Zapsání otce do RL

Anonymní
19.3.13 16:12

Zapsání otce do RL

Dobrý den, chtěla bych se zeptat :) Pokud je v RL zapsán můj přítel, který však není otcem mého dítěte, může si vlastní otec dělat na dítě nároky? Může to jít i přes soudy? Díky za odpovědi :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
19.3.13 16:15

K soudu to samozřejmě dát může. Otec bio si může vyžádat testy DNA a pokud se prokáže, že dítě je jeho, může být do RL zapsán. Má na to ze zákona právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.13 16:18

@mejdylko Kolik stojí takový testy? :roll: :roll: Řekl mi, že když se prokáže, že je dítě jeho, tak to budu muset zaplatit já :cert: Že je to tak ze zákona určené :roll: :cert:

• Citovat
  • Upravit
21848
19.3.13 16:22
@Anonymní píše:
@mejdylko Kolik stojí takový testy? :roll: :roll: Řekl mi, že když se prokáže, že je dítě jeho, tak to budu muset zaplatit já :cert: Že je to tak ze zákona určené :roll: :cert:

Tak o tom, že TY bys musela platit za to, že jsi ho neuvedla do RL, slyším prvně ale určitě bych se ráda poučila. Jinak můj když si chtěl nechat dělat testy DNA s ex, tak platil prej snad 15 tisíc??? A to už je to nějakcýh snad 10 let zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
19.3.13 16:22

No pokud to on poddá a prokáže se, že měl pravdu, že je dítě jeho, tak mu to budeš muset zaplatit a i soudní náklady. Testy DNA stojí jak kde. Nejlevnější jsou za 4 tisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
19.3.13 16:25

@Seizdra jooo testy bude muset ona zaplatit, pokud se prokáže, že dítě je jeho… patří to do nákladů. Kamarádka takhle pěkně soud projela. Proto to vím. Mě se to naštěstí netýká. Nejdřív to bude platit on a pokud uspěje, bude mu to muset proplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
19.3.13 16:26

Nejsem si jistá, ale pokud už je v RL zapsán, je tam nějaká časová varianta, do kdy se může biologický otec prohlásit za otce, prostřednictvím soudu. Jinak náš zákon postupuju tak, že raději špatný otec než žádný otec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
19.3.13 16:27

http://dnatest.cz/…z_prices.asp tady máš ceník testů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
19.3.13 16:28

@mejdylko A jo takhle! Já právě myslela, že by musela platit ona JEMU. Za to, že mu zatajila, že je otec… Něco jak alíky třeba, ale opačně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
19.3.13 16:29

@Samara5 ta časová varianta je pokud otec co je v RL chce popřít otcovství, na to je myslím půl roční nebo roční lhůta nebo tak od zapsání do RL. Ale to neplatí v případě, že bio otec chce prokázat svoje otcovství a nechat se do RL zapsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
19.3.13 16:30

@Seizdra nééé to ne. To je blbost :mrgreen: ona to myslela v proplacení nákladů u soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.13 16:31

Díky holky, už jsem o něco chytřejší :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.13 16:31
@mejdylko píše:
@Seizdra nééé to ne. To je blbost :mrgreen: ona to myslela v proplacení nákladů u soudu.

Přesně tak :kytka:

• Citovat
  • Upravit
367
19.3.13 16:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
19.3.13 16:33
@Anonymní píše:
Díky holky, už jsem o něco chytřejší :pankac:

drž se, asi to nebude sranda… jenže zákon stojí při bio otcích. Protě na to má právo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí