Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, dceři začaly zarůstat nehty na palcích u nohou. Nic ji z toho neteče ale ma to natekle a nenecha si na to sáhnout. Začala jsem mazat betadine mastickou a nechavam ji co nejvic bez ponožek.
Mate nekdo zkusenost co jeste zabira? Nebo hned jit na chirurgii?
Dekuji
@teriiiy to se musí ale odstranit, ty zarostlé části. Jinak bude jen a jen hůř. pedikúra pomáhá a pravidelná péče. Chira je často jen o stržení a to problém neřeší
Flamigel. A snazit se udržovat nehet ani ne krátký ani ne dlouhý a rovne zastrizeny.
Pokud pojedeš na chirurgii, tak to bude velký zásah. Budou to vystříhávat, nebo nehet úplně strhnou.
Najdi kvalitní pedikérku. Ta pomůže.
@teriiiy zkus najít v okolí nějakou medicínskou pedikúru a zavolej tam, jestli by tě tam s dítětem vzali, má to fakt hrozný. Pokud ne, klidně bych jela na chirurgii. Ještě dnes. A bez ponožek bych nenechávala, tím se to u nás zhoršilo vždycky, protože si předek nehtů dcera vždycky úplně ohoblovala. Pak jí právě takhle zarůstal vepředu, u nás naštěstí ne po stranách
To se ji urcite nestalo pres noc
uz bych s tim byla u detske dr., at ti poradi lekar. Pokud k tomu ma predispozice, tak urcite potrebujes par tipu i od pedikerky, jak se o nechty starat.
Chudinka holcicka, ty nechty obvykle boli priserne….
Rozhodně lékař… toto se jen tak nezahojí…mám osobní zkušenost… mi dávali nehet pryč a to pomohlo jediné, trápila jsem se s tím přes měsíc… a bolelo to strašně. Na jakýkoliv sebemenší dotek. Jdi s tím k lékaři.