Zařízení bydlení - co ano/ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25111
4.11.19 02:48
@veria píše:
Taky máme pochopitelně sterku kterou stirame po každém sprchování, ale nak to bohužel nestačí. Skla byly samozřejmě s anticalc úpravou. Tak nevím kde děláme chybu. Je tady hodně tvrdá voda.

Neděláte chybu v ničem. Anticalc je tahák na peníze z kapsy, taky nám to vnucovali. Setra i já máme taky tu nejtvrdší vodu a když jsem viděla, jak zápasí s dveřmi, dala jsem si do sprcháče normálně hezký smetanový závěs. Občas ho hodím do pračky na 40C a je jak nový, voňavý, čistý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
4.11.19 03:01

@Peggy54 to jsem měla ve starém bytě, hlubokou potravinovou skříň, ale pro mě taky nepraktické. Teď to mám řešené tak, že mám hodně úložného místa v lince, ale po velkém nákupu to není kam dávat, mám navíc jednu menší skříňku, do které přítel udělal poličky, tak tam mám mlika, oleje, mouky atd. Jenže místo téhle skříňky půjde myčka :mrgreen: takže řeším nějaký úložný systém. Stejně budeme komplet kuchyň s obyvakem předělávat, tak jsem zvědavá, jak to vymyslíme. Máme velký domek, ale je to jen 3kk (původně velká 2+1, ale kuchyň je původně právě obrovská, tak jsme udělali z kuchyně obývák s kuchyňským koutem a jídelnou a z obrovského 40m2 obýváku jsme dětem udělali gigantický pokoj :mrgreen:)

• Citovat
  • Upravit
6445
4.11.19 05:40

Zasadni jsou ucelne vyuzite ulozne prostory. Satna, spajzka, komora na uklidove prostredky, vestavene skrine ale i knihovny atd dle moznosti, vyuzit kazdy mozny prostor, treba niky v podkrovi. Aby se vsechno dalo nekam uklidit a zavrit. Sprchovy kout co nejvetsi, mame 110cm na 100cm, vyzdeny, jen z predni strany jsou sklenene dvere, jen je osprchuju, nelestim, vypadaji ok, ja s nimi problem nemam. Kuchyn bila, s mlecnym sklem. Podlahove topeni urcite ano. Pokud mozno min 2 koupelny nebo aspon 1 wc navic. Rozhodne bidet. Plynovy kotel se zasobnikem horke vody, ne prutokovy. Podlahy vinyl, ne plovoucky a ne koberce. Zadne zavesy a zaclony. Velky stul, min pro 6-8 lidi. Dostatek zasuvek, radeji vic. Centralni vysavac. Zadny nerez. U kuchyne dobre promyslet ulozne prostory, radeji vetsi drez i kdyz je v planu mycka, a zadny mrazak neni zbytecne velky, naopak. Neprehanet to s centralnim osvetlenim, spis vice lokalnich svetel, lamp apod. A vzhledem k vyvoji podnebi klimatizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
4.11.19 06:39

Nikdy:

• tmavá kuchyň, defakto ji musím drhnout od shora dolů jako kdybych dělala velký úklid (nezmenšuje)
  • koberce: - máme dva krásné kvalitním s vysokým vlasem, na ho*** se to vysává (v důchodu nebudu mít šanci), úplně mi to přebíjí radost z toho, jak jsou měkké
  • čirá sprchová zástěna, příště nějaký vzor
  • koženková sedačka
  • zbytečně obrovská rohová vana, akorát se na ní furt něco válí

Miluju:

• vestavěná rádia v kuchyni, koupelně, záchodě
  • záclonu a těžký závěs přes celý obývák
  • elektronický vysavač
  • rolety den a noc ♥️
  • sušička
  • vinylka v přírodním dekoru, nic na ní nejde vidět
  • tlumící světla
  • LED pásek na pohyb v kuchyni (máme ji samostatně, tak se nezapíná zbytečně)
  • všechno ve stejných barvách a na míru :D
  • podlahové topení v koupelně
  • podium v kuchyni
  • push up systém na skříňkách
  • podhledy :D

