Zapojení staré televize k dvd

363
12.8.23 09:27

Zapojení staré televize k dvd

Zdravím, mám jeden dotaz.
Na chatě máme starou televizi, ještě takovou tu velkou bednu a chtěla bych k ní připojit DVD přehrávač. Televizi na klasické přehrávání programů z antény není potřeba, prostě jen by mě zajímalo, jestli a je to možné a případně jak DVD přehrávač pripojit. Foto vstupů a výstupů přikládám.
Stačí koupit jen SCART kabel a propojit SCART kabelem? Bude to fungovat?
Poradí někdo?
Předem díky za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
12.8.23 09:58

Jo, propojíš to tím scartem. Žádnou vědu za tím nehledej.

• Citovat
  • Upravit
11559
12.8.23 10:22

Souhlas s @Janli, žádná nejasnost. A ten kabel nemusí být dlouhý, 1 m by mohl stačit. Takže trochu kontrolovat cenu v shopu. Přes 200,– by se mi jít nechtělo.
A kdyby se poptalo mezi sousedama/ známýma, věřím, že pár kabelů grátis se najde. My doma máme asi 4 (co kdyby se to někdy hodilo).
EDIT: ten Scart může být tenčí a tlustší kabel. Na obyč. přehrávání je to „jedno“. Ten tlustší může mít jednak kvalitnější vodiče (dráty) a tedy je šance na „lepší“ obraz". A druhak- tlustší bude mít asi zapojeny všechny PINy v tom konektoru. Pak by ten přehrávač mohl dokázat automaticky zapnutou televizi přepnout na správný vstup a hned začít přehrávat. Ale bez toho jde tak o 2 stisknutí DO navíc.

Příspěvek upraven 12.08.23 v 14:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
12.8.23 12:53

Super, já jen abych pak nezjistila, že jsem ten kabel koupila zbytečně.
Děkuji moc :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
12.8.23 13:05

Když zajdeš na sběrný dvůr, tak Těch kabelů si vytáhneš z kontejneru kolik chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
12.8.23 13:13

Ano, scart by měl stačit, ale pozor, občas býval jen jednostranně, což by ale u DVD nemělo vadit. Ale lze použít i scart out - 2× cinch in či 2× cinch - 2× cinch

• Citovat
  • Upravit
11559
12.8.23 14:06

Scart bude mít potenciálně lepší obraz, než cinch.
Stále platí- tady na to stačí „jakýkoli scart“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.23 19:38

Dej si pozor na to, abys měla ovladač. U některých CRT televizí nejde přepnout připojení bez ovladače. To bys pak sice přehrávač s televizí propojila, ale viděla jen zrnění.

• Citovat
  • Upravit
11559
13.8.23 11:25

Pokud má TV ovládání programů, hlasitosti…„musí“ mít i ovládání vstupů.
Kdyby s tím byl problém, pak koupit ten plně osazený SCART (přeci jen dražší) a pak ta TV bude „automaticky“ přepnuta na správný vstup po aktivaci DVD ovladače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.23 12:43
@Ivan PPZ píše:
Pokud má TV ovládání programů, hlasitosti…„musí“ mít i ovládání vstupů.
Kdyby s tím byl problém, pak koupit ten plně osazený SCART (přeci jen dražší) a pak ta TV bude „automaticky“ přepnuta na správný vstup po aktivaci DVD ovladače.

Nemusí. Jedno staré CRTčko doma mám a na televizi lze přepínat programy, ovládat zvuk, ale přepínat na jiný výstup lze jen přes ovladač. Bez něj by mi přehrávač byl k ničemu. Ale zase by šlo pořídit nějaký univerzální, nebo si napůjčovat od známých. Ale je to moc starostí kvůli jednomu přehrávači.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný