Záruky pro mladé - co od toho čekat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Honza448 píše: Více
Ano, pokud odmítneš bez vážných důvodů, tak tě můžou vyloučit z evidence. Nechápu, čeho se bojíš? Projdeš nějakým školením, co ti fakt neuškodí, naopak se naučíš reagovat na pohovoru, orientovat se na trhu práce apod a pak se ti bude někdo věnovat víc než těch pět minut na pobočce. Můžeš získat dotovaný pracovní místo. Pokud se do podobných projektů pouštět nechceš, tak mám jednoduchou radu - najdi si práci.
- Citovat
- Upravit
A kdo tě tam poslal? Úřad práce? Čeho se bojíš a proč?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odmítnout můžeš, ale počítej s vyloučením.
U nás to odmítla 1 paní, ale ta měla přislib zaměstnaní, takže ji to prošlo.
Ale jinak je to k ničemu zabiják času a něco co by se tak mělo učit na střední škole a ne na ÚP, kde už s určitými věcmi má člověk zkušenost.
Musela jsem chodit na úřad práce do okresního města na školení + i do našeho města, kde jsem byla evidovaná na ÚP. Takže jsem na ÚP trávila o dost více času než normálně.
A nějaké naučení se reagovat na pohovoru nebo že s tebou bude někdo trávit čas s tím nepočítej.
Nás bylo asi 15, každé školení trvalo hodinu. Učili jsme se jak sepsat životopis, jak hledat na internetu práci apod… Pro mě a i pro ostatní, kteří jsme práci už nějakou dobu hledali a tedy tohle už uměli.. ztráta času.
Jediné plus - cestu nám platili, stejně tak svačinu
- Citovat
- Upravit
Anonymní růžičko, no nevím, ale pokud vím, tak bagatelní podpora u projektů bývala 40 hodin. U nás motivační kurz (školení) byl na zpravidla na 40 hodin. Takže po hodině táhnout 40 hodin by byl masakr. Svačinu kvůli hodině určitě neplatili. Zpravidla jeden den kurzu trval 4-5 hodin. Jízdné se proplácelo. Předmětem byly komunikační dovednosti, orientace na trhu práce, sebeprezentace na trhu práce, sebepoznání pro trh práce, pracovněprávní minimum, finanční gramotnost.
Tazatel je asi nějakou dobu v evidenci - otázkou je proč (kvalifikace, vážné zdravotní důvody, neschopnost prezentace, neaktivita, tulení nemoc…).
Nejít na informační schůzku = nedodržení součinnosti =) zahájení správního řízení a případně i vyřazení z evidence uchazečů na 6 měsíců. Takže pak do jakékoli práce nebo si platit zdravotní pojištění sám. Letos 2552 Kč/měsíc.
Záleží, jak na daném ÚP jsou aktivní a přísní.
Z mé zkušenosti neznamená, že když hledám nějakou dobu práci, tak všechno vím, všechno znám.
Např. CV jsou otřesná. Ani mladí (bohužel) neumí ani nastavit proklad mezi řádky a v životopisu tvrdí, že Word ovládají excelentně.
Teď jsem v soukromém sektoru a hledalo se místo. Opět příklad na CV: jedním slovem katastrofa - zjistit, co má člověk za vzdělání, jestli pracuje nebo je v evidence, byla detektivní práce.
Ovšem nepaušalizuji.
- Citovat
- Upravit
Pravděpodobně Vás vyloučí. Ale není to nic hrozného, učíte se tam jak udělat správně životopis a portfolio, kde hledat práci a celkově jak na to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodnocení
Dobrý den,
tohoto projektu jsem se zúčastnil ale je úplně k ničemu. Tento projekt akorát bere peníze s evropských fondů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit