Zarůstající nehet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2047
25.5.09 23:29

Když jsme u toho šlápnutí na nohy, tak mi o vikendu hodila dcera kolo na nohu a řídítkama přímo do palce. Už jsme počítala andělíčky bolestí a hnis teda vytekl zdárně. Občas mi dite přejede přes palec motorku dětskou a to je teda taky radost. Zitra dám náplast a jsem zvědavá. Mám oba palce a občas to mívám u u těch okolních (ukazováčku na noze). Fotka hrozná, to jste si taky vytrpěl vic než dost. Jinak jaterní testy mi nebyly dělány hodně dlouho, ale občas mě zlobil žlučník a nejvic v těhotenství.. Ale na vyšetření jsem s nim nikdy nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
26.5.09 17:55

Lasičko, záchvaty vzteku taky mívám :lol:

Mrkvolf, vteřiňákem jo? Taky řešení 8) :D
Resekce znám, jsem zdr.sestra (ale to jsi nemohl vědět, že jo) :wink:

No, já měla v 18ti inf.mononukleozu, což určitě vliv na játra má, ale od těch 14ti už jsem to neměla tak ošklivý …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
26.5.09 20:53

Janinko, já měla asi ve 20 mono. Teď zrovna prodělávám drenáž jater (bylinky). Vzteklý afekty mám pouze na děti, když mi pijou krev. Ale léčím se, tak snad to pomine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
26.5.09 20:57

Jakože léčbou nejsi tak vzteklá? To bych taky potřebovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
26.5.09 21:05

Janinko: jednak mám ty drenážní byliny (vlaštovičník, pampeliška, ostropestřec), vzteky dělají játra/žlučník, jednak se léčím homeopaticky, to mě celkem dost zklidnilo. Když mám den blbec a všechno mě točí, kapu si bachovky. Teď jsem si koupila pomerančovej olej od Justu, tím se má masírovat žlučníkový body z reflexky a kapat 2× denně do pití - harmonizuje to nervovou soustavu. Jo a abych nezapomněla, pokud jde „jen“ o nervózu, pomáhá docela dost hořčík+vápník od Jukla. Je toho hodně, no ale já jsem trochu maniak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
26.5.09 21:22

No, to koukám :lol: Ne, promiň, ale tomuhle já moc nerozumím :wink: Ale to je dobrý, co všechno lze homeopatikama „léčit“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
26.5.09 21:33

Janinko: všechno možný, akutní stavy i chronický nemoci. No ale je to na dlouho (u chronických věcí). Já jsem se zatím zbavila PMS a opakujících se angín. Taky mi už tak nelítají nervy - nepřipadám si po večerech jako natlakovanej papiňák :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
26.5.09 21:39

Napíšu ti SZ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrkvolf
28.5.09 13:33
[quote:7f14711620]Jinak jaterní testy mi nebyly dělány hodně dlouho, ale občas mě zlobil žlučník a nejvic v těhotenství.. Ale na vyšetření jsem s nim nikdy nešla.

Nevím jak je v tomto ohledu diagnostika pokročilá, ale pochybuji, že pomocí ní lze určit nějakou mírnou nestabilitu.

A proč podstupovat jaterní testy a pak se teprv rozhodovat jestli dietu podstoupit????????????? Diety jsou obecně zdravé (samozřejmě se to nesmí přehánět a diety střídat popřípadě mezi nimi dělat přestávku - ale v podobě vyvážené stravy!!!).

Dietou palec pravděpodobně nevyléčíte, ale dle mých tezí by mělo být alespoň sníženo riziko návratu po zahojení. A k zahojení použijte náplast.

[quote:7f14711620]No, já měla v 18ti inf.mononukleozu, což určitě vliv na játra má, ale od těch 14ti už jsem to neměla tak ošklivý …

A co když právě zarůstající nehet byly prvním vnějším projevem špatné funkce jater? A mononukleóza jen tím vrcholem? Mononukleózu nechytí člověk jen tak, hraje tam velkou roli celkový zdravotní stav a imunita. A právě stav jater ovlivňuje celkovou imunitu významným způsobem. Teda to aspoň všude slyším, ale zjistím si o tom víc, každopádně nespoléhejte na to, že stav Vaší imunity určíte krevním rozborem na bílé krvinky.

Ad vteřiňák ten v běžných případech, ani v tom mém, není nutný. A je to nápad pana Lesovského, jak jsem tam uvedl. Mohu to doporučit pouze v extrémních případech, když zarůstají obě strany nehtu, jinak by měla normálně stačit vlastní adheze náplasti, ale prst musí být obmotán celý a jeden konec by měl být s dostatečnou rezervou přikryt druhým. Což u dospělých mužů může být problém i z náplastí širokou 8cm.

Polštářková náplast je výhodnější. Mám zkušenosti, že z výroby se na tuto aplikuje o dost lepší lepidlo než na normální „tejpovačku“ bez polštářků.

• Citovat
  • Upravit
7
23.2.10 10:55

Také přispívám, metodu podlepení určitě vyzkouším, nehet mi začal zarůstat po porodu, nikdy předtím jsem tento problém neměla a to moje nohy bývaly mnohem víc zatížené. Je pravda, že jsem hodně přibrala a těhu bylo hodně rizikové, od třetího měsíce jsem skoro jen ležela a poslední měsíc,to byl pro nás sedmý jsem ležela v nemocnici a dostávala spoustu léků aby se mimi nenarodilo ve 27.týdnu, vše jsem pročetla a myslím, že se u mě i kvůli jiným příznaků skutečně jedná o přetížení jater, začnu jaterní dietu a uvidíme, když mi to vyjde dám za pár týdnů vědět. Jinak nehet vystříhávám, ale pořad se zarůstání vraci a bolí to. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verunelinka
29.9.10 21:06

zarůstání po porodu

Zdravím vás všechny, já mam ten samý problém. První nehet mi zarostl ještě v porodnici po porodu a to i na rukou i na nohou na palcich i na prostredniccich i na prsennicich - hruza a je to porad dokola, nevim co s tim. Jak je mozne ze to souvisi s porodem? Nikdy driv me to netrapilo :-(

• Citovat
  • Upravit
Petra06
2.8.11 13:47

Prosímtě,a když si to budu lepit tou náplastí za jak dlouho se mi to zpraví? :) děkuji moc :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex