Rentgen v začátku těhotenství

3.11.17 10:24

Rentgen v začátku těhotenství

Ahoj holky mám prosbu 16.10. se mi vrátit přítel s ciziny od 17.10. jsme spolu souložili 29.10. jsrm si dělala test a nic 31.10. jsrm byla na rentgenu páč jsem spadla a dnes test ukázal že jsem těhotná…mám se obávat že jsrm byla na rtg nebo to naštěstí bylo v brzkym těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
3.11.17 10:26

No určitě to u doktora zmiňují. I až půjdeš na screening, tak jim to tam řekni.

• Citovat
  • Upravit
5894
3.11.17 10:38

@Nikoletka29 řekni to na kontrole, ale venku nachytáš víc záření, než z jednoho RTG…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15082

Nemusí se stát vůbec nic a nemusí to vadit, ale bohužel taky může :(… Měla bys to určitě říct doktorovi co nejdříve… Držím palce, aby bylo vše OK! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207

Byla jsem na RTG na začátku těhotenství, měla jsem zánět zubu, věděla jsem, že můžu být potencionálně těhotná, ale na ten RTG jsem chtěla, protože jiná možnost by bylo jen „rozbourat“ velkou plombu, dost bolestivá záležitost, i kdyby se zánět nepotvrdil. Dcera se narodila zdravá.
I na genetice mi potom říkali, že v tomto stadiu buď vše nebo nic, dávka RTG záření se dá vypočítat, je nízká na to, aby ohrožovala potencionální těhotenství, navíc s vestou.
Dcera se narodila zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
3.11.17 10:45

Já byla taky, vycházelo to na 3tt. Syn je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4882
3.11.17 10:48

Ono taky hodně záleží, čeho to byl rentgen…
I na použití pomůcek a tak. Zbytečně se tím nenervuj, na kontrole to dr řekni a klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
3.11.17 11:06

Jj, já byla okolo 5. týdne (nevěděla jsem) taky na rentgenu kvůli zubu. Došlo mi to až zpětně, když už jsem měla doma malinký uzlíček. A dcera je úplně OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
3.11.17 11:07

Mimochodem já byla na rtg hrudníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 11:42

Holky dik moc dr. urcite reknu ale musim jeste chvili pockat, na ultrszvuku by nebylo jeste nic videt ne? :think: jako ze je jeste brzo na kobtrolu ne? Bude to nase prvni tak jsem z toho jeste vyjukana :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 11:43

Jinak to byl rtg patere asi 5 snimku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 12:50

Byla jsem dvakrát na rentgenu plic, brala troje antibiotika a baštila Kodein a podobný fujtajbly. Bylo to v prvních dvou měsících těhu, nevěděla jsem to. S hrůzou jsem to sdělila gynekoložce když potvrdila těhotenství. Odeslala mě do Genetu, kde mě celé těhotenství sledovali a dělali všemožné vyšetření a nějaké superultrazvuky. Vše bylo ok. Mimčo se narodilo zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí