Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Když jsme u toho šlápnutí na nohy, tak mi o vikendu hodila dcera kolo na nohu a řídítkama přímo do palce. Už jsme počítala andělíčky bolestí a hnis teda vytekl zdárně. Občas mi dite přejede přes palec motorku dětskou a to je teda taky radost. Zitra dám náplast a jsem zvědavá. Mám oba palce a občas to mívám u u těch okolních (ukazováčku na noze). Fotka hrozná, to jste si taky vytrpěl vic než dost. Jinak jaterní testy mi nebyly dělány hodně dlouho, ale občas mě zlobil žlučník a nejvic v těhotenství.. Ale na vyšetření jsem s nim nikdy nešla.
Lasičko, záchvaty vzteku taky mívám ![]()
Mrkvolf, vteřiňákem jo? Taky řešení
![]()
Resekce znám, jsem zdr.sestra (ale to jsi nemohl vědět, že jo) ![]()
No, já měla v 18ti inf.mononukleozu, což určitě vliv na játra má, ale od těch 14ti už jsem to neměla tak ošklivý …
Janinko, já měla asi ve 20 mono. Teď zrovna prodělávám drenáž jater (bylinky). Vzteklý afekty mám pouze na děti, když mi pijou krev. Ale léčím se, tak snad to pomine…
Janinko: jednak mám ty drenážní byliny (vlaštovičník, pampeliška, ostropestřec), vzteky dělají játra/žlučník, jednak se léčím homeopaticky, to mě celkem dost zklidnilo. Když mám den blbec a všechno mě točí, kapu si bachovky. Teď jsem si koupila pomerančovej olej od Justu, tím se má masírovat žlučníkový body z reflexky a kapat 2× denně do pití - harmonizuje to nervovou soustavu. Jo a abych nezapomněla, pokud jde „jen“ o nervózu, pomáhá docela dost hořčík+vápník od Jukla. Je toho hodně, no ale já jsem trochu maniak ![]()
No, to koukám
Ne, promiň, ale tomuhle já moc nerozumím
Ale to je dobrý, co všechno lze homeopatikama „léčit“ ![]()
Janinko: všechno možný, akutní stavy i chronický nemoci. No ale je to na dlouho (u chronických věcí). Já jsem se zatím zbavila PMS a opakujících se angín. Taky mi už tak nelítají nervy - nepřipadám si po večerech jako natlakovanej papiňák ![]()
Nevím jak je v tomto ohledu diagnostika pokročilá, ale pochybuji, že pomocí ní lze určit nějakou mírnou nestabilitu.
A proč podstupovat jaterní testy a pak se teprv rozhodovat jestli dietu podstoupit????????????? Diety jsou obecně zdravé (samozřejmě se to nesmí přehánět a diety střídat popřípadě mezi nimi dělat přestávku - ale v podobě vyvážené stravy!!!).
Dietou palec pravděpodobně nevyléčíte, ale dle mých tezí by mělo být alespoň sníženo riziko návratu po zahojení. A k zahojení použijte náplast.
[quote:7f14711620]No, já měla v 18ti inf.mononukleozu, což určitě vliv na játra má, ale od těch 14ti už jsem to neměla tak ošklivý …A co když právě zarůstající nehet byly prvním vnějším projevem špatné funkce jater? A mononukleóza jen tím vrcholem? Mononukleózu nechytí člověk jen tak, hraje tam velkou roli celkový zdravotní stav a imunita. A právě stav jater ovlivňuje celkovou imunitu významným způsobem. Teda to aspoň všude slyším, ale zjistím si o tom víc, každopádně nespoléhejte na to, že stav Vaší imunity určíte krevním rozborem na bílé krvinky.
Ad vteřiňák ten v běžných případech, ani v tom mém, není nutný. A je to nápad pana Lesovského, jak jsem tam uvedl. Mohu to doporučit pouze v extrémních případech, když zarůstají obě strany nehtu, jinak by měla normálně stačit vlastní adheze náplasti, ale prst musí být obmotán celý a jeden konec by měl být s dostatečnou rezervou přikryt druhým. Což u dospělých mužů může být problém i z náplastí širokou 8cm.
Polštářková náplast je výhodnější. Mám zkušenosti, že z výroby se na tuto aplikuje o dost lepší lepidlo než na normální „tejpovačku“ bez polštářků.
Také přispívám, metodu podlepení určitě vyzkouším, nehet mi začal zarůstat po porodu, nikdy předtím jsem tento problém neměla a to moje nohy bývaly mnohem víc zatížené. Je pravda, že jsem hodně přibrala a těhu bylo hodně rizikové, od třetího měsíce jsem skoro jen ležela a poslední měsíc,to byl pro nás sedmý jsem ležela v nemocnici a dostávala spoustu léků aby se mimi nenarodilo ve 27.týdnu, vše jsem pročetla a myslím, že se u mě i kvůli jiným příznaků skutečně jedná o přetížení jater, začnu jaterní dietu a uvidíme, když mi to vyjde dám za pár týdnů vědět. Jinak nehet vystříhávám, ale pořad se zarůstání vraci a bolí to. ![]()
Zdravím vás všechny, já mam ten samý problém. První nehet mi zarostl ještě v porodnici po porodu a to i na rukou i na nohou na palcich i na prostredniccich i na prsennicich - hruza a je to porad dokola, nevim co s tim. Jak je mozne ze to souvisi s porodem? Nikdy driv me to netrapilo ![]()
Prosímtě,a když si to budu lepit tou náplastí za jak dlouho se mi to zpraví?
děkuji moc ![]()