Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky mám prosbu 16.10. se mi vrátit přítel s ciziny od 17.10. jsme spolu souložili 29.10. jsrm si dělala test a nic 31.10. jsrm byla na rentgenu páč jsem spadla a dnes test ukázal že jsem těhotná…mám se obávat že jsrm byla na rtg nebo to naštěstí bylo v brzkym těhotenství?
No určitě to u doktora zmiňují. I až půjdeš na screening, tak jim to tam řekni.
@Nikoletka29 řekni to na kontrole, ale venku nachytáš víc záření, než z jednoho RTG…
Nemusí se stát vůbec nic a nemusí to vadit, ale bohužel taky může
… Měla bys to určitě říct doktorovi co nejdříve… Držím palce, aby bylo vše OK! ![]()
Byla jsem na RTG na začátku těhotenství, měla jsem zánět zubu, věděla jsem, že můžu být potencionálně těhotná, ale na ten RTG jsem chtěla, protože jiná možnost by bylo jen „rozbourat“ velkou plombu, dost bolestivá záležitost, i kdyby se zánět nepotvrdil. Dcera se narodila zdravá.
I na genetice mi potom říkali, že v tomto stadiu buď vše nebo nic, dávka RTG záření se dá vypočítat, je nízká na to, aby ohrožovala potencionální těhotenství, navíc s vestou.
Dcera se narodila zdravá.
Ono taky hodně záleží, čeho to byl rentgen…
I na použití pomůcek a tak. Zbytečně se tím nenervuj, na kontrole to dr řekni a klid ![]()
Jj, já byla okolo 5. týdne (nevěděla jsem) taky na rentgenu kvůli zubu. Došlo mi to až zpětně, když už jsem měla doma malinký uzlíček. A dcera je úplně OK ![]()
Holky dik moc dr. urcite reknu ale musim jeste chvili pockat, na ultrszvuku by nebylo jeste nic videt ne?
jako ze je jeste brzo na kobtrolu ne? Bude to nase prvni tak jsem z toho jeste vyjukana ![]()
Byla jsem dvakrát na rentgenu plic, brala troje antibiotika a baštila Kodein a podobný fujtajbly. Bylo to v prvních dvou měsících těhu, nevěděla jsem to. S hrůzou jsem to sdělila gynekoložce když potvrdila těhotenství. Odeslala mě do Genetu, kde mě celé těhotenství sledovali a dělali všemožné vyšetření a nějaké superultrazvuky. Vše bylo ok. Mimčo se narodilo zdravé.