Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dnes jsem byla u doktorky a zase mi napsala antibiotika. Problém je, že je píše na všechno. Říkala jsem jí že jsem asi jen nachlazená, měla jsem zvýšenou teplotu, únava, bolest svalů, ale nic vážného a stejně je zase mám. Chci se zeptat, myslíte že pozná když je brát nebudu? Třeba z krve, moči?
nebo je mám radši brát? Jak by ste to udělali vy?
Udělala Ti test CRP???
Jinak, když to brát nebudeš není to z čeho poznat.
Jestli Ti neudělala CRP, můžeš si ho udělat sama, mají ho v lékárně. Pokud bude negativní a ty máš příznaky co popisuješ je to nejspíš viróza. Na to ATB nezabírají.
@VandaH a proc jsi tam sla? Ze jsi je nebrala nepozna. Pokud nemas v doktorku duveru, zmen ji.
@VandaH
Co vám napsala za ATB a jaké dávkování?
Samozřejmě léky si nemusíte ani vyzvednout, lepší však bude najít si jiného lékaře, pokud nejste spokojená.
Bez testu CRP bych si nikdy nenechala napsat ATB
Skoč si do lékárny, ten test si udělej sama a podle toho postupuj.
@Pajik 76 píše:
Udělala Ti test CRP???
Jinak, když to brát nebudeš není to z čeho poznat.Jestli Ti neudělala CRP, můžeš si ho udělat sama, mají ho v lékárně. Pokud bude negativní a ty máš příznaky co popisuješ je to nejspíš viróza. Na to ATB nezabírají.
To se prece neda takhle rict. Zrejme doktorka usoudila z aktualniho stavu, ze jsou potreba.
Tak za prvé s nachlazením není třeba chodit k lékaři. Za druhé nepozná, jestli jste ATB brala a je to jen vaše věc.
@unuděná píše:
Bez testu CRP bych si nikdy nenechala napsat ATBSkoč si do lékárny, ten test si udělej sama a podle toho postupuj.
Prosim te, co to je za blbost, spolehat se jen na CRP?
Dulezity je celkovy stav.
@unuděná píše:
Bez testu CRP bych si nikdy nenechala napsat ATBSkoč si do lékárny, ten test si udělej sama a podle toho postupuj.
Těžko říct jestli ten lékarenský test je spolehlivý.
@Petula306 píše:
Tak za prvé s nachlazením není třeba chodit k lékaři. Za druhé nepozná, jestli jste ATB brala a je to jen vaše věc.
Treba zakladatelka potrebovala neschopenku..
@jannina1
Moje řeč. Léčí se pacient, ne laboratorní hodnota. Laboratorní hodnoty jsou pouze pomocníkem, na 1. místě je pacient, jeho potíže a objektivní nález.
Žádný test mi nedělala. To je asi nějaká novinka že? Zkusím to v té lékárně.
Kvůli té teplotě jsem tam radši zašla, ale ano už se koukám po jiném lékaři který nabírá.
Děkuji za rady
@jannina1
Vždyť tohle ví už snad každej, že při nízkém CRP se nejedná o bakteriální infekci.
Proto se ten test dělá, aby se ATB nenasazovala zbytečně. Dělá to každý doktor, když si není jistý etiologií. Na virózy se ATB nepíší.
@Pajik 76
A když dotyčný kašle, má horečky, poslechový nález odpovídá zápalu plic, CRP 30 mg/l… ATB ano, nebo ne? ![]()