Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak by jste mi poradily s mym problémem.
Jela jsem za přítelem a zapomněla jsem si doma HA byla jsem u něj 4 dny a
pátý den jsem již ráno dostala menstruaci. Když jsem přijela domu tak jsem
si hned vzala HA + ještě jednu v dobu pravidelného užívání, druhy den
jsem to opakovala stejně (2 pilulky) dnes je již 3 den a Já Mám porad
menstruaci a nevím zda ji Mám nechat doznit bez užívání HA nebo HA dobrat
do konce a jestli Mám užívat dále 2 pilulky denně (abych se dostala ve
správný den na poslední prasek) nebo dobirat pouze po jednom.
Děkuji moc za vaše odpovědi a názory.
Zapomněla jsem 5 pilulek
Pokud jsi dostala MS, měla jsi první den MS začít užívat nové
platíčko na 28 dní…
Co co jsi udělala, by mě teda ani ve snu nenapadlo, zdvojnásobit
hormony…
@Zu00 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak by jste mi poradily s mym problémem. Jela jsem za přítelem a zapomněla jsem si doma HA byla jsem u něj 4 dny a pátý den jsem již ráno dostala menstruaci. Když jsem přijela domu tak jsem si hned vzala HA + ještě jednu v dobu pravidelného užívání, druhy den jsem to opakovala stejně (2 pilulky) dnes je již 3 den a Já Mám porad menstruaci a nevím zda ji Mám nechat doznit bez užívání HA nebo HA dobrat do konce a jestli Mám užívat dále 2 pilulky denně (abych se dostala ve správný den na poslední prasek) nebo dobirat pouze po jednom.
Jako k čemu přesně bylo brát 2ks tabletek HA denně, když se ti rozjela
MS?
Panebože.
Příbalový leták k HA máš? Nemáš? Vygoogli a podívej se, co se radí
při tvé značce, jak postupovat.
Ale pokud si 5 pilulek nevemeš, tak je lepší prostě naběhnout na rozjetou
MS a pak pokračovat „normálně“.
@Zu00 No, stačí po příjezdu přečíst ten leták, tam je dost jasně napsané, že už je dobré nechat tu 7 denní pauzu a začít novým balením.
5 dnů zafungovala stejně jako sedmidenní pauza, ta se dá právě i zkrátit. Normálně ber dál antikoncepci, po jednom prášku do konce plastická, pak klasickou pauzu. Po celou dobu jsi chráněná.
@Zu00
Co třeba příbalový leták? Dva prášky najednou a víc dní?
Buď jsi měla načíst nové platíčko nebo počkat 7 dní od posledního
prášku ( uměle jsi si posunula MS) a pak začít brát z nového plata.
Počítej s tím, že jsi si pořádně rozhodila cyklus.
@Zu00 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak by jste mi poradily s mym problémem. Jela jsem za přítelem a zapomněla jsem si doma HA byla jsem u něj 4 dny a pátý den jsem již ráno dostala menstruaci. Když jsem přijela domu tak jsem si hned vzala HA + ještě jednu v dobu pravidelného užívání, druhy den jsem to opakovala stejně (2 pilulky) dnes je již 3 den a Já Mám porad menstruaci a nevím zda ji Mám nechat doznit bez užívání HA nebo HA dobrat do konce a jestli Mám užívat dále 2 pilulky denně (abych se dostala ve správný den na poslední prasek) nebo dobirat pouze po jednom.
Pardon, ale
To sis to pěkně podělala. Jak píšou ostatní, číst příbalové letáky. Tam je přesně popsané, který den máš při vynechání co dělat.
@Helileli píše:
5 dnů zafungovala stejně jako sedmidenní pauza, ta se dá právě i zkrátit. Normálně ber dál antikoncepci, po jednom prášku do konce plastická, pak klasickou pauzu. Po celou dobu jsi chráněná.
No tak tím bych si tak jistá nebyla. Navíc nepíše, jestli bere tu
třífázovou nebo tu, co má celý měsíc stejnou dávku hormonu. V každém,
případě si už pěkně rozhodila cyklus. Co si tak pamatuju u Mercilonu, tak
tam tuším bylo, že se má po pauze načít nové plato a to původní už
nedobírat.
To, co udělala, nevím, jak napravit.
uz je jasne, jak tu uzivatelky casto otehotni
„pres prasky“
jeste tu chybi dotaz „za cely mesic jsem vzala
jednu pilulku. Bude antiko pusobit?“
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.