Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den, ceka nas zapis do MŠ a jelikoz jsou zapisy bez deti a zastupcu, mame dokladat vse postou. Mame dolozit mimojine i rodny list ditete. Nevite nekdo, zda je nejaky problem, kdyz v rodnem liste jsem zapsana pod svym rodnym prijmenim (ted jsem jiz vdana) a nemam tam prijmeni zmenene? Nebude to skolce nejak vadit? Nebo nemam dolozit take kopii oddaciho listu? Dekuji za odpoved
On se musi měnit rodný list, když rodič meni prijmeni? Jinak ne, tam jde asi spis o ty udaje o diteti, kdyz nema jiny doklad totoznosti.
@Kriss Tina ja mam za to, ze mi tehda prave rikali, ze rodny list menit nemusim, pokud vylozene nechci. Ale nevim, zda v te skolce nebude problem, kdyz v rodnem mam takove a pak se tam podepisuje zakonny zastupce a budu tam jinak. Ale verim v to, co pisete. Ze to pro ne spis slouzi jako doklad totoznosti. Dekuji za odpoved ![]()
Nám už před svatbou vzali rodné listy obou děti a že je pošlou poštou nové s mým novým příjmením, takže i když jsem nebyla vdaná a neměla stejné příjmení, jako děti, tak teď už v rodných listech děti mám příjmení jako děti a manzel
Vdávala jsem se loni a taky mi bylo řečeno, že dneska už se to automaticky nedělá, že by se měnily rodné listy, protože toho už je tolik, že by to nestihali
ale pokud chci, můžu si ho nechat změnit.. takže povinné to není a myslím, že školce bude stačit jen ten RL, ale pro klid duše jim tam klidně přihodte i kopii oddacího listu ![]()
Nemění se, jen kdo chce. Jako když se matka vdá třeba 5krát, tak bude dětem pokaždé rodný list? To asi ne ![]()
@mamina2017 píše:
Nemění se, jen kdo chce. Jako když se matka vdá třeba 5krát, tak bude dětem pokaždé rodný list? To asi ne
Zas na druhou stranu, je to záležitost tak na 20 minut…
@j.a.n.i1 tak u nás musíš zažádat a pak za měsíc si teprve pro něj jdeš ![]()
@mamina2017 To se jim evidentně moc nechce pracovat… Ja mam i dětské na počkání.
A podle čeho školka pozná, že dítě přihlašuje skutečná matka?
@niiina dítě snad má matku napsanou v rodném listě, ne
a maminka má snad občanku, kde má také svoje jméno napsané ![]()
@mamina2017 píše:
@niiina dítě snad má matku napsanou v rodném listě, nea maminka má snad občanku, kde má také svoje jméno napsané
No, tak pokud je třeba podruhé vdaná, tak ta jména jaksi nesedí… Na druhou stranu je tam rodné číslo a to bývá u většiny lidí stále stejné.
@j.a.n.i1 já teda jsem poprvé vdaná (a snad naposled), tak tam mám napsáno vyvdané+rozená…
@mamina2017 píše:
@niiina dítě snad má matku napsanou v rodném listě, nea maminka má snad občanku, kde má také svoje jméno napsané
Ale jde právě o to, když se to jméno na rodným listu liší od aktuálního příjmení, to se tady celou dobu řeší
navíc já teď prihlasuju dceru do školky a po mě nikdo rodný list vůbec nechce
a jsem vdaná poprvé a v občance mám teda jen a pouze aktuální příjmení, ani stav vdaná tam napsaný nemám ![]()
Já teď přihlašovala syna a chtěli tedy po nás hodně lejster a RL zrovna byl první v seznamu.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.