Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Opět si jdu za váma pro radu. Cekáme s přítelem miminko, mám par dní po termínu a stále nic. Jen v noci mívám poslíčky. Bydlíme ve městě, kde skoro nikoho moc neznám, protože jsem se sem nedávno přistěhovala, tak se přítel rozhodl, že nebude par dní chodit do práce, aby byl semnou doma, kdyby se náhodou něco dělo ( já jsem mu tedy rekla, že pres den to není moc potřeba, at do práce klidne chodí ) Zítra se chystá na pokerový turnaj asi 30 km od našeho města s kamarádem s tím, že mojí rodině jsme řekli, že má pracovní schůzku, aby u nás spala moje babicka s dědou jelikož on jede ve 20:00..Přijde vám to vhodný, aby v takovou chvíli jel??? Konstatuji, že ty turnaje jsou kazdy den..Kazdy tyden, prostě pořád. Zase na druhou stranu asi taky potrebuje trošku vypnout. Do porodnice by mě stejně nemohl odvést nemá řidičák, takže v noci by mě vezla známá, nebo sanitka, jde o to, že se bojím, že to přijde ty bolesti a já tady budu plašit babičku s dědou a on ani nebude u porodu..
@Miška68 píše:
Opět si jdu za váma pro radu. Cekáme s přítelem miminko, mám par dní po termínu a stále nic. Jen v noci mívám poslíčky. Bydlíme ve městě, kde skoro nikoho moc neznám, protože jsem se sem nedávno přistěhovala, tak se přítel rozhodl, že nebude par dní chodit do práce, aby byl semnou doma, kdyby se náhodou něco dělo ( já jsem mu tedy rekla, že pres den to není moc potřeba, at do práce klidne chodí ) Zítra se chystá na pokerový turnaj asi 30 km od našeho města s kamarádem s tím, že mojí rodině jsme řekli, že má pracovní schůzku, aby u nás spala moje babicka s dědou jelikož on jede ve 20:00..Přijde vám to vhodný, aby v takovou chvíli jel??? Konstatuji, že ty turnaje jsou kazdy den..Kazdy tyden, prostě pořád. Zase na druhou stranu asi taky potrebuje trošku vypnout. Do porodnice by mě stejně nemohl odvést nemá řidičák, takže v noci by mě vezla známá, nebo sanitka, jde o to, že se bojím, že to přijde ty bolesti a já tady budu plašit babičku s dědou a on ani nebude u porodu..
No tak, neřeš to. Pust ho, potřebuje se pobavit, hlavně at seká latinu ![]()
To si musi vybrat on, jestli chce byt u narozeni sveho ditete nebo na pokru
obzvlast kdyz uz mas po terminu, turnaje jsou porad a on u porodu byt chce (?) snad neni o cem uvazovat.
@Háta_x Chce, jen si myslí, že to nepřijde zrovna v tu chvíli, když tam bude..Ale jak to tak sleduju asi má vybráno, ani ho nenapadlo, že by nikam nejel.. ![]()
@Miška68 píše:
@Háta_x Chce, jen si myslí, že to nepřijde zrovna v tu chvíli, když tam bude..Ale jak to tak sleduju asi má vybráno, ani ho nenapadlo, že by nikam nejel..
Tak porod nejakou dobu trva, snad muze odejit, ne?
Nebo tam jsou zavreni na 12 hodin?
@Miška68 heledˇ. Já svýho chlapa taky pouštěla, ale tak nějak jsme byli domluveni, že nesmí pít a být na telefonu. A v dosahu… Ale to bylo ještě před tp, jakmile se přiblížil, tak už i jemu bylo jasné, že se stát může cokoli, tak už nic nevymýšlel. Může se stát, že nic nepřijde, nebo taky ano. Do porodnice můžeš odjet sama, ono to hned nebude, když příjdou bolesti, ale bylo by vhodné se domluvit na tom, aby byl mobilní v případě, že ty budeš na cestě. ![]()
@Miška68 Jen ho nech jet. Kdyby neměl zájem, nebral by si dovolenou, aby mohl být s tebou doma. A kdyby náhodou, 30km není žádná dálka, takže by porod stihnul i tak ![]()
Kdyby mel auto a ridicak, rekla bych, at jede, 30km neni zadna dalka. Ale takhle… Myslet si, ze porod neprijde, kdyz jsi po terminu, je prinejmensim blahove ![]()
@Miška68 píše:
@Háta_x Chce, jen si myslí, že to nepřijde zrovna v tu chvíli, když tam bude..Ale jak to tak sleduju asi má vybráno, ani ho nenapadlo, že by nikam nejel..
Mě by to teda vadilo, když nemá řidičák težko se dostane rychle zpět. Když máš po termínu, může to přijít každou hodinou, dnem. já rodila obě děti týden po termínu a byl to fofr a ten den mi na kontrole tvrdili, že na porod to vůůůbec nevypadá. Ani já sama jsem to na sobě nepoznala, z ničeho nic mi rupla voda a bylo
Takže asi bych mu dala jasně najevo, že nechci aby jel.
No, jelikož nemá řidičák, tak na odvoz je ti stejně na nic a když pojedeš sanitou, tak ho stejně nevezmou, tak ať si jde… Bude to jeho starost jak se dostat do porodnice.
No já bych mu řekla, ať jde ale že by tě mrzelo kdyby prošvihl porod ![]()
Mě se zdá být divný, když už máš po termínu, může tě to chytnout kdykoliv, aby přítel jezdil ja poker, když může jet třeba za týden. A jet sama do porodnice a on by na pokru, byla bych asi naštvaná ![]()
Tak, já si myslim, že kdybys mu zavolala, že jedeš do porodnice, tak by se za tebou nějak dostal a porod určitě nebude tak krátkej, aby to nestihnul ![]()
Na druhou stranu, když je to každý den, tak by to mohl zrovna teď trochu omezit, mě by to třeba vadilo, ale každej to má jinak, jestli ti to nevadí, tak ho pusť
Já teda rodila 41+1, můj byl den předtím na dvou směnách navíc, všichni se taky divili, že není se mnou doma… ale mě to nevadilo, takže by mi nevadilo ani to, že jede na poker jako u vás… má vymyšleno, jak by se případně dostal do porodnice? pokud tě stejně nepoveze (nemáme auto, tak jsem taky věděla, že mě nepoveze on, v plánu byl taxik, nakonec jsme jeli mhd), tak i od vás by potřeboval asi dopravu mít vymyšlenou…