Změna otce v RL - přítel vs.biootec

Anonymní
9.4.12 10:49

Změna otce v RL (přítel vs.biootec)

Ahoj, jsem v koncích…

• mám dvouletého syna
  • jeho bio otec nás opustil v těhotenství
  • v těhu jsem si našla přítele, který si po porodu mého syna osvojil (souhlasným prohlášením rodičů), jelikož jsem do RL dítěte bio otce nenechala zapsat (bil mě v těhu, řekl, že dítě není jeho…)
  • s přítelem, který je nyní zapsán do RL jako otec jsme do dnešního dne žili a syna vychovávali.
  • s tímto přítelem jsem otěhotněla a v červnu čekáme miminko
  • přítel nás ale opustil a o osvojeném synovi ani miminku na cestě nechce ani slyšet, odmítá přispívat na děti, žít s námi a být otcem
  • jsem na mateřské, nyní jsem se od přítele odstěhovala (žili jsme v zahraničí) ke své matce do ČR, kde budu min do porodu
  • s přítelem nekomunikuji, on stále píše výhružné smsky
  • přemýšlím o zrušení jeho otcovství mého syna kterého si osvojil a chtěla bych místo něj nechat zapsat do RL syna jeho bio otce, kterého jsem tenkrát nezapsala z důvodu výše popsaných
  • mám nějakou šanci aby v RL syna byl jeho bio otec i když je tam nyní napsán jeho nevlastní otec?
  • jde o to, že nemůžu být se dvěmi dětmi bez alimentů a žít jen z mateřské
  • vím, že jsem si tohle měla uvědomit mnohem dřív, ale ani ve snu by mě nenapadlo, že se na nás přítel vykašle, navíc když s ním čekám další miminko
  • omlouvám se za anonym, ale stydím se za to, jak hrozně jsem dopadla :oops: .
  • děkuji všem za jakoukoliv radu

Anonymní

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
9.4.12 11:02

8o 8o 8o takže bude lepší mít za bio otce chlapa, který tě bil a řekl, že dítě není jeho? Noooo asi takhle, ten kdo je v RL musí platit alimenty - je v RL, je otcem. Druhé dítě - nejsi vdaná, takže bez jeho prohlášení o otcovství máš smůlu - po porodu ho můžeš zažalovat o otcovství, udělají se testy… zapíšou ho do RL a bude muset platit alimenty - je ovšem otázka, jestli ty alimenty platit bude, je tu dost deníčků, kdy ženské pláčou. Další problém máš, protože nejste sezdaní (opět to velmi moderní nebrat se), pak bys měla nárok na výživné do dvou let dítěte i ty, takhle by ti měl pomoct s výbavičkou. BOhužel budeš muset hnát vše přes soud, tak si ukládej doklady, kolik a za co jsi utratila za výbavičku pro dítě, třeba ti pak něco zaplatí. Až budeš mít rozsudek od soudu, můžet mu dát např. exekuci na plat.....
Na druhou stranu buď ráda, že s druhým dítětem nebudeš potřebovat jeho souhlas k doktorovi - což se ovšem netýká prvního dítěte - on je v RL a jeho souhlas potřebuješ.
Ale jestli můžu říct svůj názor - pokud je to cizinec, nebo trvale žije v cizině, nečekej, že se něčeho domůžeš. Jak to vidím já, nedostaneš ani peníze, budeš hodně času trávit na soudech a ještě budeš mít problémy s prvním dítětem. Nezávidím - možná by bylo na čase aby sis vzala právníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.12 11:38

:? ..jsem smířená s tím, že se budu muset tahat po soudech, jen jsem hlavně chtěla vědět, jestli je možné tohoto přítele nahradit v RL synovým biootcem? A jestli je pro mě lepší mít v RL hajzla, který mě mlátil a řekl o synovi, že není jeho ještě než se narodil? Myslím, že pokud by to šlo tak ano, protože bio otec bydlí ve stejném městě jako teď já a přítel zapsaný v RL žije trvale v cizině, tudíž už dnes vím, že od něj nikdy neuvidím ani korunu a kde ho budu v cizině shánět přes české soudy, to nevím. Proto pro bych chtěla bio otce nechat zapsat do RL nejspíš soudní cestou, ale nevím, zda to takhle vůbec jde. Druhé miminko začnu řešit později…teď mi jde hlavně o budoucnost prního syna, jehož bio otec žije skoro vedle nás…je to podnikatel, který na alimenty má, i přesto, že ztratil veškerou úctu nejen k ženám, ale i k dětem, ale to už je jeho životní problém. Možná vypadám teď jako zlatokopka, ale nejde mi o peníze pro mě, ale pro syna, který stejně jako já věřil, že jeho otcem už navždy zůstane můj nynější přítel…bohužel oba jsme dopadli tak jak jsme dopadli a je mi do pláče z toho, že ani jedno s mých dětí nemělo to štěsí mít milujícího otce!!!! Přes slzy nevidím, ale chci se s tím nějak poprat a zařídit alespoň synovi normální život, pže moje zatím nenarozená dcera v RL žádného otce mít nejspíš nikdy nebude, pže takovou chybu, jakou jsem udělala u prního syna už nikdy neudělám!!!! Omlouvám se všem za dlouhé příspěvky, ale je toho moc co teď těhotná řeším a opravdu nevím, kde začít a jak pokračovat…

