Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
je mi to dost trapné, ale potřebuju radu nebo nějaký typ jak to udělat abych dostala své peníze zpět!
Měla jsem exekuci od dopravních podniků, která se mi měla strhávat s rodičáku. Jenže sociálka peníze zadržovala, ale peníze exekutorovi neposlala(což jsem nevěděla)Jednoho krásného dne u nás zazvonil exekutor, že jsem nezaplatila jedinou splátku a jde si pro mé věci. Na konec jsme se domluvili, že peníze do pěti dnů seženu a exekuci zaplatím. Tak jak bylo domluveno jsem udělala. A začal boj o ty peníze, které zůstali na sociálce…10.8.2013 to sociálka měla v datové schránce a paní co dělá tyhle exkuce mi říkala, že to bylo v ten den převzatý) a do dnešního dne slkyším od sociálky samé výmluvy jak to je někde nahoře a že když to do pátku nepřijde tk si o to zažádají znova ale nikdo se neozve a když tam volám tak mi paní akorád řekne, že to ještě nemá a že se ozve
Ale jak dlouho budu čekat? Měsíc? Rok? Dva roky? Už mi došla trpělivost a tak se chci zeptat zda některá nevíte jak dlouho na to vyřízení a vyplacení mají a kde bych to eventuelně mohla řešit? Myslím někde výš když tady nejsou schopný ![]()
Děkuju
@maminka189 Zkusit mluvit s vedoucí toho oddělení, kde paní pořád slibuje a ono nic. Třeba pomůže, nebo podá vysvětlení..
![]()
@kopretinanika Ahoj to jsem skousela.Bylo mi receno ze tohle ma na starosti ta pani co slibuje a odmitla se semnou bavit ![]()
@maminka189 aha, tak to je teda nanic…vážně nevím co s tím. Zeptat se právníka na radu, jestli peníze může držet a jak dlouho, když už vlastně nemá proč?
![]()
Nejdříve jim musí dát vědět exekutor, že je pohledávka zaplacena. Dala bych dotaz exekutorovi.
@maminka189 napiš nadřízeným, myšleno např na kraj. né těm, co s ní sedí v jednom kanclu.
@blecha72 Ten jim prave vedet dal. Druhy den po zaplaceni jim poslal datovou schrankou papir o tom, ze je exekuce zaplacena a exekuce zrusena.Urad to prevzal 10.8 a od te doby se jen vymlouvaji
A ty osobně jsi písemně zažádala o vyplacení těch peněz?
Když to nejde pér huba, tak holt písemně, pak se tim musí začít opravdu zabývat.
Jinak na skoro všechno, co se týče úřadů, bývá lhůta 30 dní.
Pak jedině nadřízený orgán a podat stížnost
ale pod co spadá úřad práce? přímo pod ministerstvo? zkusím pohledat ![]()
Jo, tak je to ministerstvo.
Našla jsem toto, jde sice o jinou záležitost, ale co se týče postupu, je to stejné.
http://www.helpnet.cz/…adu-prace-cr
JJ, nejlepší je to podat písemně, pak jedou lhůty (většinou 30 dní) a ty máš aspoň něco v ruce
Ahojky
napsala bych dotaz a žádost písemně (uvedla tam všechny informace, i to co jsi zjistila od exekutora-kdy jsi to uhradila, kdy jim to dal exekutor vědět atd..)a podala bych to oficiálně přes podatelnu s tím, že budeš čekat na jejich vyjádření (popř. že se obrátíš výš)…jak je něco podáno oficiálně, musí se k tomu nějak vyjádřit.
@Keyllah Písemně ne no jen po telefonu a jednou jsem tam byla osobně
.Děkuju hned zítra to podám
Ahoj co ja vim, tak na rodicak ti sahnout nesmi zadny exekutor! tak mi neni jasne proc ti zadrzuji platbu. a pokud je to z matersky tak by to spravne meli zaslat tobe a pomernou cast na exekutora. kdyby to bylo na me tak na tu socialku dojdu osobne s dokladem a dorvu se tam az k rediteli:) kazdopadne drzim palce