Záruky pro mladé - co od toho čekat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
19.5.24 22:36

Omlouvám se za duplicitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.5.24 22:36

Omlouvám se za duplicitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
19.5.24 22:40

Blbne server

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.5.24 11:32
@Honza448 píše: Více

Ano, pokud odmítneš bez vážných důvodů, tak tě můžou vyloučit z evidence. Nechápu, čeho se bojíš? Projdeš nějakým školením, co ti fakt neuškodí, naopak se naučíš reagovat na pohovoru, orientovat se na trhu práce apod a pak se ti bude někdo věnovat víc než těch pět minut na pobočce. Můžeš získat dotovaný pracovní místo. Pokud se do podobných projektů pouštět nechceš, tak mám jednoduchou radu - najdi si práci.

• Citovat
  • Upravit
19789
20.5.24 18:29

A kdo tě tam poslal? Úřad práce? Čeho se bojíš a proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.24 20:58

Odmítnout můžeš, ale počítej s vyloučením.
U nás to odmítla 1 paní, ale ta měla přislib zaměstnaní, takže ji to prošlo.

Ale jinak je to k ničemu zabiják času a něco co by se tak mělo učit na střední škole a ne na ÚP, kde už s určitými věcmi má člověk zkušenost.

Musela jsem chodit na úřad práce do okresního města na školení + i do našeho města, kde jsem byla evidovaná na ÚP. Takže jsem na ÚP trávila o dost více času než normálně.

A nějaké naučení se reagovat na pohovoru nebo že s tebou bude někdo trávit čas s tím nepočítej.

Nás bylo asi 15, každé školení trvalo hodinu. Učili jsme se jak sepsat životopis, jak hledat na internetu práci apod… Pro mě a i pro ostatní, kteří jsme práci už nějakou dobu hledali a tedy tohle už uměli.. ztráta času.

Jediné plus - cestu nám platili, stejně tak svačinu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.24 05:52

Anonymní růžičko, no nevím, ale pokud vím, tak bagatelní podpora u projektů bývala 40 hodin. U nás motivační kurz (školení) byl na zpravidla na 40 hodin. Takže po hodině táhnout 40 hodin by byl masakr. Svačinu kvůli hodině určitě neplatili. Zpravidla jeden den kurzu trval 4-5 hodin. Jízdné se proplácelo. Předmětem byly komunikační dovednosti, orientace na trhu práce, sebeprezentace na trhu práce, sebepoznání pro trh práce, pracovněprávní minimum, finanční gramotnost.
Tazatel je asi nějakou dobu v evidenci - otázkou je proč (kvalifikace, vážné zdravotní důvody, neschopnost prezentace, neaktivita, tulení nemoc…).
Nejít na informační schůzku = nedodržení součinnosti =) zahájení správního řízení a případně i vyřazení z evidence uchazečů na 6 měsíců. Takže pak do jakékoli práce nebo si platit zdravotní pojištění sám. Letos 2552 Kč/měsíc.
Záleží, jak na daném ÚP jsou aktivní a přísní.

Z mé zkušenosti neznamená, že když hledám nějakou dobu práci, tak všechno vím, všechno znám.
Např. CV jsou otřesná. Ani mladí (bohužel) neumí ani nastavit proklad mezi řádky a v životopisu tvrdí, že Word ovládají excelentně.
Teď jsem v soukromém sektoru a hledalo se místo. Opět příklad na CV: jedním slovem katastrofa - zjistit, co má člověk za vzdělání, jestli pracuje nebo je v evidence, byla detektivní práce.
Ovšem nepaušalizuji.

• Citovat
  • Upravit
104
22.5.24 13:05

Pravděpodobně Vás vyloučí. Ale není to nic hrozného, učíte se tam jak udělat správně životopis a portfolio, kde hledat práci a celkově jak na to. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.9.25 22:56

Hodnocení

Dobrý den,

tohoto projektu jsem se zúčastnil ale je úplně k ničemu. Tento projekt akorát bere peníze s evropských fondů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat