Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Annabela11 píše:
@Ms.Ragdoll Jak mu bude říkat? Gabine? Gabčo?
Asi Gábo nebo Gabro ![]()
@Annabela11 Prostě Gabrieli. Nebo Gabin, Gabinek. Slyšela jsem i Gabík (to prej říká jejich babča) ![]()
Patrik je krasne jmeno
Doma mame jednoho trimesicniho a rikame mu Pato, Patousku, Patousi ![]()
Jinak se mi libi i jmeno Daniel. Richard mi prijde takove.. No nelibi se mi
kazdopadne je to na vas ![]()
@klamonožka píše:
Gabriel mi přijde úplně v pohodě, to je úplně tradiční jméno, pěkné.
Je to hodně pěkné a opravdu neotřelé jméno. Ale i mě překvapilo, moc jich není.
Na začátku ji to všichni kolem zkritizovali, že prý jak mu chce říkat, že hrozný. Teď už jsi zvykli a naopak se všem moc líbí. I její tchýni, která se chlubí, kde může, a to byla snad nejhlasitější kritik.
Jako Gabriel je k jejich příjmení hodně luxusní volba. Zní to opravdu dobře.
@Anonymní píše:
Ahoj, vybíráme jméno pro kluka a zajímal by mě trochu názoruvažujeme nad Richardem. Ten asi vede. Pak co u manžela moc neprochází je Alex (bojí se, že mu budou říkat Saša, což bych i já nesnesla, ale Alex Saša není, to je Alexandr, ale i tak). Pak se mi líbí ještě Daniel a Patrik. Co myslíte?
Richard
Lví srdce ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, vybíráme jméno pro kluka a zajímal by mě trochu názoruvažujeme nad Richardem. Ten asi vede. Pak co u manžela moc neprochází je Alex (bojí se, že mu budou říkat Saša, což bych i já nesnesla, ale Alex Saša není, to je Alexandr, ale i tak). Pak se mi líbí ještě Daniel a Patrik. Co myslíte?
Nebo Vlastislav ![]()
Richard je krásné jméno.. dřív mi to přišlo docela tvrdé, ale teď jsem nadšená.. máme dvouročního synka.. a jméno jsme vymysleli víceméně až na porodním sále.. pro miminko a batole je spousta zdrobnělin od Ríši.. pak třeba Ríšánek, Riško, Rišátko… atd., pro puberťáka je pak super Rik, Riky.. a na dospělého chlapa je to krásné královské jméno.. Richard… já spíš teď bojuju s tím jak pojmenovat bráchu.. vypadá to zase na kluka
.. Neporadíte? ![]()
Jinak Daniel se mi také docela líbí, ale Patrik ne.. slyším na toto jméno spíš negativní reakce.. ale tím nechci nikoho urazit…
@kattnis K Richardovi se mi hodi Oskar, Dalibor, Valdemar
. Nase tretatko mohlo byt Radovan, ale je to holka.
A dospělému Patrikovi se zas říká Páťa, teda v mém okolí to tak je. Přijde mi divné takto oslovovat dospělé kamarády, tvar Patrik je ale v pohode. Rýša, Ryčí mi ale přijde určitě lepší a zajímavější
. Alex je takové to unisex jméno, něco jako René, spíš se mi hodí na holku než na kluka. Daniel je nejlepší volba, moc se mi to líbí
. Má to skvělé varianty na miminko, puberťáka i dospělého chlapa. Podle toho jsme my vybírali jméno na chlapečka. Aby tam bylo oslovení do každého věku a na každou životní situaci.
@kattnis určitě tom chce zase nějaké silné mužné královské jméno. Třeba Jiří, Alfréd, Artur, Jindřich, Eduard. Víc mě teď v tuhle chvíli nenapadá, tak zkuste googlovat.
@kattnis já si tedy mic nepotrpim na to, aby se jména k sobě hodili jako k sourozencům. Hlavně aby šlo k příjmení a k sourozenci se prostě podle mě hodí cokoli
my asi dáme toho Richarda a náš první syn je Filip. Opravdu nebudu vymýšlet jména třeba jen na F, jak někdo dělá 😁
@Katka372 tak já taky nemusím mi třeba na R.. Nemyslím, že se hodí vše.. Třeba když má někdo Sofie a Jaroslav
.. Spíš to beru jako tak, že k Richardovi se třeba nehodí klasika jako Vladimír, František.. Jinak Daniel se mi relativně líbí, ale je jich dost a všichni říkajíDane.. DANIELI nikdo
… I ten Radovan je fajn..
@kattnis první syn je Radim, u druhého jsme nad Richardem uvažovali. Mně se to jméno moc líbí, nakonec jsme vybrali jiné. Tak co třeba Radim, není tak častý a přijde mi to podobně mužné jméno. ![]()