky a proste když otehotnim tak mu reknu ze antikoncepce selhala, nebo mu to ani neřeknu a dite si nechám a klidně na nej budu sama. Protože ta představa ze budu bezdětná mě děsí