Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím malá se narodila 40+0 plánovaný cs, porodní cesty se nerozestoupily malá nenalehala, dr mi řekl ze bude opět cs ze mam malou výšku 148 cm což ještě by šlo ale úzké porodní cesty malá měla 3096, vím ze mi ale v nemicni říkaly ze kdyby měla 2700 pr…tak by to možná šlo, podařilo se některé z vás rodit normálně? Nechci cs a nechtěla jsem ani prvně bojím se ze zas to nebude přirozeně, zatím jsem jen 10 tt
Kolik máš prosím tu poslední hodnotu pánve? Mně řekl dr, že mám taky úzkou pánev a že snad můžu rodit císařem
ale první porod jsem měla přirozeně a nikdo mi nic neměřil, až ted. byl to těžký porod, ale porodila jsem.
Ty jo tady v kartičce nevím jestli to bude teď ale tam šlo o vnitřek vysvětlovala mi na takových dvou rulickach ze ne tvořili trubku jako otvor jedna překrývala druhou ![]()
@Andy27
Aha, já mám 17, měřím teda 164 cm, jsem 25.týden váha ted 52 kilo. Já teda nevím ty hodnoty předtím - ale prý se řeší ta poslední hodnota. (nechce se mi dívat
) ale je mi to divné, že u prvního porodu nikdo nic neřešil. taky jsem se neotvírala, ale nevím, jestli to bylo velikostí pánve
Já o těch hodnotách slyšela ted poprvé.
Budu ráda, když napíše někdo něco víc.
@Terez001 tam jde o vnitřní měrění ke konci hlavně a o ty porodní cesty a malá byla na příč a o vel miminka…když malé přemeřovala hlavu mě řekla že mě nenechá rodit normálně a dala mě na cs ![]()
Ajo, tak mně nikdo nic takového neříkal a poloha napříč je určitě indikace k císaři, i kdybys úzká jinak nebyla.
No a proto jsem se ptala TED GYN a ten mi řekl že tam je ale indikovan z důvodu mé výšky v papírech z nemocnice jsem rodička pod 155 tak v tom mám zmatek uplně a právě čtu že výška může tu pánev ovlivnit ale některým se podařilo rodit normálně…no nechci cs už minule jsem se těšila na porod
@Andy27 píše:
No a proto jsem se ptala TED GYN a ten mi řekl že tam je ale indikovan z důvodu mé výšky v papírech z nemocnice jsem rodička pod 155 tak v tom mám zmatek uplně a právě čtu že výška může tu pánev ovlivnit ale některým se podařilo rodit normálně…no nechci cs už minule jsem se těšila na porod
víš, já to chápu, ale na druhou stranu, umíš si představit ten průšvih, když se dítě sekne v porodních cestách? nechci tě strašit a psát ti scénáře, ale na tvém místě bych se snažila od začátku oprostit od toho, co chceš nebo nechceš, snažila bych se oprostit od přirozeně nepřirozeně. A prostě počkala a pokud se lékařům bude zdát riziko přirozeného porodu příliš velké, tak bych je poslechla.
Holky mam 162, 50 kilo posledni hodnota byla 17 ostatnj taky pod hranici az na jedno a porodina jsem bez problemu 4 kilove dite! ![]()
@Hrosice23 162 cm je ale normální
i ta váha na ni nezáleží, pod 155 by se nemelo rodit mas 162 to je průměr
@Andy27 píše:
Zdravím malá se narodila 40+0 plánovaný cs, porodní cesty se nerozestoupily malá nenalehala, dr mi řekl ze bude opět cs ze mam malou výšku 148 cm což ještě by šlo ale úzké porodní cesty malá měla 3096, vím ze mi ale v nemicni říkaly ze kdyby měla 2700 pr…tak by to možná šlo, podařilo se některé z vás rodit normálně? Nechci cs a nechtěla jsem ani prvně bojím se ze zas to nebude přirozeně, zatím jsem jen 10 tt
Ja rodila prirozene a byl to des. 26hodin bolesti. Mesic sem se z neho dostavala. Je jedno jak rodis, jen at Ste s miminkem v poradku. Chapu Tvuj strach. Moje sestra rodila prirozene a dite bylo uskrcene pup. snurou. Predstav si ze vytahnu modre dite no hnus. Pak rodila po 2 a mela naplanovany Cr a nemohla si to vynachvalit a po 3 si mohla zvolit bud prirozene nebo cr. Co myslis, co zvolila? Jasne ze cr. Nechci te strasit, ale ne vzdy co je prirozene je to nejlepsi. Vim ze se tu najdu zastankyne prirozeneho porodu. Nebude se jim libit co pisu. Prosim nekomentujte, budu to ignorovat. Ty budes rodit, je tvoje rozhodnuti. Preju hodne stesti a at Vam to dobre dopadne.
@Andy27 dobre a jaky je rozdil jestli ma hranicni hodnoty 170 cm vysoka a 150cm, tam jde spise o panev ne? A tu ja mela vsechny pod tou hranici, nemela jsem porodit dite vetsi nez 3200-3300 a bez problemu 4 kila
@rena621 ja vím ale uz před tím jsem se cítila osizene
Urcite zdraví je přednější ![]()