• Citovat
  • Upravit
8935
9.4.12 12:30

Zakladatelko-napsat do RL bio otce místo přítele jde jen v případě,že by bio otec s tímto krokem souhlasil a paradoxně si syna adoptoval.Ale jinak už je pozdě na to,že by se ev. udělaly testy a otec se přepsal na skutečného.Ale dle toho co píšeš,tak bio otec o syna nastál,nejspíš je rád,že zodpovědnost za něj převzal někdo jiný,takže je asi málo pravděpodobný,že by chtěl cokoli měnit.
A co se ve vztahu s přítelem stalo tak závažného,že jste od sebe odešli?Přeci jenom už to,že si na sebe nechal napsat tvoje tenkrát nenarozené dítě svědčí o veliké lásce a o tom,že vztah viděl jako trvalý.A ke všemu jsi nyní těhotná,přítel bude mít své dítě a vy jste se přesto rozešli?A myslíš,že není šance na návrat k příteli a zachránění vztahu a rodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
9.4.12 12:48

a kde v zahraničí jsi žila? První syn se narodil tady nebo v zahraničí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21293
9.4.12 13:07

Myslím, že si vybíráš stále ty stejné typy mužů.
Přepsat otcovství v RL jen tak nejde, alimenty určí soud tvému příteli.
Přítel tě nejspíš zažaluje, až mu dojdou platit alimenty za první dítě, které není jeho a bude žádat testy otcovství. Teď po novém otcovství může napadnout kdykoliv (dřív to bylo jenom do 6 měsíců!). A i při stanovování alimentů pro vaši dceru - Jak se na tebe asi budou dívat u soudu, on může říct, že jsi mu tvrdila, že dítě je jeho, a ty budeš vypadat jako kukačka, co si chce vymoct alimenty :nevim: pokud je cizinec, nedostaneš z něj nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
9.4.12 13:26

Pokud nebude souhlasit biootec,máš smůlu. :,(

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
9.4.12 13:29
@PaníBovaryová píše:
Myslím, že si vybíráš stále ty stejné typy mužů.
Přepsat otcovství v RL jen tak nejde, alimenty určí soud tvému příteli.
Přítel tě nejspíš zažaluje, až mu dojdou platit alimenty za první dítě, které není jeho a bude žádat testy otcovství. Teď po novém otcovství může napadnout kdykoliv (dřív to bylo jenom do 6 měsíců!). A i při stanovování alimentů pro vaši dceru - Jak se na tebe asi budou dívat u soudu, on může říct, že jsi mu tvrdila, že dítě je jeho, a ty budeš vypadat jako kukačka, co si chce vymoct alimenty :nevim: pokud je cizinec, nedostaneš z něj nic

To není pravda.Může to napadnou max. do 3 let věku dítěte. ;)

• Citovat
  • Upravit
21293
9.4.12 13:37

@lucineeccka a nevíš jak je to s tím, pokud v RL není otec vůbec zapsán? To ho může o otcovství zažalovat kdykoliv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
9.4.12 13:40
@PaníBovaryová píše:
@lucineeccka a nevíš jak je to s tím, pokud v RL není otec vůbec zapsán? To ho může o otcovství zažalovat kdykoliv?

To nevím. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21293
9.4.12 13:42

@lucineeccka asi ano, co? Vyživovací povinnost se totiž nepromlčuje. celkem nespravedlivé vůči otcům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
9.4.12 13:59

Proč nespravedlivé, u zakladatelky její přítel přece věděl do čeho jde, nechal se zapsat jako otec, nikdo mu pistoli u hlavy nedržel, v současné době, pokud si potencionální otec není jist, vždy má možnost nechat si udělat gen. testy,co má ale dělat ženská, které sice alimenty jsou určené, ale když si otec postaví hlavu, tak není nikoho, kdo by je z něj dostal, když zaplatí i třeba jen 100,– měsíčně, soud řekne, že má zájem, takže vždycky jsou na tom prakticky hůř ženský, který mají dítě, a otec se s nimi rozejde, a navíc ještě neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21293
9.4.12 14:05

@romype však jsem nemluvila o zakladatelce a jejím příteli, ale všeobecně o otcovství. Myslím, že možnost napadnout otcovství by měla být časově neomezená stejně jako možnost žalovat o výživné.
Alimenty jsou dneska čtvrtina platu, navrhovali polovinu, a pokud neplatí v plné výši, obestaví mu plat. Nechat si je zvýšit může každý kdykoliv, stačí donést k soudu nějaké účtenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
9.4.12 22:41

Pokud otec není v RL napsán, žaloba na určení otcovství není časově omezená.Jde to v kterémkoliv věku dítěte…Jinak právně je otcem ten, co je v RL (nikdo u souhlasného prohlášení nezkoumá, jestli je to biootec)…takže to už je problém toho chlapa, že se tam nechal napsat…ale pokud je cizinec,tak nevím s těmi alimenty…Jinak teď je to myslím nové, otec může podat návrh na popření otcovství do 3 let věku dítěte…a pak by jsi evtl.musela podat žalobu na určení otcovství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
9.4.12 22:43

Nějaký info můžeš najít i zde:
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…o/otcovstvi/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...