Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj, vybíráme jméno pro kluka a zajímal by mě trochu názoruvažujeme nad Richardem. Ten asi vede. Pak co u manžela moc neprochází je Alex (bojí se, že mu budou říkat Saša, což bych i já nesnesla, ale Alex Saša není, to je Alexandr, ale i tak). Pak se mi líbí ještě Daniel a Patrik. Co myslíte?
Daniel…
Richard je super jméno.
Nevyhnutelný Ríša (ten nevadí, když vadí Saša?) je příšernej.
Richard se mi nelíbí (ale to je můj osobní problém s jeho jmenovcem
), Alex je pěkný, ale Saša je děsný a tomu se nevyhnete ![]()
Ze zmíněných bych já osobně dala Patrika, možná Daniela.
Z výběru Richard, je to takove mužné jméno, vždycky se mi líbilo.
Opravdu záleží, k jakému příjmení. Třeba Richarda bych dala k nějakému kratšímu, ne typicky českému a hlavně, aby už neobsahovalo písmeno R. Jméno Alex mám hrozně ráda, ale evokuje ve mě mého ochočeného králíka z dětství a obávám se, že volání „Sašo“ by se tvoje dítě nevyhnulo. Jinak Daniel není špatné…
Máme v okolí spoustu Alexů, kamarádů dětí, ve školce i ve škole, ale žádnému jsem nikdy neslyšela říkat Sašo. Ani na fotbale, ve škole, ve školce, od dětí, učitelů, rodičů, kamarádů, prarodičů…Je to nesmysl, většina lidí tohle fakt dávno nepoužívá ![]()
Chtěla jsem taky Alexe, ale mamka mi ho kvůli tomuhle vymluvila a dnes vidím, že je to kravina… ![]()
Příjmení máme v pohodě. Hodí se kw všemu
a moje ségra taky říká, že dnešní generace Sašu nezná, že se toho nemusím bát. Z výběru jsem nešťastná. Už u prvního jsme měli problém, alee vybrali jsme a teď už fakt nevím. Jsem zvědavá, co vyberem. Ale klidně pište dál ![]()
Alex znám holku, přijde mi to trochu cikánské. Richard je super. Mám kamaráda Richarda, co má ženu Michaelu a vždycky si vzpomenu na písničku Míša s Ríšou jezdili na autobusu s kloubem
(od Jahelky). Za mě super. Danielů je milion, u Patrika mi přijde šíleně dehonestující ta varianta Páťa
Hlas pro Richarda
(ten náš má ještě i 1 R v příjmení a zní to dobře
)
Richard je hezké, Alex taky, nikdy jsem neslyšela, že by Alexovi někdo říká Sašo. Patrik, Daniel taky ujdou, z vašeho vyberu je nejlepší Richard.
@Anonymní píše:
Ahoj, vybíráme jméno pro kluka a zajímal by mě trochu názoruvažujeme nad Richardem. Ten asi vede. Pak co u manžela moc neprochází je Alex (bojí se, že mu budou říkat Saša, což bych i já nesnesla, ale Alex Saša není, to je Alexandr, ale i tak). Pak se mi líbí ještě Daniel a Patrik. Co myslíte?
Neznám Alexe, které mu by říkali Sašo. Kdyžtak Lexíku. To ti neva?
Jsem pro Richarda nebo Daniela. Alexandr se mi pro kluka nelibi v žádné formě, jen pro holku. Patrik… dřív se mi to líbilo, ale teď mi to kdoví proč přijde trochu přihřáté. Asi jsem někoho takového potkala a nějak se mi to zafixovalo.
Ahoj, vybíráme jméno pro kluka a zajímal by mě trochu názor
uvažujeme nad Richardem. Ten asi vede. Pak co u manžela moc neprochází je Alex (bojí se, že mu budou říkat Saša, což bych i já nesnesla, ale Alex Saša není, to je Alexandr, ale i tak). Pak se mi líbí ještě Daniel a Patrik. Co myslíte?