Zápis do první třídy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1718
6.1.06 20:17

Zápis do první třídy

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
6.1.06 20:57

prý se to nesmí, zapisovat děti do dvou škol, ale u nás to tak holky běžně dělaly prý je to nepostižitelné. My jsme si vybrali dvě školy, omrknuli jsme je při dni otevřených dveří a vybrali si právě tu, která je blíž našemu domu a kluk chodí už v 1.třídě sám do školy i ze školy, protože nemusí přes hlavní cestu. Já myslím, že ani tak nezáleží na tom, jaké prostředí vyberete, ono je to pokaždé vyšňořené aby se rodiče nalákali, ale důležitá je nabídka jazyků nebo sportů a kroužků. U nás se školy o děti přetahujou, je jich málo. Dodatečně jsme zjistili, že i družina v naší škole funguje perfektně a Luki tam chodí moc rád i když jsem doma s malou. Mají tam každou středu vaření, výtvarku, o vánocích pekli perníčky. To za nás nebývalo, docela mu družinku závidím :wink:

• Citovat
  • Upravit
1138
6.1.06 21:38

Nemá se to, protože škola posílá počty na ministersvo a taky se nakupují potřebné pomůcky podle počtu dětí u zápisu. Spíš bych se dohodla na návštěvě obou škol před termínem zápisu. Klidně si to omrkni i bez dítka, neměl by být problém, rozhodovat budeš ty. Z toho jednání s vedením školy taky pochopíš, jak to tam vedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
6.1.06 22:08

Prý se to nemá, ale není to postihnutelné, když to uděláš. Jen by potom asi chtělo nahlásit, že jste se rozhodli pro jinou školu.
Nás čeká zápis 20. - 21.1.2006, jsem moc zvědavá a napnutá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
17.2.06 20:33

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3901
29.10.07 14:48

Chci se zeptat máte někdo zkušenost se zapsáním ještě né 6 letého dítěte do ZŠ. Dcera bude mít 6 let až v říjnu, ale do 1. třídy bychom ji chtěli dát už od září. Vím že musíme do PPP, ale zajímá mě váš názor… a případné zkušenosti :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.10.07 15:11

Ahoj ajiku,

zkušenosti bohužel nemám, můj Tom šel do školy, když mu bylo 6let a 5 dní a školu zvládá bez problémů, co se učiva týká. Má skvělou učitelku.

Zkus se poradit tady na diskuzi http://www.rodina.cz/…se/novep.asp?…

Nebo polžit dotaz tady http://www.nadanedeti.cz/index.php?…

Nepřihlášená Lila

• Citovat
  • Upravit
2596
30.10.07 15:02

Já bych to teda nedělala pokud tvé dítko není extrémě nadané.My jsme ted nastopili do první normálně v termínu vždycky mi přišlo že je JIřík takovej jinej než ostatní mluvil v deseti měsících pořád se ptal na cizí slova a snažil se je pochopit sčítal a odčítal dělil a násobil do sta .Ted jsem z něj uplně na mrtvici nebaví ho číst ani psát u všeho brečí matematika kdyby se nemusela psát tak by to snad šlo u ukolu chodí stojí snad i na hlavě všechno nám trvá snad dvě hodiny.Co bych zato dala kdyby byl ještě ve školce.Jedna známá ale dala dítko také dřív a je v pohodě dokonce lepší než ostatní je hrozně klidná
ZDAR SKOLE ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3901
31.10.07 08:42

Extrémě nadaná určitě není…tím myslím že není žádný génius..ale už teď když přijdu do školky tak si málokdy hraje..furt chce něco tvořit, učit se..,chce po učitelce aby ji dávala úkoly..slabikovat, psát, něco poznávat… Doma furt píše písmenka..tiskací bez problémů…psací se sama začala teď učit…počítá , sčíta a odčíta do 15.., učí se anglicky…a hlavně všechno to dělá s nadšením …baví ji to.. V kolektivu se chová normálně..nemá problémy jak s dětmi tak ani s dospělými.. proto mám strach, že další rok ve školce už by byl k ničemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
31.10.07 13:20

Náš Jiřík taky byl nadšenec pro všechny možné ukoly a sešity pro předškoláky ale jak zjistil že je to povinost a né zábava že ten ukol udělat musí i když si zrovna chce hrát tak už nic dělat nechce ale na druhou stranu zas taková tragedie to neni nechci strašit někdy lepší někdy horší a do školy nakonec musej všichni.Pro odklad bych tky nebyla to už by byl v tý školce o dvě hlavy větší než všichni je dost velkej musí si zvyknout.Rozhodně bych ho nedala ale dřív co skusit víc kroužků hudebku tam se taky učej třeba nauku.U nás taky školy dělaj přípravy pro předškoláky nebo počítace.Hlavně to nebude poviný.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.11.07 10:47

předčasně do školy

no já nevím zda je správné či špatné dávat dítě do školy dříve, pracuji jako učitelka ve speciální škole a s dětmi dělám školní zralost a připravenost na školu. V poradně vám udělají test šk. zralosti a IQ vyšetření a navrhnou vám, zda dát dceru do školy či ne,ale rozhodnutí je na vás. Vypadá jako bystrá dívka a já bych se toho nebála. Ono je to jiné dělat to, protože chci a protože musím. Doma mám dceru, které bylo v říjnu 6let. Je velmi bystrá a adaptabilní na cokoliv, ovšem nesnáší malování, píše počítá atd, ale nechtěla nikdy vykreslovat. nechala jsem ji ve školce z důvodu prodloužení mládí a bezstarostnosti. Přijala fakt, že půjde do školy až za rok a musím říci, že 2 měsíce ve školce udělali posun, dozrála dost psychicky je naprosto samostatná a hlavně přijímá právě ty dané povinnosti, začala sama malovat, jelikož do školy je to třeba jak říká a celkem samostatně plní všechny úkoly.Neprožívá smutek a stesk, když se jí něco nedaří a přistupuje k daným věcem zodpovědně.
Z pedagogického hlediska musím říci, že do školy chodí spousta dětí, které nato nejsou připravené a dosti vyzrálé a nezvládají různé psychomotorické a vizuomotorické cviky (viz poradna) a jde jim docela škola. V 1.třídě jsou paní učitelky moc hodné a dají na dětské tempo. Horší je to později a to jako matky samy neodhadneme. Já jako odborník sama někdy tápu.
Nebojte se a udělejte to co cítíte jako nejlepší pro vaše dítě.
Držím palce. Nikdy nedejte na druhé, ale na Vás samotnou vy znáte své dítě nejelépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3901
22.11.07 13:49

Martino moc děkuji za názor a velmi lidský pohled na věc. Dííík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luci 2010
7.2.13 08:26

Dobrý den, obnovuji tuto diskusi. Dceři je zatím 5 let, ale zajímala jsem se jaké jsou požadavky k zápisu do 1. třídy. Naivně jsem si myslela, že je dcera hodně šikovná, že to bude v pohodě. (umí barvy, čísla, písmena, částečně číst, držet správně tužku, malovat vcelku velmi dobře, barvy zvířata anglicky, mnoho básniček, písniček) ale chyba lávky!!!
Chceme ji dát na jazykovou školu kde se snad ani nedělá zápis, ale rovnou přijímačky.
Co se zkoušelo letos : první a poslední písmeno ve slově Hlemýžď, jestli je uprostřed š nebo ž…To přeci udělá chybu i dospělý. Pak část slov třeba :…TŘÍK a doplnit něco, aby to bylo slovo…třeba VĚTŘÍK. Znalost prvního a posledního písmene ve slově je samozřejmost. K tomu, jak se mluví v Anglii? atd. atd…
Jsem z toho fakt na rozpacích. Ano je to výběrová jazyková škola. To ano. Ale co děti, co písmenka ještě neumí, to pak nemají žádnou šanci.
Jde mi z toho hlava kolem. Máme rok čas, aby se dcerka trochu připravila. Ale přeci ji nebudu trénovat, chudinka.
Nelobte se za dlouhý příspěvek. Setkal jste se s takto těžkým zápisem někdo?

• Citovat
  • Upravit
39
14.1.16 13:23

Chtěla bych se zeptat, jak to vůbec je, synovi bude šest let až 7.září, musí se tedy zápisu do první třídy zúčastnit taky? A to se posílá ze školy pozvánka? Např. na jedné škole v našem městě ředitel pozvánky rozesílá. A pak zase někdo říká, že se nerozesílají.
Za informace moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65280
14.1.16 13:26

@maminkam ne k zápisu půjde příští rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...