Příspěvek upraven 04.11.19 v 06:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.19 06:39

Už bych si nikdy, nikdy nekoupila ke 3 dětem krémovou koženou sedačku. Po roce užívání je jak že smetáku a to jí drhnu co 14 dní :roll: světla dlažba v decor dřeva, blbost :roll: nejde prostě pořádně vydrhnout. Sprcha místo vany, kdo to sakra vymyslel? :lol: :lol: plovoucka životní chyba, už jen vinil. No prostě vše špatně :lol:

• Citovat
  • Upravit
247
4.11.19 17:50

Pěkná diskuze, tu si dám do oblíbených :palec: Budeme kupovat jiný dům a taky se hodlám poučit z chyb na předchozím domě. Tak třeba ty drahé krásné dveře od truhláře dělají pěknou neplechu. Místo vrzající plovoučky asi zvolím vinyl nebo marmoleum? Hlavně budu řešit světové strany, kde je nejvíc slunce a taky neumisťovat ložnici k rušné silnici. A nedávej si koš s prádlem vedle vany :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
4.11.19 17:55

@bosackamb urcite ne obyvak a kuchyn na zapad, meli jsme tak byt a v lete to bylo peklo, a jeste kdyz se do toho varilo, ted mame na sever a super :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
4.11.19 17:58

@Kattynka000 my mame teda velky domek, ale kuchyn je oproti tomu celkem pidi, v lince mam jen oleje, vino, no proste to co stoji, jinak by se mi neveslo dadobi, dnes jsem si koupila formu na babovku a musela jsem to cele predelat, aby se nekam vesla 8o ale uz se tesim na ty regaly, do te skrine si dam spotrebice co se mi vali v technicke mistnosti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16198
4.11.19 18:22

Za mě ANO:

• světlý nábytek (prach na něm není tolik vidět)
  • pračka a sušička mimo koupelnu v technické místnosti nebo v chodbě (vanu si člověk vychutná mnohem líp bez vrnící pračky)
  • špajz (ideálně chladné místo s větráním)
  • možnost oddělit kuchyň od obýváku (ani ne kvůli smradu, ale kvůli hluku)
  • závěsné WC
  • dostatek el. zásuvek
  • vypínače světel nízko (v úrovni dlaně u spuštěné ruky - je to intuitivní, takže odpadá šmátrání po zdi, děti se obsloužily velmi brzy, nikdo s nimi nemusel na WC nebo do koupelny)

Za mě NE:

• spoustu věcí jsme udělali ne zrovna „baby friendly“ a blbě se předělávalo, např. v předsíni jsme nedali žádné háčky na bundy tak, aby si je děti zvládly pověsit samy, a pak už byl problém najít místo, kam je dát, takže příště už bych uvažovala jinak
  • tmavá spárovačka na dlažbě v koupelně a tmavá dlažba obecně - v té koupelně se dělají od vody bílé mapy a ty spáry je skoro nemožné udržet opravdu tmavé, pořád to vypadá, že je na tom špinavý povlak
  • vestavná lednice s mrazákem (chtěla jsem to mít hezké a v čisté linii s ostatním, ale vnitřní prostor je výrazně menší a podstatně hůř se otvírá - dětem, takže teď bych volila samostatnou pořádně velkou lednici)
  • chybou je podle mě i absence topení v chodbě nebo technické místnosti (vadí mi, že třeba mokré špinavé boty musím dát buď do koupelny a složitě opírat o žebříkové topení, nebo do čisté obytné zóny)

Jo a k těm závěsům/záclonám/kobercům - já když to sundám, tak se výrazně negativně změní akustika místností, nevím, jestli je to normální, ale už kvůli té akustice je věším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.11.19 19:22

Za nás už nikdy ne koberec s dlouhým vlasem. Opravdu nic z toho nešlo dostat a to jsem to vysávala jako blázen. A taky už ne dveře do pokojů se sklem, to světlo zbytečně ruší. Naopak skvělé jsou skládací židle do kuchyně v kombinaci s rozkládacím stolem, když je nevyužívám, lehce se dají pryč a naopak, když jsou hosté, jsou poruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
4.11.19 19:33
@zrcadlo píše:
  • chybou je podle mě i absence topení v chodbě nebo technické místnosti (vadí mi, že třeba mokré špinavé boty musím dát buď do koupelny a složitě opírat o žebříkové topení, nebo do čisté obytné zóny)

Ja do nasi vchodove haly nechala udelat „psi sprchu“. Neco jako sprchovy koutek, nizky…tady jsem se nechala inspirovat..
Super i na boty, nejen na umyti psa, nemusim tu spinu prenaset do koupelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16198
4.11.19 20:50
@Lenka_Hal píše:
Ja do nasi vchodove haly nechala udelat „psi sprchu“. Neco jako sprchovy koutek, nizky…tady jsem se nechala inspirovat..
Super i na boty, nejen na umyti psa, nemusim tu spinu prenaset do koupelny.

To je fajn, ale mně šlo hlavně o to sušení. Chtěla jsem do chodby pod okno malý radiátor, ale topenář i manžel mě přesvědčovali, že to je zbytečné, že náš malý byt se vytopí v pohodě a ta chodba nic takového nepotřebuje, ale teď bych tam v zimě kolikrát ty boty ráda dala.
Naši mají zase skoro všude podlahové topení a nemají sušičku, takže když potřebují něco rychle vysušit (bundy, boty, něco rychle přemáchnutého), tak to všechno strkají na žebříkové topení v koupelně (které mají malinké jen na ručníky, protože jinak právě taky topí podlahou) nebo narychlo zatápí v krbu a šoupou to na židle před to. Brácha když stavěl, tak si právě (poučen našimi omyly) udělal hned za vchodem technickou místnost taky s otevřenou sprchou (na psa), ale i s klasickým dlouhým radiátorem. Jinak má všude podlahové topení, ale tohle jedno topení tam dali, a v zimě na něj hážou právě špinavé oteplováky dětí, boty na dosušení apod. (a koupelnu mají čistou a nezaházenou). A slyšela jsem už od vícero lidí, kteří mají jen podlahové topení, že jim ten alespoň jeden radiátor chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
4.11.19 21:01

@zrcadlo My tam prave dokupujem to zebrikove, hned k te sprse. My jsme celou tu „mudroom“ dostavovali pozdeji. Tady se vsude leze rovnou do obyvaku nebo kuchyne :roll: Zatim susim nejcasteji ve sklepe, kde je sucho, ale ne teplo. Mam tam na to zvlast vesaky a misto na boty. Ale decka maji vsechno alespon 2×. Nespecha to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
4.11.19 21:28

Ano
- bílý nábytek, je na něm opravdu mnohem méně vidět prach

• bidet a klidně bych dneska dala na jeden záchod i mušli
  • samostatná vestavěná lednice v lince a samostatný mrazák ve spajzce
  • okno v kuchyni, i když malé. nechtěla jsem, ale nakonec jsem za něho ráda
  • velká kuchyňská plocha. Máme tvar U, bez ostrůvku a opravdu hodně místa
  • k indukci jednu plynovou „plotýnku“
  • venkovní kohoutek na vodu
  • velký barel v zemi na dešťovou vodu

NE

• černý, lesklý nábytek. Na utírání prachu nekonečné
  • zasouvací dveře. Máme troje a nejsou praktické. Dvoje naštěstí skoro nepoužíváme.
  • skleněné umyvadlo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
5.11.19 02:48

A jeste nemam mikro :zed: neni v kuchyni na ni misto, ale trouba ma program mikro, ale celat 15min misto trech me stve 8o mame nahore jeste jednu mini kuchyn tak premyslim ze tam, ale litat po schodech ktere jsou fakf strme s talirem s omackou se mi moc nechce 8o zajimave ale ze jsem si to uvedomila az vcera kdyz manzel privezl jidlo co si objednal a nesnedl. Ja varim kazdy den a neohrivam. Ale kdybych byla treba nejal nemocna tak bych si vecer dala to co na obed.. a prave v tom mi ta mikra bude chybet, mame koupenou novou a lezi v garazi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný